T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:29:00
Quote Anchor link
Wat houd:
T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
Precies in?
Wat voor teken is het?
Kan het op Google niet vinden
Als ik het menselijk ontcijfer lijkt het me een verkeerd ingekapselde string.
Quote:
<a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'

Heeft het dus te maken met het dikgedrukte stukje?
En wat moet ik er aan doen?
Groet
Edit:

Er staat achter id. eerst een dubbel aanhalingsteken (") en daarna een enkele (')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:09:45
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:39:00
Quote Anchor link
Post ook eens de omliggende regels van je code. Het heeft inderdaad te maken met een string op een plaats waar PHP het niet verwacht. Maar zonder je code is het niet te zien.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo "?><a href='bewerk_vak.php?bewerk=".$list->id."'>Wijzig</a> | <?php";
echo "?><a href='bewerk_vak.php?verwijder=".$list->id."'>Verwijder</a> | <?php";
echo "?><a href='toevoegen_cijfer.php?vak=".$_GET['vak']."'>Voeg cijfer toe</a> | <?php";
echo "?><a href='overzicht.php'>Overzicht vakken</a><br><br><?php";
}

?>

Het ziet er zo erg onhandig uit, maar anders moet ik veels te veel escapen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 18:48:00
Quote Anchor link
Hoezo echo je < ?php en ?>

Gebruik daarnaast enkele quotes als je iets echoed, valide HTML vereist namelijk dubbele quotes rond zijn attributen. Op die manier hoef je die niet te escapen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


Werkt het zo wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 18:56:00
Quote Anchor link
unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' on line 13
en dat is de 1e echo, maar denk dat ze dan in alle echo's zitten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:00:00
Quote Anchor link
Hoogstwaarschijnlijk ben je dan al ergens voor deze code de fout in gegaan. Je zult ergens een ; oid vergeten zijn.

Er zitten in ieder geval geen fouten in het bovenstaande stukje.
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak.";
?>
</h2>
<?php
if($admin == 1){
echo '<a href="
bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="
bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="
toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="
overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>

Bovenstaand stukje
Stukje verder daaronder lukt het wel.
Maar hier krijg ik, nadat ik de if heb ingevoegd, steeds problemen.

Config.php is volgens mij niks fout aan maar toch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$host
= "xxx";
$user = "xxx";
$pass = "xxx";
$db = "xxx";

mysql_connect($host,$user,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($db);

if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == "xx.xx.xx.xx") {
$admin = 1;
}

else{
$admin = 0;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:04:00
Quote Anchor link
En hier bewijst het voordeel van het gebruikt van een goede editor met highlight functie zich maar weer eens: kijk maar eens naar de kleurtjes, je ziet dat het na regel 8 fout gaat.

En ja hoor, de laatste . en " op regel 8 zijn overbodig. Waarom sluit je daarnaast php af om alleen die ene </h2> weer te geven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include("config.php");

if($_GET['vak']){
$select = "SELECT * FROM vakken WHERE id='".$_GET['vak']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<h2>Cijferoverzicht ".$list->vak."</h2>";

if($admin == 1){
echo '<a href="bewerk_vak.php?bewerk='.$list->id.'">Wijzig</a> | ';
echo '<a href="bewerk_vak.php?verwijder='.$list->id.'">Verwijder</a> | ';
echo '<a href="toevoegen_cijfer.php?vak='.$_GET['vak'].'">Voeg cijfer toe</a> | ';
echo '<a href="overzicht.php">Overzicht vakken</a><br><br>';
}

?>


ps. Waar is je foutafhandeling gebleven? Waar controleer je of je query wel gelukt is? Je hebt namelijk de zekerheid dat een query altijd KAN mislukken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Editor met highlight gebruik ik ook ;) maar zag er goed uit.
Maar bedankt in ieder geval. Ik krijg nu geen parse error meer
En ik ben vandaag in een zeer slechte PHP vorm, vandaar dat ik me maar op andere manieren probeer te redden.
Maar nog steeds werkt het niet goed.
Normaal hoort hier gewoon het vak en de leraar te staan, nu dus niet:
Vak ".$list->vak."
Leraar ".$list->leraar."
En dit staat er nog los onder:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:13:00
Quote Anchor link
Quote:
if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; } if(1 == 1){ ; ; }

Dit is sowieso echt nutteloos en kan direct de prullenbak in.

Waarom het vak en de leraar niet weergegeven worden kan ik zo natuurlijk niet zien. Ik neem aan dat de variabelen het uiteindelijke resultaat zijn van een mysql query. Foutafhandeling zal hier waarschijnlijk weer het grote woord zijn, controleer of je query wel gelukt is. Controleer of de variabelen wel bestaan etc.

Zet dit ook eens boven aan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

04/12/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Ga er wel een keer mee verder als ik wel weer een goede 'PHP dag' heb ;-)
Dan maar over op het leren van de Franse taal...
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
Alles heeft gewerkt totdat ik wat 'IP beveiliging' ging inbouwen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

04/12/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Quote:
Query e.d. is namelijk wel gewoon gelukt.
En dan:
Quote:
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);

Het kan aan mij liggen, maar ik zie nergens in jouw code dat jij controleert of de query wel is gelukt.

Verder slaat de naam $query nergens op, in deze variabele staat helemaal geen query. Het gaat om een resultset, $result is dus een veel betere naam. Vervolgens controleer je of deze TRUE of FALSE is en je weet of de query is gelukt of mislukt.

En een query kan ALTIJD, op ieder ongewenst moment, mislukken! Deze controle mag dus nooit ontbreken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.