Symfony2 bundles

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/06/2013 08:49:36
Quote Anchor link
Op dit moment gebruik ik Silex voor meerdere websites, waarbij ik redelijk veel components van Symfony2 gebruik. Nu wil ik één van die websites gaan omzetten naar het volledige Symfony2 framework, onder andere om een betere structuur te krijgen. Ik gebruik al Doctrine ORM in combinatie met Silex, dus het omzetten zou niet zo veel werk moeten zijn.

Nu bestaat deze website uit verschillende delen, namelijk een nieuws-, download-, rooster- en administratiegedeelte. Het probleem waar ik nu tegen aan loop is de bundles. Moet ik deze allemaal in aparte bundles zetten zoals MyNewsBundle, MyDownloadBundle, MyTimetableBundle en MyAdministrationBundle, of moet ik 1 bundle maken genaamd MySiteBundle?

Als ik de eerste structuur zou gebruiken, dan is de MyAdministrationBundle heel erg afhankelijk van de andere bundles, omdat deze de enige is die content kan toevoegen.

Ik kan voor deze bundle natuurlijk ook een al bestaande bundle gebruiken, zoals de AdmingeneratorGeneratorBundle. Dit zou ik denk ik ook wel kunnen doen voor het nieuws- en downloadgedeelte, maar waarschijnlijk niet voor het roostergedeelte.

Hoe kan ik het beste dit alles opdelen?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:37:23
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/06/2013 09:11:54
Quote Anchor link
Hoi Koen,

Dit is eigenlijk een vraag voor Wouter want die weet zo een beetjes alles over Symfony2 geloof ik.

Maar wat ik denk is dat het idee achter de Bundles is dat je ze later later heel erg makkelijk kan hergebruiken. Als je dan dus een hele site in één bundle gaat stoppen dan raakt dat effect weg. Maar wanneer je inderdaad een downloadbundle maakt en in je gedachte houd dat je die later voor een ander project wilt hergebruiken dan ben je naar mijn idee goed bezig.
Dat een Bundle afhankelijk is/wordt van een andere Bundle is heel normaal. En met Composer - als ik het goed heb - kun je alle "dependencies" instellen zodat die later automatisch met jouw eigen bundel worden geinstalleerd.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/06/2013 09:21:24
Quote Anchor link
Daar ben ik het mee eens, maar hetgene wat ik me nu afvraag, is flexibiliteit. Als je een Doctrine entity hebt, zou je die altijd in dezelfde tabel op moet slaan, zoals als downloads. Als ik dan iets wil veranderen, zou ik dus weer een kopie van de hele bundle op moeten slaan, want ik heb nergens iets gevonden over de table opslaan in een configuratiebestand. Of is dit mogelijk m.b.v. inheritance?
Gewijzigd op 24/06/2013 10:17:49 door Koen Vlaswinkel
 
Wouter J

Wouter J

24/06/2013 23:28:02
Quote Anchor link
Goed, allereerst. Ik ben een beetje enthousiast omdat er eindelijk weer een leuke symfony2 vraag is, dus verwacht wat leeswerk :)

Bundles moeten zo flexible en standalone mogelijk. Je zal merken dat er in Symfony2 erg veel mogelijkheid is om dit te doen doormiddel van goed gebruik van de container en de configuratie.

Altijd meerdere bundles maken voor een website waarbij iedere bundle zijn eigen unieke feature implementeert. En elke bundle zo bouwen dat je er oog voor hebt dat het straks in een ander project nog steeds moet werken. Ik zou er nog 1 bundle bij doen: de UserBundle.

Hoe maak je dan bundles flexibel? Laten we eerst je adminbundle pakken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat elke bundle zelf de klassen bevat voor de admin en dat je die in de adminbundle kunt opvragen en kunt omtoveren naar een admin interface? Dat doen we door van deze klassen een service te maken. Services kun je taggen met tags. In de KoenAdminBundle kun je dan de services opvragen met de koen_admin.admin tag en die kun je dan meegeven aan de service die het admin panel maakt. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
services:
    koen_blog.admin.article:
        class: Koen\BlogBundle\Admin\ArticeAdmin
        tags:
            - { name: koen_admin.admin }

Het verkrijgen van services by tag gebeurd in een compiler pass:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// src/Koen/AdminBundle/DependencyInjection/Compiler/AdminClassesPass.php
namespace Koen\AdminBundle\DependencyInjection\Compiler;

use Symfony\Component\DependencyInjection\ContainerBuilder;
use Symfony\Component\DependencyInjection\Compiler\CompilerPassInterface;
use Symfony\Component\DependencyInjection\Reference;

class AdminClassesPass implements CompilerPassInterface
{
    public function process(ContainerBuilder $container)
    {

        $adminClasses = $container->findTaggedServiceIds('koen_admin.admin');
        $adminPool = $container->get('koen_admin.pool'); // de klasse die de admin panel maakt

        foreach ($adminClasses as $id => $attributes) {
            $adminPool->addMethodCall('addAdminSection', new Reference($id)); // roep bij het aanmaken van de service de method addAdminSection aan met de service met de tag (voor elke service)
        }
    }
}

?>

Ik zou je aanraden deze adminbundle niet zelf te maken, maar de SonataAdminBundle te gebruiken.

Een andere mogelijkheid voor static strings is het maken van eigen configuratie. Dat is een beetje te ingewikkeld om hier even uit te leggen. http://symfony.com/doc/current/cookbook/bundles/extension.html




Als je met Doctrine2 ORM werkt definieer je de tabelnaam per entity. Waarom zou je deze globaal willen instellen?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/06/2013 08:04:53
Quote Anchor link
Ik heb al gekeken naar SonataAdminBundle en het werkt prettig inderdaad.

En met de tabelnaam voor Doctrine bedoel ik dat als ik een bundle met entity wil hergebruiken, en ik wil bijvoorbeeld de tabelnaam van articles naar blogposts wijzigen, dan zou ik dus de bundle moeten aanpassen.

En nu wil ik ook nog een API aan mijn website koppelen. Deze bundle zal dan erg afhankelijk worden van mijn andere bundles, is dat erg?
 
Wouter J

Wouter J

25/06/2013 08:34:38
Quote Anchor link
Vaak heb je 1 CoreBundle/MainBundle/CommonBundle die alle bundles aan elkaar koppelt, die is dan erg afhankelijk van de rest van de bundles (zoals de FrameworkBundle ook afhankelijk is van andere bundles).

Als je echter een api bundle gaat maken is het weer verstandig dat die bundle heel flexibel is en dat je in de mainbundle de api voor je website maakt. Kijk anders eens naar de FosUserBundle.

En een tabelnaam wil je niet kunnen veranderen. Wat maakt het uit hoe dat ding heet in de database? Als je maar makkelijk je entities kunt gebruiken. Voor dynamische relaties kun je eens kijken naar de resolve target entity feature van Doctrine2.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/06/2013 08:41:11
Quote Anchor link
Oké, dat begrijp ik, en is ook erg logisch. Dat over Doctrine wilde ik alleen even weten, ik was gewoon nieuwsgierig.

Maar nu zouden sommige bundles maar 1 controller hebben, wat wel erg kleine bundles zijn. Met een NewsBundle heb je alleen maar een indexAction en een showAction, de rest heb je niet nodig. Ik neem aan dat je hier niet 2 controllers gaat maken, dus de NewsBundle is erg klein. Maar je kan dus ook erg kleine bundles in je website hebben?
 
Wouter J

Wouter J

25/06/2013 13:56:28
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Nu zou de nieuwsbundle ook al een admin klasse nodig hebben, en misschien support voor comments, ect. Dus al met al is die bundle niet heel klein. Maar ookal was hij klein, het is en blijft een bundle.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.