supplied argument is not a valid MySQL result resource in

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

13/11/2005 22:32:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben een beginner. Het lukt me niet met php de gegevens uit de database op het scherm te krijgen.

Bij alle pogingen met verschillende stukjes code krijg ik bovenstaande foumelding. Ik weet zeker dat ik de code goed heb overgenomen. Regel 25 geeft de foumelding? Wat zie ik hier over het hoofd? Ik zoek me al 2 dagen suf.
<link rel="stylesheet" href="../opmaak/emx_nav_left.css" type="text/css">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
//adres.php

//pad naar rootmap

$rootdir="../";
//tot welke rubriek behoort de pagina?
$section="adres";
//Eerste deel van de standaardopmaak laden
include("../include/inc.masthead.php");
include($rootdir."include/inc.top.php");
/***********************************adres-System********************************/

//Hier worden de berichten uit de database ingelezen
//Dit bestand bevat de opdrachten voor het opzetten van een verbinding met een database

$db = mysql_connect("localhost","root","") or die ("Verbinding mislukt");  
mysql_select_db("adressen",$db);

$query = "SELECT * FROM adressen";
$result= mysql_query($query);
echo "bla bla";

//$SQL_statement="select achternaam FROM adressen";
//$result=mysql_query($SQL_statement);

$count_rows=mysql_num_rows($resultset);

echo "Aantal Records: ". $count_rows;
mysql_close();

//Tweede deel van de standaardopmaak
include("../include/inc.bottom.php");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:56:49
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

13/11/2005 22:36:00
Quote Anchor link
Aanvulling. Boven Bla Bla staat in mijn script resultset dus daar zit het niet fout.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/11/2005 22:38:00
Quote Anchor link
Zitten er wel waarden in je database al die die eruit kan halen?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2005 22:48:00
Quote Anchor link
$query = "SELECT * FROM adressen WHERE 1";
 

13/11/2005 22:48:00
Quote Anchor link
Ja ik heb 2 records gevuld. Maar ook een ander stukje code geeft een soortgelijke foutmelding. Het lijkt me dat de database wel wordt geopend.
 

13/11/2005 22:51:00
Quote Anchor link
WHERE 1 toegevoegd. Helaas.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2005 22:57:00
Quote Anchor link
Heten én je database én de kolom in de database beiden adressen? En ook met kleine letters?
 

13/11/2005 23:00:00
Quote Anchor link
$result= mysql_query($query) or die(mysql_error());

Wat voor foutmelding geeft ie?
 

13/11/2005 23:07:00
Quote Anchor link
Stom, stom van me. Ik had op bij de selectie van de database de naam van de tabel staan.
Probleem lijkt nu met jullie hulp opgelost. Hartelijk dank.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.