[SQL Keys]Delete vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 09:49:00
Quote Anchor link
Dames, heren en eenieder die niet in een hokje geplaatst wenst te worden.

ik heb 3 tabellen

Table1
[PK]id
veld1
veld1

Table2
[PK]id
[FK]table1.id
[FK]table3.id

Table3
[PK]id
veld1
veld1

De relaties zoals deze nu staan zijn op dit moment de enige die bestaan.

Nu mijn vraag:

Hoe kan ik een record verwijderen uit table3 als deze niet meer voorkomt in table 2.

Verdere info:
Ik draai op InnoDB

Jacco`

PS:
Krijg nu de volgende melding als ik een FK aan wil maken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SQL-query:

ALTER TABLE plugin_fotoalbum_fotos ADD FOREIGN KEY ( album_id ) REFERENCES plugin_fotoalbum( id ) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE

MySQL retourneerde: Documentatie
#1005 - Can't create table './jacco2/#sql-38d0_fb48.frm' (errno: 150)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:19:06
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

27/10/2008 10:09:00
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 10:10:00
Quote Anchor link
Een oplossing voor mijn probleem staat er voor zover ik heb gelezen niet in (En ja heb dat ding al tig keer gelezen :P)

Even over de PS, die is inmiddels opgelost, Relaties en unsigned ints gaan niet samen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Je wilt dus alle records uit tabel3 verwijderen waarvan geen referentie meer aanwezig is in tabel2?

Probeer eens zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
DELETE FROM table3
WHERE id NOT IN (
  SELECT table3.id
  FROM table2
)

Natuurlijk wel even de juiste kolomnamen invoegen, want table3.id in de SELECT zal zo problemen opleveren.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 10:58:00
Quote Anchor link
:P. Had eigenlijk gehoopt dat het met keys en een cascade achtige oplossing kon. Deze delete gebruik ik nu namelijk ook en wil van het hele gedoe af.

Weet dat het niet handig is om keys ED achteraf te doen , maar het model is er wel op gebouwd alleen tot voorkort geen innoDB beschikbaar
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Dat zal je niet lukken, de relatie ligt namelijk precies andersom. Mits je de FK's goed ingesteld hebt, zullen alle wijzigingen die je in table1 en table3 aan de records aanbrengt, ook doorgevoerd worden in de FK's in table2.

Een ON DELETE UPDATE zal er dus voor zorgen dat als je een record in table3 verwijdert, alle refererende records uit table2 ook verwijderd zullen worden. Wil je het andersom, dus records uit table3 verwijderen waarnaar geen referentie meer bestaat, dan zul je die query moeten gebruiken.

Je kunt het ook zo zien: records in table3 kunnen prima op zichzelf bestaan, zonder dat er ergens een referentie naar die records is. Maar records in table2 hebben records in andere tabellen nodig om te kunnen bestaan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Dus ik zou van de velden in table2 en combined PK moeten maken met een FK in table3 om ON DELETE CASCADE te kunnen laten werken als ik het goed begrijp.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Nee, dan zou immers de opzet van je database niet meer kloppen. In FK relaties is de ene tabel altijd afhankelijk van de andere tabel, en het is dus onlogisch om in beide tabellen FK's naar elkaar op te nemen...

Je zou je ook eens moeten afvragen of het per se nodig is om die records te verwijderen, wat kan het voor kwaad als die records nog een tijdje in die tabel staan?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Op het moment dat de rest word verwijderd hebben ze geen doel meer.

Kwaad kan het niet maar je krijgt onnodig veel data in je DB. Nou is dat niet echt schokkend maar wil mn db goed en Crapfree houden
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

27/10/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Dus je hebt data in je DB gezet voordat je relaties hebt gemaakt? In principe zou het niet eens mogelijk zijn om ongekoppelde data in de database te zetten.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Kwaad kan het niet maar je krijgt onnodig veel data in je DB.
Maar dan voldoet het dus om eens in de zoveel tijd een cleanup scriptje (met die query) te runnen. Gebruik een cron-job om dat bijvoorbeeld eens per week te doen en klaar is kees ;-)

@Jurgen: lees ook even de rest van het topic, dan zie je dat je antwoord niet echt relevant is.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Ik maak er wel iets creatiefs van. Cronjobs zijn per definitie voor zulk soort dingen niet nodig.

Moet toch wat dingen herschrijven dus zal mn model nog wel een keer onder de loep nemen :P
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Quote:
Cronjobs zijn per definitie voor zulk soort dingen niet nodig.
Ben ik niet met je eens, cron jobs zijn juist geschikt voor het uitvoeren van onderhoudsscripts. Je wilt immers dat die scripts periodiek uitgevoerd worden zonder dat jij er zelf omkijken naar hebt.

En het script waar we het nu over hebben, zou een typisch voorbeeld van zo'n onderhoudsscript zijn...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:38:00
Quote Anchor link
Blanche,

Simpele reden dat cron geen oplossing is.

Het gaan om een CMS war inmiddels bij een aantal klanten draait, en dat aantal neemt gestaag toe. Nu ben ik niet van plan om voor elke klant een aparte cron te gaan maken of een systeem te schrijven waarbij dat vanzelf goed gaat.

Ik ben het script nu aan het optimaliseren om er juist zoveel mogelijk "handwerk" (waar in dit geval crons aanmaken onder valt) er uit te halen zodat we het makkelijk en snel kunnen uitrollen.

Sorry had ik mischien iets eerder aan moeten geven maar cron is wat mij betreft geen optie. (en voor de server admin nog minder :P)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Kijk dan is het al een ander verhaal. Een cron job is dan idd een minder geschikte oplossing ;-)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Sorry dat had ik even iets eerder moeten vertellen denk ik :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.