subdomein-naam in $ stoppen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alexxx

Alexxx

25/11/2006 21:50:00
Quote Anchor link
Als ik een webadres heb, bijv. http://alexxx.domein.nl, dan wil ik graag de naam alexxx uit het adres halen en deze in een $ stoppen.
Nu lukt het dus wel om het volledige adres te nemen met; getenv("HTTP_HOST") maar ik wil dus alleen maar "alexxx" eruitpikken...

Wie kan mij ff een voorzetje geven...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:35:36
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/11/2006 22:00:00
Quote Anchor link
kan met een explode:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $explode
= explode('.', $host);
    
    $subdomein = $explode[0];
?>


of met een regex.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

25/11/2006 22:03:00
Quote Anchor link
maar je krijgt toch dit: http://allexxx

http:// of www moet toch ook weg??
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/11/2006 22:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    preg_match_all('/([a-zA-Z0-9]*).([a-zA-Z0-9]*).([a-zA-Z0-9]*)/', $host, $test));
?>


nu kun je het subdomein opvragen met $test[2][1]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

25/11/2006 22:24:00
Quote Anchor link
is een andere onderwerp maar
weet je hoe dit moet
in een waarde include toevoegen?
$bla = ' include('aa.php'); ';
is dit goed?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/11/2006 22:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $bla
= 'include(\'test.php\');';
    
    eval($bla);
?>


met eval() pars je de inhoud van een variabele. Let er dus mee op om hier zomaar ongecontroleerde userinput in te zetten!!!

Edit:

Werkte mijn oplossing hierboven naar behoren?

En start voor een nieuwe vraag, volgende keer een nieuw topic :-)


Edit:

Edit 2:

Waarom wil je dit eigenlijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

25/11/2006 22:41:00
Quote Anchor link
peter schreef op 25.11.2006 22:40:
PHP Newbie schreef op 25.11.2006 22:28:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $bla
= 'include(\'test.php\');';
    
    eval($bla);
?>


met eval() pars je de inhoud van een variabele. Let er dus mee op om hier zomaar ongecontroleerde userinput in te zetten!!!

Edit:

Werkte mijn oplossing hierboven naar behoren?

En start voor een nieuwe vraag, volgende keer een nieuw topic :-)


Edit:

Edit 2:

Waarom wil je dit eigenlijk







$fruit = 'include(\'test.txt\')';
eval($fruit);
$vruchten = explode('|||', eval($fruit););

$aantal = count($vruchten);
echo " $fruit $aantal";
moet het zo??
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/11/2006 22:49:00
Quote Anchor link
zoiets denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $vruchten
= explode('|||', file_get_contents('test.txt'));
    
    $fruit = NULL;
    
    foreach($vruchten as $vrucht)
    {

        $fruit .= $vrucht.', ';
    }

    
    $fruit .= '(aantal: '.count($vruchten).')';
    
    echo $fruit;
?>
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

25/11/2006 22:55:00
Quote Anchor link
ok thanx
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/11/2006 23:35:00
Quote Anchor link
Zo leuk zijn als je even aangeeft op oplossingen gewerkt hebben of niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2006 03:34:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie

In principe gaan de vragen over dezelfde pagina, vind het ook wel prettig dat soms nieuwe vragen in hetzelfde topic komen te staan. Zeker wanneer het over (ongeveer) hetzelfde gaat, dan is het onzin om 2 topics te openen.
 
Alexxx

Alexxx

26/11/2006 20:38:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 25.11.2006 22:00:
kan met een explode:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $explode
= explode('.', $host);
    
    $subdomein = $explode[0];
?>


of met een regex.


Ik krijg met deze code gewoon een WWW retour, terwijl ik wel domein http://alexxx.domein.nl aanroep. Overigens wordt er geen http:// meegestuurd.
 
Alexxx

Alexxx

26/11/2006 20:43:00
Quote Anchor link
De onderstaande code stuurt geen gegevens in de string terug.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    preg_match_all('/([a-zA-Z0-9]*).([a-zA-Z0-9]*).([a-zA-Z0-9]*)/', $host, $test));
?>
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

26/11/2006 20:51:00
Quote Anchor link
als je gewoon zoiets doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= explode("http://", $url);
$b = explode("www", $a['0']);
$c = explode(".", $b['0']);
echo $c['0'];
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/11/2006 20:56:00
Quote Anchor link
je hebt $host aangepast, en je vraagt $test goed op?
 
K i p

K i p

26/11/2006 20:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function get_sub($host)
{

    //$host = 'http://alexxx.domein.nl';
    $henk = explode(".",$host);
    $sjap = explode("//",$henk[0]);
    if ($sjap[1] == 'www')
    {

        $sub = $henk[1];
    }

    else
    {
        $sub = $sjap[1];
    }

    return $sub;
}


?>
echo get_sub('http://www.sub.domein.nl'); =><?php
echo get_sub('http://www.sub.domein.nl');
?>
<br />echo get_sub('http://sub.domein.nl'); =><?php
echo get_sub('http://sub.domein.nl');
?>
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

26/11/2006 20:59:00
Quote Anchor link
ik krijg bij allebij sub
 
K i p

K i p

26/11/2006 21:00:00
Quote Anchor link
Cool, dan werkt het dus :-D
 
K i p

K i p

26/11/2006 21:25:00
Quote Anchor link
Zo issie beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function get_sub($host)
{

    /*
    geaccepteerde mogelijkheden:
    http://sub.domein.nl
    http://www.sub.domein.nl
    sub.domein.nl
    www.sub.domein.nl
    */

    $henk = explode(".",$host);
    if (eregi('^http://www$',$henk[0]) OR eregi('^www$',$henk[0]))
    {

        $sub = $henk[1];
    }

    else
    {
        $sjaak = explode('.',$henk[0]);
        if (eregi('http://',$sjaak[0]))
        {

            $piet = explode('//',$sjaak[0]);
            $sub = $piet[1];
        }

        else
        {
            $piet = explode('.',$sjaak[0]);
            $sub = $piet[0];
        }
    }


    return $sub;
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.