SSL instellen via plesk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 09:26:44
Quote Anchor link
Beste PHP-hulp lezers,
Ik heb een probleem met het instellen van een SSL certificaat voor mijn site. Ik heb het nog niet eerder gedaan maar omdat er ook sites van anderen op de server draaien kan ik niet met 'trial' en 'error' zitten testen vandaar dat ik hier om hulp vraag.

Ik heb een symfony installatie die ik graag op https wil laten draaien (ik heb hier ook een testroute voor aangemaakt die de gebruiker automatisch naar https verwijst. Ik heb in de routying.yml de scheme op https gezet. Lokaal gaat dit goed [wordt automatisch naar https doorverwezen en de pagina wordt getoond]).

Ik heb hier een ssl certificaat voor aangeschaft en dit via plesk (versie 12.0.18)kunnen installeren (zie afbeelding hieronder).
Afbeelding

Als ik nu de testpagina probeer te openen via https:// dan krijg ik de melding dat de pagina niet is gevonden. Als ik het zonder https:// probeer dan krijg ik eerst een 301 dat hij naar de https verwijst (wat goed is) en dan vervolgens weer dat de pagina niet weergeven kan worden. Ik verwacht dus dat er iets op de server niet goed ingesteld staat. Na een tijdje te hebben gegoogled denk ik dat ik iets met virtual hosts moet gaan doen. Ik heb nu al een tijd zitten lezen maar ik kom hier echt niet uit.

Volgens de handleiding van plesk zou het niet nodig moeten zijn om vhost.conf, vhost_ssl.conf en chost_nginx handmatig aan te passen maar kan ik in de plesk gui deze zaken invoeren (zie plaatje hieronder).
Afbeelding

Zou iemand kunnen aangeven wat ik hier zou moeten invullen om het te laten werken (of kan het ergens anders aan liggen?). IK moet eerlijk zeggen dat ik m.b.t. serverconfiguratie nog niet heel ver ben gekomen dus om zo maar allemaal dingen toe te voegen vindt ik een beetje 'gevaarlijk' omdat ik dan misschien andere sites kapot kan maken.

Als iemand mij hiermee kan helpen is mijn dank groot!

(Weet trouwens niet of dit het juiste forum is om dit te plaatsen, volgens mij is het geen php probleem vandaar dat ik hem hier heb geplaatst)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:47:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2017 09:51:15
Quote Anchor link
Ik heb geen ervaring met Plesk, naar wat zie je nu precies als je naar een https-URL p je server gaat? Een pagina van je eigen server, of een time-out pagina in je browser die aangeeft dat de server niet gevonden is?
Geef anders een linkje voor ons om te testen als het kan.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 10:24:24
Quote Anchor link
Inderdaad, dat zou een hoop schelen.

De additionele Apache Directives zijn van toepassing als je straks alle http requests wil forwarden naar https en of andersom.

vhosts.conf etc dien je niet aan te passen aangezien plesk deze genereert.
Het uploaden van je certificaat onder 'domein -> SSL certificaten'
En vervolgens het 'activeren' onder 'domein -> Hostinginstellingen' zou voldoende moeten wezen.

Dus vraag me ook af wat voor probleem je ondervind.

Waar heb je de 301 verwijzing toegevoegd? Wellicht dat daar iets mis gaat, bijv. oneindige loop :)
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 10:25:21
Quote Anchor link
Als ik naar de website browse via https krijg ik onderstaande te zien:
Afbeelding

Afbeelding

Ik zie wel dat dit de pagina dnserror.htm is. Kan het kloppen dat er iets op de DNS moet worden aangepast (hier kan ik helaas zelf niet bij, maar als ik weet wat er zou moeten gebeuren kan ik dit doorgeven)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2017 10:28:31
Quote Anchor link
Ik heb een vermoeden dat poort 443 voor SSL op de server dicht is, in de firewall.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 10:31:52
Quote Anchor link
Doe eens een telnet sessie openen naar je domein op poort 443
Als dat niet werkt moet je even kijken bij
Plesk -> hulpprogramma's & instellinge -> Firewall
Gewijzigd op 21/03/2017 10:33:38 door Dennis WhoCares
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 11:24:01
Quote Anchor link
Ik heb zojuist even geprobeerd met telnet dit is het resultaat:
Dit is het commando wat ik uitgevoerd heb (op port 80 en 443).
Afbeelding

Dit is het resultaat:
Afbeelding

Kan ik nu aannemen dat het aan port 443 ligt?

Heb zojuist in plesk gezocht naar firewall instellingen maar kan hier niks over vinden dus als het praktisch zeker daar aan ligt kan ik even naar de helpdesk bellen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 11:44:05
Quote Anchor link
Hi Fedi,

inderdaad is 443 niet open op de server.
Is je Plesk ook http ?

Op DNS niveau bepaal je niet of het http of https is.
Heb je zelf (handmatig) aanpassingen gedaan aan config files ?
Wellicht dat je iets fout gedaan heb, normaliter doet plesk dit allemaal zelf.

Hopelijk kom je eruit met de helpdesk!
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 11:56:51
Quote Anchor link
Plesk gaat via https op de server.

Zelf doe ik niks met server management. Het probleem is eigenlijk alsvolgt ontstaan:
Onze administrator is een half jaar met sabatical en ik zou als er een webpagina link of iets gebroken was dit repareren. Nu is er 'ineens' besloten om onze oude hosting op te zeggen en te migreren naar een nieuwe. Het oude is vanaf volgende week maandag opgezegd dus moest ik ineens met spoed alles overzetten. Alleen snappen ze hier niet dat wat ik doe niet hetzelfde is als een volledige installatie overzetten (maar jij weet toch wat van de website..... wordt er dan gezegd). Maar ja niemand anders doet het, dus doe ik maar een poging. Alleen is dit echt een beetje boven mijn niveau (kan wel een beetje websites maken en basic programmeren maar server configuratie is een beetje ver weg). Was al blij dat ik de website werkend had.

Ik heb zojuist een call aangemaakt, ik laat het resultaat hier weten zodra ze antwoord hebben gegeven. Bedankt in ieder geval!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 12:07:47
Quote Anchor link
>> en dit via plesk (versie 12.0.18)kunnen installeren

Waarom update je Plesk niet naar de nieuwste versie (Onyx)?
Dan kun je ook gelijk een GRATIS ssl-certificaat installeren met een druk op de knop.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 13:21:16
Quote Anchor link
Hi Fedi,

ik mag aannemen dat je gewoon via Plesk het 'domein' aangemaakt hebt, samen met de database enz ?
Dan zou dit probleem niet mogen ontstaan, daar is Plesk voor ;-)

Een vraagje, je hebt nog een 'oude' hosting, vertel je nu.
Is deze nog 'live' ? Of gaat alles al via de nieuwe server?
Indien de oude nog 'live' is, kan het wezen dat je https naar de oude server gaat ?

@Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 14:07:59
Quote Anchor link
Ja het domein is aangemaakt. De website doet het ook gewoon via gewoon http maar niet via https.
de oude is nog live maar we hebben ook een nieuw domeinnaam en die verwijst gelukkig goed naar de nieuwe server. (heb het voor de zekerheid nog even getest door een testtekstje ergens te plaatsen).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 16:12:52
Quote Anchor link
>> @Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt

Ik bedoel ook Let's Encrypt. In Onyx kan dat met een druk op de knop. Je hoeft dan zelf niks te installeren/configureren. Ik geloof dat die optie er in versie 12 nog niet in zit.
Gewijzigd op 21/03/2017 16:13:31 door Ozzie PHP
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 16:37:17
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/03/2017 16:12:52:
>> @Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt

Ik bedoel ook Let's Encrypt. In Onyx kan dat met een druk op de knop. Je hoeft dan zelf niks te installeren/configureren. Ik geloof dat die optie er in versie 12 nog niet in zit.


Het is inderdaad een 'plesk extention' :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 16:44:46
Quote Anchor link
Yup, maar ik weet niet of die er in Plesk 12 ook in zit. Ik dacht eigenlijk van niet.
 
Fedi fer

Fedi fer

24/03/2017 09:27:35
Quote Anchor link
Beste phphulpers,
Ik zou nog even terugkoppelen wat nou eigenlijk het probleem was. Het bleek inderdaad dat port 443 in de iptables werd geblokkeerd. De helpdesk heeft dit geopend en nu werkt alles gelukkig dus bedankt voor de hulp!

m.b.t. het genereren van een certificaat heb ik het ook even gekeken. In de plesk versie bij mijn hosting kan ik ook ook gewoon certificaten genereren.

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.