sizeof

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:14:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik zit met de volgende vraag:
Deze regel geeft een waarschuwing in mijn code. (Warning = sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in)
Quote:
for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);


Enig zoekwerk doet mij vermoeden dat er "is_array" voor moet komen, maar hoe precies snap ik niet.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 08:29:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 10:19:18
Quote Anchor link
Een controle of het een array is, is wel gewenst. Maar waar komt die variabele $gpx_files vandaan?

Het is dus geen array/object.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:54:57
Quote Anchor link
Een paar regels erboven vermoed ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
//  batchimport GPX  bestand //
function batchimportGPX() {
    global $DEBUG, $cfg;
    HTML::heading(_MENU_GPX_BATCH_IMPORT, 3);
    if(!$cfg['public_host'] || check_password($cfg['admin_password'])) {
        echo "<script src='./libraries/import.js'></script>\n";
        // set current upload dir and scan it for gpx files
        $dir = GPX_UPLOAD_DIR;
        $gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');
        
        HTML::message_r(_TRC_BATCH_IMPORTING_DIR, $dir);
        HTML::message(_TRC_CHOOSE_FILES_FOR_BATCH_IMPORTING);
        if($DEBUG)    print_r($gpx_files);
        
        HTML_gpx::viewBatchImportTableHeader();
        for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
            HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);
        }
        HTML_gpx::viewBatchImportTableFooter($dir);
        HTML_gpx::viewImportProgress();
    }else {
        HTML::message(_NOT_AUTH ." ". _DO_LOGIN);
    }
}
Gewijzigd op 22/10/2020 16:12:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:08:40
Quote Anchor link
Kan je de debug een aanzetten?

NB: Voor scripts hebben we code-tags.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:09:33 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 11:18:48
Quote Anchor link
Sorry maar er is geen "code tag" hoor, heb daar al meer naar gezocht hier omdat het mij zeer verbaasde dat die er niet was.
Debug staat aan (volgens mij toch) en geeft deze melding:
Quote:
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u57968p54877/domains/jan-karina.es/public_html/wandelingen/phpmygpx/gpx.php on line 451


Bedankt trouwens vooor je snelle reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:24:48
Quote Anchor link
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Als de debug aanstaat moet je een array-boom zien.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:25:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/10/2020 11:50:16
Quote Anchor link
sizeof() is een alias voor de functie count() en moet een variabele krijgen waar iets achter zit dat de Countable interface heeft geïmplementeerd. Arrays hebben dat standaard, maar het mag ook een object van eigen class zijn.

PHP klaagt dat $gpx_files niet te tellen is via de Countable interface, het is blijkbaar geen array en verwijst ook niet naar iets anders dat de Countable interface wel heeft. Je zult moeten achterhalen wat er dan wel in $gpx_files zit, bijvoorbeeld met var_dump():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($gpx_files); ?>

Je moet daarna achterhalen hoe het komt dat $gpx_files niet voldoet aan het criterium van sizeof(), en besluiten hoe je dat op wilt lossen in de code die voorafgaat aan de for-lus.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:51:49 door Ad Fundum
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:41:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar daar moet ik eens heel lang op stureren hoor :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 12:42:47
Quote Anchor link
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:47:41
Quote Anchor link
Quote:
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Het zou wel gemakkelijker zijn als je gewoon in de editorbalk staat ;-)

Toevoeging op 22/10/2020 12:54:50:

- Ariën - op 22/10/2020 12:42:47:
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?


Mijn inziens is het de inhoud van een formulier, verder zou ik het echt niet weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 13:01:25
Quote Anchor link
Daarom moet je die var_dump() toevoegen.
Als je [code] en [/code]-tags toevoegt heb je ook lijnnummer erbij.

En ja, de knop ontbreekt. Er komt wel een keer een moment dat die wordt toegevoegd bij onderhoud aan de site.
Gewijzigd op 22/10/2020 13:01:56 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 13:20:40
Quote Anchor link
Ik ga het eens bekijken op mijn gemak, bedankt in ieder geval.
 
Ivo P

Ivo P

22/10/2020 14:23:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');


scan_dir() is een standaard php-functie. Zo te zien heb jij een eigen variant hierop gemaakt scan_dir_f()

En die geeft iets anders terug dan een array, wat scan_dir() wel doet.
Wat geeft jouw functie wel terug? En is dat onder alle omstandigheden zo?

Bijvoorbeeld: als er geen files gevonden worden: wordt dan een leeg array teruggegeven? of komt er NULL of FALSE terug?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:09:38
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid ik heb helemaal niets gemaakt omdat ik niet kan programmeren, (toch niet in php)
Ik zoek alleen hulp omdat het gevonden oude script een aantal fouten gaf, de meeste heb ik zelf gevonden maar dit is de laatste waar ik geen oplossing voor vindt.
Alleen al antwoord geven op jullie vragen is al erg moeilijk voor mij ;-)
Gelukkig werkt het hele programma wel, dus haast is er niet bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 16:15:06
Quote Anchor link
Voor het gemak heb ik een [code] tag geplaatst waarbij je dus regelnummering ziet.
Maar je moet even zoeken in je codebase naar de function: scan_dir_f
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:55:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
// self-made function like 'scandir()' from PHP5
function scan_dir($dir, $sorting_order, $type) {
    $filelist = scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, 0);
    return $filelist;
}

// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;
    $FILETYPE_DIR = 1;
    $FILETYPE_FILE = 2;

    if(!is_int($type)) $type = $$type;
    clearstatcache();
    $dirhandle  = opendir($dir);
    while (false !== ($file = readdir($dirhandle))) {
        if($file != "." && $file != "..") {
               switch($type) {
                   case 0:
                    $files[] = $file;
                    break;
                   case 1:
                    if(is_dir($dir.$file)) $files[] = $file;
                    break;
                   case 2:
                    if(is_file($dir.$file)) {
                        $ext = substr($file, strrpos($file, '.')+1);
                        if(!$filter || strtolower($ext) == strtolower($filter))
                            $files[] = $file;
                    }
                    break;
            }
           }
    }
    closedir($dirhandle);
    if(isset($files)) {    # prevents php warning
        if($sorting_order == 1) rsort($files);
        else                    sort($files);
    }
    return $files;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:15:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    $files = [];                                            <= deze regel toevoegen
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;

?>
Gewijzigd op 22/10/2020 17:15:43 door Ozzie PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 17:25:05
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt Ozzie, dat was inderdaad de oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:28:23
Quote Anchor link
Geen dank hoor. Succes met je project.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2020 18:01:06
Quote Anchor link
Fijn dat het is opgelost het ongewenste gedrag lijkt te zijn verdwenen, maar het is natuurlijk ook interessant om te achterhalen waarom deze melding (ineens?) de kop opsteekt.

Komt het misschien omdat er lege directories ergens binnen geslopen zijn?
Of wellicht heeft jouw webboer de PHP-versie gebumpt en/of de strictheid waarmee fouten worden gemeld opgevoerd?

Hoe dan ook, indien deze meldingen eerder niet optraden, en nu wel, houdt dat in dat er *iets* is veranderd, of dat er op een bepaalde manier andere condities gelden voor de omgeving waarin deze functionaliteit actief is.

Code (en haar werking) verandert/muteert doorgaans niet spontaan; het doet altijd precies datgene wat geschreven is.

NB sizeof() is een alias, gebruik bij voorkeur geen aliassen, want die kunnen op den duur obsolete raken/helemaal worden verwijderd.
Gewijzigd op 22/10/2020 18:02:13 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.