Sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 01:11:00
Quote Anchor link
Hallo, een tijd geleden had ik een post aangemaakt en dit ging over het sorteren van een datum. Nu heb ik iets anders bedacht en dat is dat ik een kolom kwartaal toegevoegd heb. Hetvolgende is het probleem. De onderstaande code die ik gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
        $array
= array();
        

             $fin_q = mysql_query("SELECT * FROM financieel WHERE Datum LIKE '%-". $filterjaar ."%' AND Kwartaal LIKE '%". $filterkwartaal ."%' AND BTW='19' ORDER BY ID ASC") or die(mysql_error());
             while($fin = mysql_fetch_object($fin_q)){
                     $array[] = $fin->ID ."|". round(str_replace(",", ".", $fin->Bedrag), 2) ."|". round(((str_replace(",", ".", $fin->Bedrag)) * (($fin->BTW  / 100))), 2) ."|". $fin->BTW;
         }

             if($_GET['sort'] == 1){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort']);
             }

             elseif($_GET['sort']){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort'], null);
             }

             else{
                     $array = sorteerLijst($array, 1, null);
             }


             for($index=0; $index < sizeof($array); $index++){
                     $los = explode("|", $array[$index]);
}

                     
?>

zorgt ervoor dat ik een bedrag kan zien in de lijst. Alleen het probleem is dat hij er maar 1 pakt. Een beter voorbeeld vindt je hier: http://www.keenweb.nl/overzicht.jpg .

Zoals je ziet in de database zie je 2 keer bij Kwartaal 'eerste staan'. Echter in het lijstje geeft hij als resultaat maar 1 keer weer. Dus 5,99 ipv 11,98.

Mijn vraag is eigenlijk, hoe kan ik ervoor zorgen dat bij deze code round(str_replace(",", ".", $fin->Bedrag), 2) het bedrag wordt doorgeteld bij alles waarbij de kolom Kwartaal bijv de waarde eerste staat. Volgens mij pakt hij nu alleen de eerste waarde die hij tegen komt en daarna stopt het met tellen.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 05:43:20
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 01:22:00
Quote Anchor link
Quote:
Nu heb ik iets anders bedacht en dat is dat ik een kolom kwartaal toegevoegd heb
Die kun je dus weer weggooien...

Gebruik de functies YEAR en QUARTER om het jaartal en kwartaal te vergelijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  *
FROM
  financieel
WHERE
  YEAR(Datum) = $filterjaar
AND
  QUARTER(Datum) = $filterkwartaal
AND
  BTW = '19'
ORDER BY
  ID ASC

Daarbij is sorteren op id volkomen zinloos, een id heeft namelijk geen enkele betekenis. Ook niet als jij vindt van wel, een id kan namelijk geen betekenis hebben. Je sorteert nu dus op een waardeloos gegeven, een min of meer random gegeven. Niet doen dus, kan alleen maar voor problemen zorgen.

Wanneer jij bedragen wilt opmaken, gebruik dan number_format() dat is 100x handiger dan een str_replace misbruiken voor zo iets. Bedenk wel dat een bedrag dat je hebt opgemaakt met komma's e.d. een string wordt en dus geen integer of decimaal meer is. Optellen e.d. kan dus niet meer.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 12:20:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 18.04.2008 01:22:
Quote:
Nu heb ik iets anders bedacht en dat is dat ik een kolom kwartaal toegevoegd heb
Die kun je dus weer weggooien...

Gebruik de functies YEAR en QUARTER om het jaartal en kwartaal te vergelijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  *
FROM
  financieel
WHERE
  YEAR(Datum) = $filterjaar
AND
  QUARTER(Datum) = $filterkwartaal
AND
  BTW = '19'
ORDER BY
  ID ASC

Daarbij is sorteren op id volkomen zinloos, een id heeft namelijk geen enkele betekenis. Ook niet als jij vindt van wel, een id kan namelijk geen betekenis hebben. Je sorteert nu dus op een waardeloos gegeven, een min of meer random gegeven. Niet doen dus, kan alleen maar voor problemen zorgen.

Wanneer jij bedragen wilt opmaken, gebruik dan number_format() dat is 100x handiger dan een str_replace misbruiken voor zo iets. Bedenk wel dat een bedrag dat je hebt opgemaakt met komma's e.d. een string wordt en dus geen integer of decimaal meer is. Optellen e.d. kan dus niet meer.



Het volgende is het geval. De datum wordt opgeslagen als een Varchar. Ik heb gekeken maar ik moet de datum omzetten naar een DATE als ik het goed begrijp.
Nu heb ik dit gedaan.

Ik heb de onderstaande code om een datum toe te voegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php

if(@$_GET['actie'] == "toevoegen"){
        $form = true;
        if($_POST){
                $sql = mysql_query("INSERT INTO financieel VALUES ('',
                                                               '"
. $_POST['date'] ."',
                                                               '"
. $_POST['factuurnr'] ."',
                                                               '"
. $_POST['omschrijving'] ."',
                                                               'af',
                                                               '',
                                                               '"
. $_POST['bedrag'] ."',
                                                               '"
. $_POST['btw'] ."')");
                if($sql){
                        mededeling("De uitgave is toegevoegd aan het financieën overzicht");
                        $overzicht = true;
                        $form = false;
                }

                else{
                        mededeling("Er ging iets fout tijdens het toevoegen van deze uitgave.");
                        $form = true;
                }
        }


        if($form == true){

                echo"<form method='post'>
                <table cellspacing='0' cellpadding='4' width='100%'>
                     <tr class='donker'>
                          <td colspan='2'><b>Een uitgave toevoegen:</b></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Factuurnummer:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $_POST['factuurnr'] ."' name='factuurnr'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Facturdatum:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $_POST['date'] ."' name='date'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Uitgave omschrijving:</td>
                          <td><textarea name='omschrijving' cols='35' rows='5'></textarea></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Bedrag:</td>
                          <td>€ <input size='6' type='text' value='"
. $_POST['bedrag'] ."' name='bedrag'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>BTW:</td>
                          <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<select name='btw'>
                                 <option value='19'>19%</option>
                                 <option value='6'>6%</option>
                                 <option value='0'>0%</option>
                              </select></td>
                     </tr>
                </table>

                &nbsp;<br>&nbsp;<br>
                <center><input type='submit' name='submit' value='Uitgave toevoegen'></center>
                </form>"
;
        }

}


?>


Maar in de database geeft hij telkens de waarde 0000-00-00 weer. Hoe kan ik dus een datum toevoegen zodat hij dit wel goed opslaat.

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Quote:
De datum wordt opgeslagen als een Varchar. Ik heb gekeken maar ik moet de datum omzetten naar een DATE als ik het goed begrijp.
Dat heb je heel goed gezien! Dit betekent dan automatisch ook dat je data in het formaat 'yyyy-mm-dd' in de database op moet slaan, dat is namelijk het enige juiste formaat voor een datum...

Verder mag je nooit, maar dan ook echt nooit, POST variabelen direct in je queries gebruiken! Je zult ze altijd eerst moeten beveiligen met bijvoorbeeld mysql_real_escape_string(). Daarnaast zou je in het geval van een datum met checkdate() eerst nog willen controleren of het wel een geldige datum is. MySQL geeft daar namelijk geen foutmelding op en zal bij een foute datum gewoon 0000-00-00 invoeren. Gevolg: corrupte data...
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 18.04.2008 12:20:
Maar in de database geeft hij telkens de waarde 0000-00-00 weer. Hoe kan ik dus een datum toevoegen zodat hij dit wel goed opslaat.
Dat komt omdat je 's werelds slechtste en meest onbetrouwbare database gebruikt, dat is dus je eigen keuze. Vrijwel iedere database is beter dan MySQL, zelf resultaten verzinnen mag een database helemaal nooit doen. En dat is precies wat MySQL wél doet...

Je kunt de database eerst goed gaan configureren, maar ook dat geeft je maar weinig garanties, die instellingen zijn zeer eenvoudig weer naar de bliksem te helpen. Jij moet dus eigenlijk de ontbrekende delen van de database gaan bouwen, voor zover mogelijk, om nog enigzins betrouwbare resultaten te krijgen. Er is echter helemaal niemand die kan garanderen dat de data die in de database staat, ook de data is die jij wilde opslaan. Daar kan bij MySQL altijd een verschil tussen zitten.

Sterkte!

Ps. Kies voortaan wel de juiste datatypes, er bestaat meer dan een INT of VARCHAR.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Maar hoe voeg ik nu, met welke commando, een tijd toe in mijn database. Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

if(@$_GET['actie'] == "toevoegen"){
        $form = true;
        if($_POST)
        
        {

                $datum = date("Ymd");
                $sql = mysql_query("INSERT INTO financieel VALUES ('',
                                                               '"
. $datum ."',
                                                               '"
. $_POST['factuurnr'] ."',
                                                               '"
. $_POST['omschrijving'] ."',
                                                               'af',
                                                               '',
                                                               '"
. $_POST['bedrag'] ."',
                                                               '"
. $_POST['btw'] ."')");
                if($sql){
                        mededeling("De uitgave is toegevoegd aan het financieën overzicht");
                        $overzicht = true;
                        $form = false;
                }

                else{
                        mededeling("Er ging iets fout tijdens het toevoegen van deze uitgave.");
                        $form = true;
                }
        }


        if($form == true){

                echo"<form method='post'>
                <table cellspacing='0' cellpadding='4' width='100%'>
                     <tr class='donker'>
                          <td colspan='2'><b>Een uitgave toevoegen:</b></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Factuurnummer:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $_POST['factuurnr'] ."' name='factuurnr'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Facturdatum:</td>
                          <td><input size='37' type='text' value='"
. $datum ."' name='date'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Uitgave omschrijving:</td>
                          <td><textarea name='omschrijving' cols='35' rows='5'></textarea></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>Bedrag:</td>
                          <td>€ <input size='6' type='text' value='"
. $_POST['bedrag'] ."' name='bedrag'></td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>BTW:</td>
                          <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<select name='btw'>
                                 <option value='19'>19%</option>
                                 <option value='6'>6%</option>
                                 <option value='0'>0%</option>
                              </select></td>
                     </tr>
                </table>

                &nbsp;<br>&nbsp;<br>
                <center><input type='submit' name='submit' value='Uitgave toevoegen'></center>
                </form>"
;
        }

}

?>

Maar nu voegt hij de tijd van vandaag toe. Ik wil een eigen tijd die ik dan weergeef in het formulier opslaan in de database, ik heb echt overal gezocht maar ik heb niets gevonden wat me kan helpen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/04/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Tijd toevoegen doe je met NOW() CURRENT_TIME()

Wat bedoel je met "een eigen tijd"?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2008 14:10:00
Quote Anchor link
Invoeren van de huidige datum doe je met de SQL constante CURRENT_DATE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (datumveld)
VALUES (CURRENT_DATE)


ps. Als je niet een huidige datum wilt toevoegen, zul je de datum in je INSERT query in het formaat 'yyyy-mm-dd' moeten hebben staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (datumveld)
VALUES ('2008-04-18')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 18.04.2008 14:09:
Tijd toevoegen doe je met NOW() CURRENT_TIME()

Wat bedoel je met "een eigen tijd"?


Ik wil zelf een datum invoeren, bijvoorbeeld 10-08-2008
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2008 14:12:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 18.04.2008 14:11:
Ik wil zelf een datum invoeren, bijvoorbeeld 10-08-2008
Zie de edit in mijn vorige post. Data invoeren in het formaat yyyy-mm-dd dus in jouw geval 2008-08-10.

ps. Dit is overigens ook al eerder naar voren gekomen in dit topic...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 14:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$datum
= date("Ymd");
                $sql = mysql_query("INSERT INTO financieel VALUES ('',
                                                               '"
. $datum ."',
                                                               '"
. $_POST['factuurnr'] ."',
                                                               '"
. $_POST['omschrijving'] ."',
                                                               'af',
                                                               '',
                                                               '"
. $_POST['bedrag'] ."',
                                                               '"
. $_POST['btw'] ."')");          
?>

Mag je vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
$query
= "
INSERT INTO
  financieel (
    datum,
    kolom1,
    kolom2,
    kolom3,
    kolom4,
    kolom5
  )
VALUES (
  NOW(),
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['factuurnr'])."',
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['omschrijving']) ."',
  'af',
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['bedrag'])."',
  '"
. mysql_real_escape_string($_POST['btw']) ."')";
$result = mysql_query($query);
?>

Daarbij mag je de kolomnamen nog even vervangen door de namen die jij gebruikt. En alleen de namen opnoemen die je nodig hebt, wat je niet gebruikt, dat gebruik je niet...

Wat de waarde 'af' hier doet, is mij niet duidelijk, ik mag hopen dat dit niet betekent dat je een bedrag ergens van af wilt trekken... Dan sla je namelijk gewoon een negatief getal op. En over getallen gesproken, hopelijk gebruik je voor het bedrag en de btw een DECIMAL met voldoende decimalen, dan kun je daar mee gaan rekenen e.d.

Uiteraard is de variabele $sql verdwenen, hier staat namelijk helemaal geen SQL in, maar het resultaat van de query. $result ligt dus voor de hand.

De datum laat je door de database invoeren, NOW() doet wonderen.

En bij de foutafhandeling, ga daar ook even een echte foutmelding neerzetten (desnoods in een logboek), zelfverzonnen foutmeldingen zeggen namelijk helemaal niets en dus kun je er niets mee.

Beveiliging mag nooit ontbreken, dat zou de grootste blunder zijn die je kunt maken.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Het is me gelukt, maar nu heb ik een ander klein probleem, en dat is de weergave van de datum. nu geeft hij het zo weer: YYYY-MM-DD.

Maar ik wil het in de Nederlandse omschrijving:

DD-MM-YYYY.

Nu heb ik dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

 $array
= array();
             $fin_q = mysql_query("SELECT ID, Datum, Factuurnummer, Omschrijving, Soort, KlantID, Bedrag, BTW FROM financieel") or die(mysql_error());
             while($fin = mysql_fetch_object($fin_q)){
                     $array[] = $fin->ID ."|". $fin->Datum ."|". $fin->Omschrijving ."|". round(str_replace(",", ".", $fin->Bedrag), 2) ."|". round(((str_replace(",", ".", $fin->Bedrag)) * (($fin->BTW  / 100))), 2) ."|". $fin->BTW ."|". round(((str_replace(",", ".", $fin->Bedrag)) * (($fin->BTW  / 100)+ 1)), 2) ."|". $fin->Soort ."|". $fin->Factuurnummer;
             }

             if($_GET['sort'] == "1"){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort'], "dd-mm-yyyy");
             }

             elseif($_GET['sort']){
                     $array = sorteerLijst($array, $_GET['sort'], null);
             }

             else{
                     $array = sorteerLijst($array, 1, null);
             }


             for($index=0; $index <= sizeof($array) - 1; $index++){
                     $los = explode("|", $array[$index]);

                     if(strstr($los[9], "F:")){ $fid = str_replace("F:", "", $los[9]); }
                     $omlen = ($_GET['print']) ? 75 : 30;
                     $omschr = (strlen($los[3]) > $omlen) ? substr($los[3], 0, $omlen) ."..." : $los[3];

                     $popup = (isset($fid)) ? "javascript:window.open(\"admin/factuur.php?id=".  $fid ."\",\"\",\"width=680,height=600\");" : "javascript:window.open(\"admin/financieelpopup.php?id=". $los[1] ."\",\"\",\"width=350,height=200\");";

                     echo"<tr onMouseOver='this.style.backgroundColor=\"#e4e4e4\";' onMouseOut='this.style.backgroundColor=\"\"'>
                          <td valign='top'><nobr>"
. $los[2] ."</nobr></td>
                          <td valign='top'><a title='"
. $los[3] ."'><nobr>". $omschr ."</nobr></a></td>
                          <td valign='top'><nobr>"
. mkBedrag($los[4]) ."</nobr></td>
                          <td valign='top'><nobr><a title='"
. $los[6] ."% BTW'>". mkBedrag($los[5]) ."</a></nobr></td>
                          <td valign='top'><nobr>"
. mkBedrag($los[7]) ."</nobr></td>";

?>


Nu heb ik het volgende geprobeerd, en het zou moeten werken maar het werkt niet. Ik heb dit aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $fin_q
= mysql_query("SELECT ID, DATE_FORMAT(datumweergave, '%d-%m-%Y') AS Datum, Factuurnummer, Omschrijving, Soort, KlantID, Bedrag, BTW FROM financieel") or die(mysql_error());
?>


Maar nu geeft hij helemaal geen datum weer. Wat kan ik hier aan doen?

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 16:48:00
Quote Anchor link
DATE_FORMAT(datumweergave, '%d-%m-%Y') AS Datum

Is dat wel goed? Overal gebruk je de kolomnaam Datum om de datum in te zetten, nu heb je ineens de naam datumweergave gebruikt. Dat is ook een vreemde naam voor een kolom in een database, in een database geef je namelijk niks weer, je slaat alleen op. Voor de alias zou het kunnen, die ga je gebruiken voor de weergave.

DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS datumweergave

Jouw sorteerfunctie is mij een raadsel, de database kan namelijk heel goed en veel sneller sorteren. Maar goed, je mag het wiel natuurlijk altijd zelf nogmaals uitvinden.

Ps. Gebruik nooit hoofdletters voor je tabel- en/of kolomnamen, dat gaat vroeg of laat fout. Tikfouten maakt iedereen en Datum is wat anders dan datum.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie, het is me eindelijk gelukt, nu kan ik dus ook makkelijker sorteren op jaar en kwartaal.
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 18.04.2008 16:57:
Bedankt voor je reactie, het is me eindelijk gelukt, nu kan ik dus ook makkelijker sorteren op jaar en kwartaal.
Ja, want je sorteert gewoon op datum. Het jaartal en kwartaal zijn daar van afgeleid, daar hoef je dus apart op te gaan sorteren. Tenzij je het jaartal bv. oplopend wilt sorteren (ASC) en het kwartaal aflopend (DESC), dan zul je ze apart moeten nemen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 17:48:00
Quote Anchor link
HAHAAHAH het is me gelukt, het selecteren op jaargang en kwartaal aan de hand van de hierboven gegeven info! Allen heel erg bedankt hiervoor (pgFrank in het bijzonder) en een heel goed weekend.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 18:02:00
Quote Anchor link
Te vroeg gejuichd, nu had ik een overzicht met daarin alle gegevens, echter worden niet alle getallen bij elkaar opgeteld. Hij pakt alleen de eerste uit de database. niet de andere die ook in de database zitten en die ik dan ook oproep. Hoe kan ik dit bij elkaar optellen?
mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Dan lijkt het erop dat je niet in de for-lus de data gaat optellen. Doe eens een print_r($array); om te zien wat er nu allemaal in de array staat en hóe die erin staat. Dan wordt waarschijnlijk ook snel duidelijk hoe je e.e.a bijelkaar moet gaan optellen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 19:25:00
Quote Anchor link
Nee hij telt niet op maar hij zet telkens de regels onder elkaar.
 
Frank -

Frank -

18/04/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Waarom denk jij dat jouw code (die slecht leesbaar is...) alle records bijelkaar zou moeten optellen?
 
Paul IJmker

Paul IJmker

18/04/2008 19:44:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 18.04.2008 19:29:
Waarom denk jij dat jouw code (die slecht leesbaar is...) alle records bijelkaar zou moeten optellen?


Waarom denk je dat ik dit vraag???? Ik heb niet zo veel verstand van PHP maar niet geheel achterlijk. Oke mijn script is slecht leesbaar maar hoe deed jij dit na 2 weken. Misschien kun je in plaats van een afkrakende antwoord plaatsen, een antwoord geven of misschien mee te denken. Ik dacht dat dit PHPhulp heette.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.