Tabellen Koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

26/04/2012 16:16:07
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar krijg zouden jullie aub willen helpen?

CREATE TABLE users(
P_ID int(8) not null auto_increment,
naam varchar(255) not null,
gebruikersnaam varchar(255) not null,
wachtwoord varchar(255) not null,
status tinyint(1),
PRIMARY KEY (P_ID)
)

CREATE TABLE berichten(
B_ID int(8) not null auto_increment,
onderwerp varchar(255) not null,
bericht text not null,
PRIMARY KEY (B_ID)
)

Mijn vraag is dus een gebruiker (P_ID) verstuurt een bericht (B_ID) hoe kan een gebruiker bij verzonden berichten zien dat zijn P_ID zijn B_ID's ziet?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 26/04/2012 16:17:13 door
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:05:59
 
Q S

Q S

26/04/2012 16:21:55
Quote Anchor link
door de kolom P_ID ook in de tabel berichten te plaatsen op die manier kun je het koppelen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "select * from berichten where P_ID = ".$pIDvanGebruiker."";
?>
 

26/04/2012 16:31:18
Quote Anchor link
Ik snap de query maar het is niet helemaal wat ik zoek denk ik als iemand zich registreerd krijgt hij/zij een id als iemand 5 berichten (5 id's) verstuurd moet hij deze ophalen op deze manier werkt dat toch niet?
 
Q S

Q S

26/04/2012 16:47:02
Quote Anchor link
juist wel zoals je het nu hebt worden berichten niet aan een gebruiker gekoppeld en dat wil je juist wel.

Anders ziet straks gebruikerA ook alle berichten van gebruikerB etc. etc.
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 17:17:41
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelfs twee gebruiker id's nodig in de tabel berichten. Namelijk die van de zender en die van de ontvanger (ervan uitgaande dat dit berichten zijn die de ene gebruiker aan de andere kan sturen). Je berichten tabel zou er dus zo uit moeten zien als je het mij vraagt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE berichten(
  B_ID int(8) not null auto_increment,
  zender_id int(8) not null,
  ontvanger_id int(8) not null,
  onderwerp varchar(255) not null,
  bericht text not null,
  PRIMARY KEY (B_ID)
)
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 17:23:51
Quote Anchor link
@(verwijderd), @Q S, punten en kommas typen is niet verboden, hoor!

@(verwijderd), wanneer je iets (maakt niet uit wat) uit een database wilt ophalen dat gekoppeld is aan een ID, zul je alleen dat willen ophalen wat gekoppeld is aan het ID dan je wilt hebben. (tot zover jouw vraag)

maar een database weet niet blind welke gebruiker ingelogd is en welke niet. dat zul je hem dus moeten vertellen, doormiddel van een WHERE - clause. zie bovenstaande query van Q S, al is deze beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
=
        "SELECT
            B_ID,
            message etc
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $pIDvanGebruiker;
?>

(waarom is deze beter? SQL commando's in hoofdletters, niet selecteren met asterix (*), niet onnodig strings plakken, netjes geindenteerd.)

$pIDvanGebruiker is dus het ID van de persoon die net ingelogd is. je zult dus bij het inloggen moeten zorgen dat het ID bekend wordt, zodat je die kunt doorgeven.
Gewijzigd op 25/10/2014 14:48:16 door Bas IJzelendoorn
 

26/04/2012 18:16:06
Quote Anchor link
met een sessie dus? Zou je een voorbeeldje kunnen geven hoe ik dat het beste in een sessie zou kunnen zetten als iemand inlogt?

@erwin mijn code zit er anders uit maar is eigenlijk hetzelfde idee.
Gewijzigd op 26/04/2012 18:17:18 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 18:18:43
Quote Anchor link
bij het inloggen haal je voor het doorsturen naar een andere pagina het id op (of dat heb je daarvoor al gedaan), en definieer je zo de session:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $_SESSION
['userId'] = $result['userId']; //$result komt dus uit de database
?>


en voor de query gebruik je dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
=
        "SELECT
            B_ID,
            message etc
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $_SESSION['user'];
?>
 

26/04/2012 18:28:27
Quote Anchor link
Oke bedankt ik snap hem alleen de database nog niet precies als ik P_ID invoeg bij berichten tabel weet hij toch niet dat P_ID gekoppeld is P_ID van users?
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 18:41:11
Quote Anchor link
(verwijderd) op 26/04/2012 18:16:06:
@erwin mijn code zit er anders uit maar is eigenlijk hetzelfde idee.

Leg eens uit? Hoe maak je de link dan tussen zender, ontvanger en bericht?
Gewijzigd op 25/10/2014 14:48:39 door Bas IJzelendoorn
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/04/2012 18:41:53
Quote Anchor link
als je van de INNODB engine gebruikmaakt zou het kunnen, maar het is helemaal niet nodig. die database haalt alleen op wat je tegen hem zegt. als je tegen hem zegt van haal alle berichten op met P_ID = 3 haalt hij alle berichten op met P_ID = 3. kan hem het wat verrekken wat de inhoud nou precies betekent
 

26/04/2012 18:51:23
Quote Anchor link
@erwin heb alleen de naam nodig heb uit users een gebruiker hoeft alleen iets te verzenden een onderwerp en een bericht zodat een admin het kan lezen dus die haalt de naam uit users en bericht en onderwerp uit berichten admin hoeft verder niks terug te sturen.

@jeroen ik snap t bedankt
 
Erwin H

Erwin H

26/04/2012 19:02:50
Quote Anchor link
Dan heb je dus alsnog een zender_id nodig (of hoe je het ook wil noemen) in de berichten tabel, anders weet je dus niet wie het gestuurd heeft.

Inmiddels heb je dat overigens wel door geloof ik (door p_ID erbij in te voegen), maar om deze discussie af te ronden is het denk ik goed om het gewoon even te melden ;-)
 

27/04/2012 09:32:01
Quote Anchor link
Hoe verander ik de database engine hij staat namelijk op innodb de tabellen zijn myisam en de collatie is bij allemaal utf8-bin

Ik dacht dat ik het snap maar nu ik het in de code druk lukt t niet. hier ff 2 gedeeltes van scriptjes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// sessies opslaan bij het inloggen
                $_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
        $_SESSION['status2'] = ($_POST['status'] == 0);
        $_SESSION['userId'] = ($_POST['P_ID']); //Deze gegevens haal ik uit de users tabel
                header('Location: gebruikerspagina.php');
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//berichten ophalen
 $sql =
        "SELECT
            *
        FROM
            berichten
        WHERE
            P_ID = "
. $_SESSION['userId'];
            
            $result = mysql_query($sql);

//Wat moet hier verder gebeuren ik kom dr niet uit.
Bump
Gewijzigd op 27/04/2012 13:29:13 door
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/04/2012 12:35:38
Quote Anchor link
wat wil je dat er verder gebeurt? je hebt al alles opgehaald, wat je wilde.

verder moet je bij het aanmaken van een tabel de INNODB engine selecteren, hij staat standaard op MyISAM (bij phpmyadmin)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 14:47:27
Quote Anchor link
Jeroen vd op 29/04/2012 12:35:38:

verder moet je bij het aanmaken van een tabel de INNODB engine selecteren, hij staat standaard op MyISAM (bij phpmyadmin)

Waarom MOET dat?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/04/2012 15:10:54
Quote Anchor link
Dat moet niet, dat wil die. Wil je het, dan moet je tijdens het aanmaken doen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 15:22:44
Quote Anchor link
Sorry, dat had ik niet gezien.
 

01/05/2012 07:59:07
Quote Anchor link
Met die berichten ophalen het werkt gewoon niet wat doe ik dan precies fout?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2012 13:17:26
Quote Anchor link
Heb je in het script waar je sessie vars ophaalt ook session_start gebruikt?
 

01/05/2012 13:19:15
Quote Anchor link
Jazeker
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.