[SQL] Round, percentages, niet kloppend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
- -

- -

11/09/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Goedemoggel,

Ben hier bezig met een leuke query, die na wat moeite eindelijk klopt. Zit enkel met een klein probleempje..

De bedoeling is dat de data die uit de query komt, direct in een div komt, en met percentages wordt dan de hoogte opgegeven. Een soort van staande tabel. Op zich werkt het wel, maar er is een klein probleem.. Als ik in de query zelf al ROUND meegeef, dan komt het nog wel eens voor dat ik 1% mis.. En dat is natuurlijk best slordig om te laten zien (het % wordt ook bovenop die tabel ge-echo'd).

Iemand enig idee hoe ik dit kan fixen?

Groeten,
Chris @ Work

* De berekening e.d. klopt gewoon, als ik geen round gebruik klopt het percentage precies, maar krijg ik 4 cijfers achter de komma :) En dat is natuurlijk ook niet zo mooi om te laten zien..

Edit:
Als er dingen niet duidelijk zijn, please let me know!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:34:47
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/09/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik probeer me in te beelden wat je aan 't doen bent, maar dat lukt niet echt.

Als het wel werkt zonder round, dan doe je dat toch op die manier, en ga je op PHP/output level pas round()'en toch?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 11:42:00
Quote Anchor link
@iChris

Moet het altijd omhoog, of altijd naar beneden afgerond worden, of afhankelijk van het getal achter de comma?

1.4 -> Wordt 1
1.5 -> wordt 2

mysql reference voor ROUND():
The return type is the same type as that of the first argument (assuming that it is integer, double, or decimal). This means that for an integer argument, the result is an integer (no decimal places):
 
- -

- -

11/09/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Het afronden doet hij wel goed, maar als hij deze 2 van de 4 resultaten terug krijgt: 17.4 en 11.4, mis ik dus 1 procent (dan wordt het dus 17 & 11 = 19%, anderen zijn wel correct.. totaal wordt dan 99% bijvoorbeeld)

Dan zit ik dus met een layout verschil van 1 procent.. En dat ziet er natuurlijk niet zo heel erg netjes uit..

Zal de query hier tijdelijk plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<knip>


Direct uit Navicat, om de verschillen te zien... Beginner_Round e.d. worden ge-echo'd.

De query blijft hier tijdelijk staan, totdat het probleem is opgelost :)

Thanks voor het kijken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 17:12:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 15:13:
Het afronden doet hij wel goed, maar als hij deze 2 van de 4 resultaten terug krijgt: 17.4 en 11.4, mis ik dus 1 procent (dan wordt het dus 17 & 11 = 19%, anderen zijn wel correct.. totaal wordt dan 99% bijvoorbeeld)


Als je de 'tussenresultaten' echo't, kloppen deze dan wel? Geeft die dan wel 17.4 en 11.4 terug?

Maar als je 17.4 en 11.4 hebt, dan zorgt round ook dat je 17 en 11 terug krijgt, dat is 28. Samen zijn ze wel 29 (afgerond), maar dan moet je dus in je SQL nog kijken of deze samen wel een decimaal hebben die groter of gelijk is aan 0.5 (dat is het geval als het getal / 0.5 een oneven getal is (met evt. nog wat achter de komma))

Het is wel een ingewikkelde kwestie, ik weet hier zo niet een oplossing voor.

edit:
Bijkomend probleem is inhet geval van 17.4 en 11.4 : Welke geef je dan iets meer ruimte?

[/quote]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Beetje smokkelen misschien?
Je round() alles op één na (liefst de grootste). Die doe je 100 - (de rest bij elkaar).
 
- -

- -

11/09/2008 17:54:00
Quote Anchor link
@SanThe, als ik ze niet ROUND, krijg ik tot 5 cijfers achter de komma ^_^

Hoe zou ik het op een makkelijke manier kunnen smokkelen? De procenten moeten wel zoveel mogelijk blijven kloppen... Het is voor redelijk belangrijke data ^^
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Of alleen tijdens het tonen de afgeronde waarden laten zien?
Als het om html gaat (hoogte-div), an je gewoon dit gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height: 33.333333333%;


Het is geldige html/css en werkt!
 
- -

- -

11/09/2008 18:24:00
Quote Anchor link
@Eddy: Thanks! Ben nu thuis, maar zal morgen even kijken ;) (Dat ik daar zelf niet op ben gekomen..)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.