[SQL] positie 1 lager

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Robin de Vries

Robin de Vries

11/04/2009 10:59:00
Quote Anchor link
ik heb een tabel
(id int(11),position int(11),img varchar(255),name varchar(255))

ik wil een rij ertussen verwijderen, dus moeten alle rijen waarvan de positie hoger is dan de rij die verwijderd wordt, met 1 worden verlaagd. Van de rij die verwijderd wordt heb ik de id. Nu wil ik met 1 query de rijen ophogen, zonder eerst de positie v/d rij op te halen, dus ik dacht aan iets zoals:

UPDATE celp_software_os SET position=position-1 WHERE position>(SELECT position FROM celp_software_os WHERE id=8)

Het lijkt mij dat het klopt op het SELECT deel na, wat moet daar komen te staan?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 06:13:44
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Quote:
ik wil een rij ertussen verwijderen, dus moeten alle rijen waarvan de positie hoger is dan de rij die verwijderd wordt, met 1 worden verlaagd

Dat snap ik niet.

Voorbeeldje:
1
2
3

En nu verwijder ik de waarde 2 en hou ik dus over:
1
3

Dit is dus exact dezelfde volgorde als voorheen, alleen mist er nu 1 record. So what?

Een integer kan een paar miljard waardes bevatten, de kans dat dit een probleem wordt, is bijzonder klein. En mocht het een probleem worden, verkoop je jouw product voor heel veel geld of converteer je de INT naar een BIGINT.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

11/04/2009 11:14:00
Quote Anchor link
het gaat erom dat de id's een grote wirwar mogen zijn (daarvoor zijn het id's), maar de positie id's moeten aansluitend zijn, zo kun je de volgorde op de website (van bijv. menu items) bepalen.

vb:
id | position |
1 | 1
2 | 3
5 | 2
7 | 5
8 | 4

nu verwijder ik een rij (id=5).
dan wil ik dat dat de positie van 3 rijen met 1 wordt verlaagd (id=2,7,8)
zodat het word:
id | position |
1 | 1
2 | 2
7 | 4
8 | 3
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Is niet nodig, je moet niet denken in de nummers maar in de prioriteit van deze nummers. Nr. 1 komt altijd als eerste, nr. 2 komt altijd voor nr. 3,4,5,6,7, etc. maar ná nr. 1, mocht deze aanwezig zijn. Het doet dus helemaal niet ter zake of 1 nu wel of niet aanwezig is, de volgorde blijft hetzelfde. De waarde "2" kan afhankelijk van de andere waardes en de gewenste sortering (ASC, DESC of random) een bepaalde positie krijgen. Het enige dat je met de kolom position wilt doen, is een relatieve positie geven ten opzichte van de andere waardes in deze kolom. In de browser kun je iedere vorm van presentatie kiezen, dat staat helemaal los van de onderlinge posities.

Je probeert een probleem op te lossen die er helemaal niet is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Robin de Vries

Robin de Vries

11/04/2009 11:29:00
Quote Anchor link
ik snap best dat er manieren zijn om dit veel beter te doen en slimmer aan te pakken. (Ik zie wel dingen van deze methode terug in SGP, een portaal van phpbb3).
Mijn vraag was, wat de juiste sql-code om mijn 'onhandige' plan te bereiken..

Ik waardeer je commentaar, maar voor ingewikkeldere volgorde veranderingen is het voor mij handiger als de 'relatieve' nummers aansluitend zijn.
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 11:41:00
Quote Anchor link
Tja, wat jij wil:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
DELETE FROM tabelnaam WHERE positie = 3;
UPDATE
  tabelnaam
SET
  positie = positie -1
WHERE
  positie > 3;

Let er heel goed op dat dit fout gaat wanneer je meerdere records in 1x verwijdert en dat je altijd een update uitvoert nadat je een delete hebt gedaan. De update kun je automatiseren met een trigger, het beperken van de delete tot slechts 1 record, kun je niet afdwingen. De trigger zal dan ook de mist in gaan. En dus ga je hier bewust risico's nemen zonder dat er enige winst tegenover staat.

Quote:
maar voor ingewikkeldere volgorde veranderingen is het voor mij handiger als de 'relatieve' nummers aansluitend zijn.
Denk even out of the box en verzin een betere oplossing. Je doet nu aannames (dat bepaalde getallen aanwezig zijn) en deze aannames gaan de mist in wanneer er meer dan 1 concurrent user op jouw database zit.

En een corrupte database is niet handig.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

11/04/2009 11:46:00
Quote Anchor link
nog 1 dingetje, ik heb alleen de id, niet de positie... dus eerst moet de positie aan de hand v/d id worden bepaald.
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 12:00:00
Quote Anchor link
In PostgreSQL kun je de positie opvragen in de DELETE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
DELETE FROM
  tabelnaam
WHERE
  id = 3
RETURNING
  positie;

Deze query verwijdert het record met id 3 en geeft aan jouw applicatie de oude positie van dit record door. Het resultaat dus even fetchen en gebruiken als input voor de UPDATE.

Met MySQL (en andere databases) heb je een extra SELECT-query nodig die je voor de DELETE uitvoert.

Maar vergeet de trigger niet, die weet ook wat de positie is, zie OLD.positie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Robin de Vries

Robin de Vries

11/04/2009 12:05:00
Quote Anchor link
bedankt voor je tips, ik zal er zeker rekening mee houden als er een positie systeem komt die door meer dan 1 gebruiker gebruikt zal worden. (Dit is voor het admin control panel)...
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 12:11:00
Quote Anchor link
Tja, als je nu had uitgelegd wat het daadwerkelijke probleem is, dan hadden we dat kunnen oplossen. Dan hoef jij er nooit meer aan te denken dat je met meerdere users in de problemen kunt komen.

Gemiste kans.
 
Roel -

Roel -

11/04/2009 12:25:00
Quote Anchor link
Wtf, hoe komt mijn reactie hier terecht?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roel -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.