Significantie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
Raav S

Raav S

19/01/2014 18:47:08
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script dat mijn antwoord controleerd op een som (bijvoorbeeld 5+970-1000+10*15 = ?)
het probleem is dat ik niet zou weten hoe ik de antwoorden op de juiste significantie af moet ronden, een som als (f =1/T -> 1/3 = ? zou 0,4 moeten antwoorden aangezien dit een natuurkunde formule is, ik probeer een manier te vinden om altijd de juiste significantie te krijgen.

Kan iemand mij hierbij helpen, want google is geen hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:26:16
 
Php knipper

php knipper

19/01/2014 19:06:20
Quote Anchor link
is dat niet de formule om frequentie te berekenen?
Gewijzigd op 19/01/2014 19:06:30 door php knipper
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 19:09:21
Quote Anchor link
dat is inderdaad de formule om frequentie mee te berekenen, maar dit helpt niet echt bij mijn probleem :(
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 21:10:38
Quote Anchor link
Wat is het probleem dan precies?
Moet je keuzes maken tussen afronden naar boven/beneden/wiskundig?
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2014 21:26:01
Quote Anchor link
Het gaat hier denk ik om het bepalen van het aantal significante cijfers. Als je bijvoorbeeld alleen maar getallen van 3 cijfers gebruikt, kan je antwoord nooit met 4 cijfers nauwkeurig worden uitgedrukt.
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 21:42:52
Quote Anchor link
Inderdaad, ik wil de significantie regels toe kunnen passen,
zoals dat 11.1234 + 4.17 = 15.29
en niet 15.2934 want die laatste 2 cijfers zijn niet nouwkeurig genoeg,
of dat 10.00 * 20.0 = 200 en niet 200.0 want 1 van de getallen is niet nouwkeurig genoeg.

Dit zijn dingen die je gebruikt bij natuurkunde en scheikunde.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 21:51:18
Quote Anchor link
Weet je dan van te voren welke input niet nauwkeurig genoeg is?
Want dan kan je dat vrij eenvoudig met round doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo round(11.1234, 2) + 4.17;
?>


Toevoeging op 19/01/2014 21:57:46:

Trouwens wel grappig, 11.1234 is niet nauwkeurig genoeg maar 4.17 wel
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 22:10:07
Quote Anchor link
Helaas dat de nauwkeurigheid zal steeds veranderen, dus de simpele round() oplossing zal niet werken, ik ben denk ik meer opzoek naar een snippet van een script dat de juiste significantie antwoord ongeacht de ingevoerde nauwkeurigheid,

ik zei inderdaad iets verkeerd, de 4.17 is niet net zo nauwkeurig gemeten dus dat getal verpest de nauwkeurigheid van 11.1234
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/01/2014 22:19:50
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp wil je afronden naar het getal met de minste decimalen?
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2014 22:25:45
Quote Anchor link
Ger, het gaat over de wiskundige significantie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Significant_cijfer

Volgens mij zal je van alle getallen het aantal cijfers achter de komma moeten bepalen en dan het kleinste aantal nemen en je resultaat daarop formatten (afronden zo je wilt). Hier staan een aantal methodes om het aantal decimalen te bepalen: http://stackoverflow.com/questions/6619377/how-to-get-whole-and-decimal-part-of-a-number
 
Wouter J

Wouter J

19/01/2014 22:25:49
Quote Anchor link
Nee, significantie is het optellen van het aantal cijfers. Voorbeeldjes:

cijfersignificantie
1233
123.44
0.51
1.02
0.00011
0.00102
3.5E22


en daar zien we dan ook weer meteen het probleem. Als eerste ziet PHP 1.0 gewoon als 1 aan, dus tenzij je met een string werkt (wat niet kan in een formule) zou PHP daar nooit significatie 2 van kunnen maken.
Ten tweede moet je niet slechts het aantal getallen achter de komma tellen en de gene voor de komma, alle nullen aan het begin moeten weggedacht worden.
Als derde zal PHP 3.5E2 als 350 aanzien, wat dus voor significatie 2 en niet 3 wordt aangezien.
En als laatste zal PHP problemen gaan krijgen met het bepalen van de significatie van wiskundige getallen. Als je bijv. pi gaat gebruiken (pi()) dan moet dat niet gebruikt worden, aangezien deze wiskundige oneindigheid heeft. PHP zal dit echter aanzien als een getal met significatie 14. En getallen als 1 / 3 worden ook niet als wiskundig oneindig gezien, maar als significatie 15.

Dus 100% water dicht kun je het niet maken. De meest logische optie voor mij zou zijn om het getal naar een string om te zetten, de komma eruit te slopen, alle nullen ervoor en dan de lengte van de string tellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function sig($number) {
    $numberString = (string) $number;
    $numberString = preg_replace('/^0+|[.,]/', '', $numberString);

    return strlen($numberString);
}

?>


Ook deze code werkt niet. Het is dus naar mijn mening onmogelijk de significatie te bepalen, (string) 1.0 geeft namelijk '1' en niet '1.0'. Dus significatie 1, terwijl het 2 moet zijn.
Gewijzigd op 19/01/2014 22:36:26 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2014 22:31:12
Quote Anchor link
Wouter heeft inderdaad wel gelijk dat het aantal cijfers duidend is, niet het aantal achter de komma.
1000 is dan ook anders dan 1x10E3.
 
Raav S

Raav S

19/01/2014 23:55:55
Quote Anchor link
Significantie van het antwoord gaat anders met +,- dan met *,/ de engelse wikipedia heeft volgens een betere uitleg, toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2014 00:27:08
Quote Anchor link
Raav S op 19/01/2014 23:55:55:
toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is

Tsja, ze laten iedereen maar achter een computer plaatsnemen tegenwoordig... ;-)

Ik denk dat je er niet aan ontkomt om nog een stap rigoureuzer te werk te gaan dan Wouter beschrijft. Je zal alle gebruikte getallen als vanaf het moment van input als string moeten behandelen (en niet pas converteren naar een string zodra je cijfers moet gaan tellen). Bij een weakly typed taal als PHP kan het nog wel eens een uitdaging zijn om dat goed te doen...
 
Wouter J

Wouter J

20/01/2014 07:44:30
Quote Anchor link
Quote:
Significantie van het antwoord gaat anders met +,- dan met *,/ de engelse wikipedia heeft volgens een betere uitleg, toch raar dat niemand weet hoe die met significantie moet omgaan aangezien dit bij HAVO natuurkunde en scheikunde veel nodig is

Sorry Raav, maar ik weet best wat significatie is, vwo natuur-/scheikunde heeft dat namelijk ook.
En het heeft helemaal niks met +,-,* of / te maken. Significatie gaat om de gegevens die je gebruikt in de formules. Als je meetapparatuur (want daar komen die gegevens vandaan) niet preciezer kan zijn dan significatie 3 dan mag je antwoord ook niet preciezer zijn, hij is immers gebaseerd op een minder precies antwoord. Wat je vervolgens in die berekening doet maakt niks uit.
 
Willem vp

Willem vp

20/01/2014 10:00:55
Quote Anchor link
Wouter J op 20/01/2014 07:44:30:
En het heeft helemaal niks met +,-,* of / te maken.

Dat is niet helemaal waar. Bij optellen en aftrekken kijk je naar het aantal decimalen van het (gemeten) getal met het kleinste aantal significante decimalen. Dus 100,00 + 10,0 wordt 110,0 (en niet 110). Bij vermenigvuldigen en delen kijk je wel naar het totaal aantal significante cijfers van de (ook hier weer gemeten) invoerwaardes.
 
Raav S

Raav S

20/01/2014 20:32:54
Quote Anchor link
Dat is wat ik bedoel willem, ik neem aan dat de meeste hier wel een vergelijkbare opleiding hebben gedaan dus zouden moeten weten hoe dit gaat.

Maar heeft iemand misschien een idee hoe de de uitkomst significantie van een string als
"(100.00+25.0)*.004*4000"

kan halen, dit zou dus significantie = 1 moeten geven.

Toevoeging op 20/01/2014 21:20:02:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$som
= "20.0*0.010/0.0500";
$som2 = str_replace("*","[x]",$som);
$som2 = str_replace("/","[x]",$som2);
$vars = explode("[x]", $som2);
$sigs = array();
foreach ($vars as $value) {
    $vars2 = str_split($value);
    $check = true;
    $count = 0;
    foreach ($vars2 as $value2) {
        if ($check) {
            if ($value2 != "0") {
                if ($value2 != ".") {
                    $check = false;
                    }
                }
            }

        if ($check == false) {
            if ($value2 != ".") {
                $count++;
                }
            }
        
        }

    echo $value." => ".$count."<br />";
    array_push($sigs, $count);
    }

echo "kleinste significantie : ".min($sigs);
?>


dit is een manier om de kleinste significantie te vinden voor keer en gedeeld door sommen, maar ik moet hieraan een manier toevoegen die ook de kleinste significantie van plus en min sommen vind, en rekening kan houden met de reken regels(haakjes gaan voor, dan wortels en machten, dan keer en gedeeld door en daarna pas plus en min sommen uitrekenen)

Toevoeging op 20/01/2014 21:33:09:

dit is bijvoorbeeld een code om het kleinste aantal significante decimalen te berekenden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$som
= "20.0+0.010-0.0500";
$som2 = str_replace("+","[x]",$som);
$som2 = str_replace("-","[x]",$som2);
$vars = explode("[x]", $som2);
$sigs = array();
foreach ($vars as $value) {
    $sig = strlen(str_replace(".","", strrchr($value, ".")));
    array_push($sigs, $sig);
    echo $value." => ".$sig."<br />";
    }

echo "kleinste significantie decimalen: ".min($sigs);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.