spam filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 04:25:45
Quote Anchor link
Kun je spam ook tegen houden met hidden input?
Met een zogenaamd tweede bericht en of email, zoals op deze manier bijvoorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
<head>
<title></title>
<style type="text/css">

.hidden {
   display: none;
}
</style>
</head>
<body>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST)) {

  $aFouten = array();
         
    if($_POST['bericht'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  
      }

      else
      {
      $bericht = $_POST["bericht"];      
    if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))  
      {
  
      $aFouten[] = 'Sorry!!! Maar in je bericht staan een of meerdere linken, Dus spam'; header("Refresh: 10");
      }
      }

    if($_POST['bericht_2'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  header("Refresh: 1"); exit;
      }

      else
      {
       $ = $_POST["bericht_2"];      
    if (preg_match('/[[0-9a-zA-Z]/', $bericht_2))  
      {

       $aFouten[] = 'Sorry!!!'; header("Refresh: 1"); exit;
      }
}

?>

<table width="700px" border="1" cellspacing="2" cellpadding="2">
<form name="form" method="post" action="">
<tr>
<td align="left" width="120px">Naam<b> :</b></td><td align="left" width="300">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="naamInput" name="naam" placeholder="Je naam"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left">E_mailadres<b> :</b></td><td align="left">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="emailInput" name="email" placeholder="Je email adres"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left" valign="top">Bericht<b> :</b></td><td align="left">
<textarea rows="10" cols="57" id="berichtTextarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td class="hidden">
<textarea rows="10" cols="57" id="bericht2Textarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"></td><td align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo klik(); buttons (); ?>
&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="Posten">
<input type="reset" name="Reset" value="Resetten"></td>
</tr>
</form>
</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

Gewijzigd op 29/04/2014 04:31:36 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:09:14
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 08:03:03
Quote Anchor link
Je basisgedachte is op zich wel goed, alleen zou ik dan een veld gebruiken dat gemakkelijker door bots is in te vullen. Begin het formulier bijvoorbeeld met een verborgen input die je 'email' of 'email_address' noemt. De kans dat bots zo'n veld invullen, is aanzienlijk groter dan bij de opzet die je nu hebt.

Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:42:11
Quote Anchor link
>> Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.

Ward, kun je uitleggen wat je bedoelt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 09:46:34
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld een input name="email" hebt, kan de AutoComplete van een browser daarin automatisch een eerder ingevuld e-mailadres invullen. Dat wil je niet als dit een verborgen veld is voor spambots.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:50:46
Quote Anchor link
Ah zo, ik snap 'm :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 12:39:51
Quote Anchor link
ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 12:42:44
Quote Anchor link
Je moet ervan uitgaan dat andere gebruikers wel een AutoComplete actief hebben. Die mag dus niet per ongeluk een veld vullen dat je hebt verborgen om spambots om de tuin te leiden.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 13:12:53
Quote Anchor link
En hoe doen ze dat dan als het veld verborgen is en ze het niet zien krijgen?
dat ziet toch alleen een bot maar
Gewijzigd op 29/04/2014 13:14:03 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 13:17:08
Quote Anchor link
Hoe doet wie wat?

Het punt is dat spambots in de HTML-code een veld zien en dat invullen. Gewone gebruikers zien hetzelfde veld niet (omdat je het verbergt met CSS of JavaScript) en kunnen het dus niet invullen.

Zo maak je een onderscheid tussen spambots en echte gebruikers.

Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 14:32:12
Quote Anchor link
Quote:
Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.

Ja dat snap ik nog wel, Maar de AutoComplete van je bezoekers kun je niet uit schakelen neem ik aan, en daarbij de bezoeker ziet dat veld niet, dus kan die niks invullen en werkt die autocoplete ook niet, want die vult alleen maar aan als er iets word ingevuld.
Of zie ik dat verkeerd
 
Chris PHP

Chris PHP

29/04/2014 14:38:38
Quote Anchor link
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 14:40:13
Quote Anchor link
Je kunt het attribuut autocomplete="off" gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">
 
Michael -

Michael -

29/04/2014 14:43:14
Quote Anchor link
Niek, je browser ziet dat veld wel. En denkt 'Ah name="email" laat ik een emailadres invullen'. Terwijl je dat dus niet wil. Met autocomplete="off" voorkom je dat.
<input type="hidden" autocomplete="off" />

Met een een hidden input een spambot 'vangen' noem je trouwens een honeypot. Als je er meer over wilt weten kun je daarop zoeken.

> ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
> voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
> En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.

Wat jij doet hoeft een ander niet te doen ;)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 18:02:22
Quote Anchor link
Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michael -
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het niet in tevullen.

Toevoeging op 29/04/2014 18:02:25:

Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michaet-
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.
Gewijzigd op 29/04/2014 18:06:24 door Niek Kasius
 
Chris PHP

Chris PHP

30/04/2014 10:50:35
Quote Anchor link
@Niek,

Schrijf dan zelf een Captcha met max 3 leesbare cijfers/letters, dit werk prettig en makkelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 11:09:49
Quote Anchor link
Bij de tag <input> is type="text" de missing value default: als je type="text" weglaat, wordt automatisch type="text" gebruikt.

>> En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.

Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/04/2014 16:06:22
Quote Anchor link
Wart
>>Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.

Dat snap ik!
Maar als een bot Email Adressen kan uitlezen, En die verborgen input dan kan die "class=hiddenForBadBots" toch ook lezen neem ik aan.
Vandaar die vraag.

En nog iets
Ik kom soms wel eens een site tegen waar ik dan in de bron wil kijken met Bron weergeven maar kom ik daar dan niet in, Dus zal daar een of andere beveiliging op zitten denk ik.
kan dat ook SpamBots tegen houden?
Gewijzigd op 30/04/2014 16:08:30 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 16:17:29
Quote Anchor link
Er zijn in India en Pakistan zelfs bedrijven die, dankzij goedkope arbeid, tegen betaling ook captcha's oplossen. Die kunnen dus ook in je HTML-code kijken om je spambeveiliging te omzeilen.

Broncode van een webpagina weergeven kan altijd: je hebt die broncode immers ontvangen. Met JavaScript is rechtsklikken op een webpagina te blokkeren, maar dat is heel simpel te omzeilen.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/05/2014 15:34:37
Quote Anchor link
@Ward,

Php kan niet uitgelezen worden hoor, blijft toch altijd server side. Kwestie van aantal afbeeldingen met gegenereerde namen maken en daar het resultaat encrypted aan vergelijken. Zo heb ik het laatst ook gemaakt voor een klant.

Wordt door PHP gekeken tijdens het verzenden van het formulier.

@Niek
Wat ook een leuke optie is, maak een Checkbox met de omschrijving "Bent u echt een persoon?" en check of deze box geset is. Bots gaan niet zomaar overal checkboxen checken, dus dat wellicht een snelle (niet water dichte) oplossing zijn.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

04/05/2014 05:02:25
Quote Anchor link
Nog 2 vragen.

ik heb filter dus met preg_match.
Maar dat is schijnbaar niet genoeg zoals ik dat heb.
Want als ik nu bijvoorbeeld <a href="http://www.viagra.com">viagra potentie pillen, en nog meer text en of linken invoer zonder </a> er achter, plaats die het bericht wel, en alleen als er <a/> achter staat geeft die aan dat er een of meerderen linken in het bericht staan en stopt die de invoer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))
?>


En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.
Ik had <a href="http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=Check_het_emailadres_op_juistheid">Deze</a>ook al geprobeerd maar die is veel langer maar doet precies het zelfde had ik gemerkt.
kan ik daar nog iets aan veranderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('/^[^0-9][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[@][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[.][a-zA-Z]{2,4}$/', $email))
?>
Gewijzigd op 04/05/2014 05:04:02 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2014 11:14:39
Quote Anchor link
Niek Kasius op 04/05/2014 05:02:25:
En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.

Met de functie getmxrr() kun je controleren of er voor een hostnaam (zoals 123.com) MX-records worden gevonden voor mail exchange (MX). Retourneert deze functie true, dan is de hostnaam in het e-mailadres geschikt voor mail.

Retourneert getmxrr() false, dan kun je aansluitend met gethostbyname() nog controleren of de hostnaam überhaupt wel bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.