svenvideo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Sven video

sven video

11/06/2011 13:17:58
Quote Anchor link
hallo wat vinden jullie van mijn site?
svenvideo
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 01:26:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2011 13:34:40
Quote Anchor link
Hij is al beter dan de vorige versie:
- De bovenste balk valt niet echt in het oog. Is het niet makkelijker om je menu dichterbij je site te brengen? Hij heeft wel wat weg van Fok! zie ik ;-)
- Inlog-ding is niet mooi uitgelijnd
- Times New Roman is een standaard font, neem liever wat anders.
- Denk aan je grammatica en spelling, ik zie o.a Atracties staan, waar een 't' mist.
- Jammer van de registratie popup. Deze popups zijn een beetje uit de tijd... ;-)
- Je avatarupload is ZEER onveilig. Gelieve DIRECT offline te halen of aan te passen.
- Als ik naar Uploaden ga, waarom moet ik opnieuw aanmelden/inloggen? Heb je meerdere inlogsystemen? In dat geval is dat heel onlogisch....
Gewijzigd op 11/06/2011 13:44:57 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

11/06/2011 14:07:57
Quote Anchor link
hoe kan ik het veilig maken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2011 14:13:03
Quote Anchor link
Controleren op extentie en mime-type.
 
Sven video

sven video

11/06/2011 14:16:17
Quote Anchor link
hoe kan ik dat invoegen aan dit script?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?
include "config.php";
// Your file name you are uploading
$file_name = $HTTP_POST_FILES['userfile']['name'];

// random 4 digit to add to our file name
// some people use date and time in stead of random digit

$random_digit=rand(0000,9999);

//combine random digit to you file name to create new file name
//use dot (.) to combile these two variables


$new_file_name=$random_digit.$file_name;

//set where you want to store files
//in this example we keep file in folder upload
//$new_file_name = new upload file name
//for example upload file name cartoon.gif . $path will be upload/cartoon.gif

$path= "files/".$new_file_name;
if($ufile !=none)
{

if(copy($HTTP_POST_FILES['userfile']['tmp_name'], $path))
{

echo "Successful<BR/>";

//$new_file_name = new file name
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'] = file size
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'] = type of file

echo "File Name :".$new_file_name."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['userfile']['size']."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['userfile']['type']."<BR/>";
}

else
{
echo "Error";
}
}


    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);

$bestand = $new_file_name;
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query("INSERT INTO users (naam, email, username, password, leeftijd, bestand, datum, geslacht) VALUES ('$_POST[naam]','$_POST[email]','$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[leeftijd]','$bestand','$datum','$_POST[geslacht]')") or die(mysql_error());
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2011 14:18:05
Quote Anchor link
Explode() op je $HTTP_POST_FILES['userfile']['name'] voor de extentie, en doe een check op $HTTP_POST_FILES['userfile']['type']

En pas $HTTP_POST_FILES aan naar: $_FILES
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2011 14:22:18
Quote Anchor link
Script is zo te zien behoorlijk oud.
Script is lek => sql-injection.
Foutafhandeling ontbreekt.
Ik zie copy() en move_uploaded_file(), is dat niet dubbel.
$Vars buiten quotes houden.
Array-keys horen tussen quotes te staan.
Etc.
 
Sven video

sven video

11/06/2011 19:02:34
Quote Anchor link
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];  

$allow[0] = "jpg";
$allow[1] = "gif";
$allow[2] = "bmp";
$allow[2] = "png";
// $allow[3] = "exe"; enz.

if ($_POST["newname"])
    $uploadname = $_POST['newname'];
else
    $uploadname = $_FILES['userfile']['name'];
    
$extentie = substr($uploadname, -3);

for ($i = 0; $i < count($allow); $i++)
{

    if ($extentie == $allow[$i])
    {

        $extentie_check = "ok";
        $i = count($allow) + 5; // om loop te beindigen
    }
}


if ($extentie_check)
{

    if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {  
        move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "files/" . $uploadname);

        echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";
    }
}

else
{
    echo "Jij bent stout! Mag niet hoor!";
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
include("conn.php");

$bestand = $uploadname;
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query("INSERT INTO users (naam, email, username, password, leeftijd, bestand, datum, geslacht) VALUES ('$_POST[naam]','$_POST[email]','$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[leeftijd]','$bestand','$datum','$_POST[geslacht]')") or die(mysql_error());
?>

</center>

en hoe krijg ik dit er in?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

// Your file name you are uploading
$file_name = $HTTP_POST_FILES['ufile']['name'];

// random 4 digit to add to our file name
// some people use date and time in stead of random digit

$random_digit=rand(0000,9999);

//combine random digit to you file name to create new file name
//use dot (.) to combile these two variables


$new_file_name=$random_digit.$file_name;

//set where you want to store files
//in this example we keep file in folder upload
//$new_file_name = new upload file name
//for example upload file name cartoon.gif . $path will be upload/cartoon.gif

$path= "upload/".$new_file_name;
if($ufile !=none)
{

if(copy($HTTP_POST_FILES['ufile']['tmp_name'], $path))
{

echo "Successful<BR/>";

//$new_file_name = new file name
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'] = file size
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'] = type of file

echo "File Name :".$new_file_name."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['size']."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['type']."<BR/>";
}

else
{
echo "Error";
}
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2011 19:11:08
Quote Anchor link
Gewoon een in_array check gebruiken om te kijken of de $_FILES['ufile']['type'] voorkomt in de array. Zoja... error...
 
Sven video

sven video

11/06/2011 19:38:36
Quote Anchor link
bedankt het is gelukt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];  

$allow[0] = "jpg";
$allow[1] = "gif";
$allow[2] = "bmp";
$allow[2] = "png";
// $allow[3] = "exe"; enz.

if ($_POST["newname"])
    $uploadname = $_POST['newname'];
else
    $uploadname = $_FILES['userfile']['name'];
    
$extentie = substr($uploadname, -3);

for ($i = 0; $i < count($allow); $i++)
{

    if ($extentie == $allow[$i])
    {

        $extentie_check = "ok";
        $i = count($allow) + 5; // om loop te beindigen
    }
}


if ($extentie_check)
{

// Your file name you are uploading
$file_name = $HTTP_POST_FILES['userfile']['name'];

// random 4 digit to add to our file name
// some people use date and time in stead of random digit

$random_digit=$_POST[username];

//combine random digit to you file name to create new file name
//use dot (.) to combile these two variables


$new_file_name=$random_digit.$file_name;

//set where you want to store files
//in this example we keep file in folder upload
//$new_file_name = new upload file name
//for example upload file name cartoon.gif . $path will be upload/cartoon.gif

$path= "files/".$new_file_name;
if($ufile !=none)
{

if(copy($HTTP_POST_FILES['userfile']['tmp_name'], $path))
{

echo "Successful<BR/>";

//$new_file_name = new file name
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'] = file size
//$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'] = type of file

echo "File Name :".$new_file_name."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['userfile']['size']."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['userfile']['type']."<BR/>";
}

else
{
echo "Error";
}
}
}

?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

11/06/2011 20:04:51
Quote Anchor link
- SanThe - op 11/06/2011 14:22:18:
Script is zo te zien behoorlijk oud.
Script is lek => sql-injection.
Foutafhandeling ontbreekt.
Ik zie copy() en move_uploaded_file(), is dat niet dubbel.
$Vars buiten quotes houden.
Array-keys horen tussen quotes te staan.
Etc.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

11/06/2011 22:01:50
Quote Anchor link
Als ik op je homepagina refresh telt de teller gewoon door. Je kan hier iets maken dat hij het per ip telt, klik
Gewijzigd op 11/06/2011 22:03:25 door Nick Dijkstra
 
Sven video

sven video

11/06/2011 22:03:16
Quote Anchor link
hoe?
kan je het script geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2011 22:41:49
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om zelf wat te proberen?

Het gaat erom dat je met MySQL kijkt of het IP-adres van de gebruiker al in de database vermeld staat, of juist niet. In het laatste geval waarbij het IP-adres nog niet bekend is gebruik je INSERT om deze in de database te plaatsen met de huidige datum en tijd (met NOW() van MySQL). Bestaat het IP al in de database, dan UPDATE je daar steeds de tijd.

Met de DELETE en INTERVAL() functie van MySQL kan je in een tweede querie kijken bij welke IP's de datum ouder is dan 5 minuten (realtime zal niet makkelijk gaan lukken, dus daarom houden we een buffer-periode in), en in dat geval verwijder je die IP's weer.

Ik zou zeggen, probeer het eens... :-)
Gewijzigd op 11/06/2011 22:44:25 door - Ariën -
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

11/06/2011 22:55:07
Quote Anchor link
Sven video op 11/06/2011 22:03:16:
hoe?
kan je het script geven?


klik op die link? daar staat een scriptje
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2011 23:02:42
Quote Anchor link
Is mij nog niet eens opgevallen :P
 

12/06/2011 13:07:32
Quote Anchor link
Gebruik eens css 3, daar kan je de hoeken mooi mee afronden..

Daar is deze code voor nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
#main { clear:both; background: rgba(255,255,255,0.7); width:80%; margin:auto;
border-top-right-radius:40px; border-bottom-left-radius:40px; border-bottom-right-radius:40px; }
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

12/06/2011 14:21:07
Quote Anchor link
@Youri, Dat zou ik nog niet doen. Lekker wachten tot het er helemaal in zit. Teveel browsers kunnen het nu nog niet. (Te weinig mensen hebben een ondersteunende browser).

Nu nog gewoon lekker in css2 met wat plaatjes doen!
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/06/2011 14:25:51
Quote Anchor link
Rounded borders zou je al wel kunnen doen

Toevoeging op 12/06/2011 14:26:06:

Rounded borders zou je al wel kunnen doen
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

12/06/2011 15:14:00
Quote Anchor link
Het kan aan mij liggen, maar het duurde even voordat ik er achter kwam dat de zwarte balk bovenin de navigatie was. Je ziet een groot, centraal, wit scherm in het midden. Als gebruiker zou ik daar als eerst zoeken naar een navigatie. De navigatie staat nu zeg maar overal los van.

Ik werk hier op een resolutie van 1920*1080 op een 24" scherm en zit er circa 60cm vandaan. De tekst in de zwarte navigatiebalk is bij mij echt maar nét te lezen. Mijn ogen zijn prima hoor, maar houd rekening met gebruikers die niet optimaal zien.

De pagina 'Uploaden' kan wel een beschrijving gebruiken. Ik zie nu een knop 'Uploaden' staan met de beschrijving 'Klik op de knop' en dat is alles. Een gebruiker die niet zo veel kennis heeft van computers zal denken: Oke, ik klik er wel op. Terwijl ze eigenlijk niet eens weten wat de bedoeling is.

Op de pagina 'blog', maak door middel van opmaak duidelijk wat-wat is. Alles is dikgedrukt en dat maakt de overzichtelijkheid er niet beter op. Ik zie dat je van de titel van de blogpost een <h2> hebt gemaakt. Daar kan ik mee in komen maar de meta-data (datum enzo) samen met de inhoud van het bericht ook een heading? Dat volg ik niet helemaal. een <h*> tag is een heading. Een titel dus. Houd er rekening mee dat zoekmachines pagina's indexeren en dat bepaalde tags zwaarder wegen dan andere. Ik zou van de meta-data en de inhoud van je blog post gewoon paragrafen maken (<p>).
Ook kun je dan eventueel de meta-data schuingedrukt maken, om aan te geven dat het een stukje standaard informatie is wat bij een bericht hoort. Niet verplicht ofzo hoor, maar ik probeer je enkel wat te helpen :)

Probeer op je taalgebruik te letten (is geloof ik al eens eerder gezegd). Vooral hoofdletters. Het is nu net of je de shift-toets nog niet uitgevonden hebt ;-)

Plak niet zomaar overal grote foto's in. Schaal ze op het formaat die je nodig hebt. Ik zie toevallig een foto van ruim 750Kb voorbij komen die je met CSS terug geschaald hebt naar 150 pixels. Erg jammer van de performance en je dataverkeer ;)

Popups ben ik ook niet zo'n fan van. Veel mensen hebben tegenwoordig adblockers die dat soort dingen regelmatig tegenhouden. Mijn browser opende hem toevallig wel maar als iemand een ad-blocker heeft bestaat de kans dat hij denkt: Hey, waarom doet hij niks.

Wat is exact de doelgroep en het onderwerp van je website? Als ontwikkelaar moet je proberen je website op te laten vallen. Gebruikers moeten denken: Dat is een leuke site, daar ga ik nog een keer kijken. Nu kan ik wel begrijpen dat je een website maakt 'omdat je het leuk vind om een site te maken', maar dat is wel iets om in de toekomst over na te denken mocht je serieuzer iets willen maken.

Succes,
Erik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.