Tekst kleur veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »
Menno Huizinga

Menno Huizinga

28/08/2012 02:02:07
Quote Anchor link
Ik veranderde eerst tekst kleuren met deze codes erom <h3> </h3>
Maar nu ik aangezien deze code (<h1> </h1>) erom zet omdat ik dan een pagina krijg werkt die niet meer dus mijn vraag is hoe verander ik mijn tekst in php inplaats van CSS?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 00:04:49
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

28/08/2012 02:07:04
Quote Anchor link
Om tekst aan tepassen kwa kleuren letter grootte enzo zal ik toch css gebruiken
 
Menno Huizinga

Menno Huizinga

28/08/2012 02:37:16
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 28/08/2012 02:07:04:
Om tekst aan tepassen kwa kleuren letter grootte enzo zal ik toch css gebruiken


hoe moet ik dit dan gebruiken want het kan niet meer met <h1> </h1>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

28/08/2012 02:39:07
Quote Anchor link
In php zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

echo'<h1>je tekst hier </h1>';
?>


Toevoeging op 28/08/2012 02:42:03:

En bekijk even je pm
Gewijzigd op 28/08/2012 02:42:38 door nick van der heijden
 
Menno Huizinga

Menno Huizinga

28/08/2012 03:06:21
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 28/08/2012 02:39:07:
In php zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

echo'<h1>je tekst hier </h1>';
?>


Toevoeging op 28/08/2012 02:42:03:

dat ik dat niet bed8 heb natuurlijk in een vorm van echo

En bekijk even je pm




Toevoeging op 28/08/2012 03:11:17:

Nu heb ik hetvolgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
include "thema.php";
?>

<h2>
<?php
echo "<h6>Beste, Bezoeker</br>
</br>
De opgevragen pagina is niet gevonden</br>
Mogelijk is deze verwijderd of er wordt aan gewerkt</b>
Onze excuses voor het ongemak<br>
</br>
MVG,</br>
</br>
Het UG team</h6>"
;
?>

</h2>


[size=xsmall][i]Toevoeging op 28/08/2012 03:12:06:[/i][/size]

H2 staat voor waar het op meot h6 is de kleur maar het werkt niet
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 08:02:15
Quote Anchor link
Dat is omdat je nu een <h> in een <h> zet, waarom zou je dat willen?

Je opent in HTML de <h2> tag, vervolgens ga je in die <h2> tag een <h6> tag openenen.

Kun je duidelijk uitleggen wat je nu precies wil bereiken? En waarom je 2 <h> tags gebruikt over de zelfde tekst?

Tevens zet je dit soort stukken tekst tussen <p> tags, aangezien het een paragraaf is. Nu kun je dus een class maken in je css en die aan de <p> meegeven en daar je kleur aanpassen.

CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.pagina_error { color: #FF0000; }


PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include "thema.php";

echo '<p class="pagina_error">Beste, Bezoeker<br>
<br>
De opgevragen pagina is niet gevonden<br>
Mogelijk is deze verwijderd of er wordt aan gewerkt<br>
Onze excuses voor het ongemak<br>
<br>
MVG,<br>
<br>
Het UG team</p>'
;
?>


Zo zou het moeten werken zoals je het wilt, mits ik goed begrijp wat je wil. Nu wordt deze tekst rood.

Tevens raad ik je aan om echo's tussen enkele quotes ' te zetten, dan hoef je niet continu te gaan escapen wanneer je HTML in je php echo's gebruikt.
Gewijzigd op 28/08/2012 11:51:40 door Chris PHP
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 10:35:53
Quote Anchor link
Een <h.> is alleen maar voor kopjes. Niet voor lappen tekst. In de regel: 1 kleine regel of zin.

Het is al een kopje (letterlijk) boven tekst.
Je behoort niet meerdere zinnen in een <h.> te zetten. En in een <h.> hoort zeker geen <p>.

Let op, waar ik <h.> type kan je <h1> of <h2> of <h3> etc lezen.
Daarnaast: als je alleen maar statische HTML hebt, hoef je dat niet door PHP te laten echoen.
Ook zijn al die <br>'s niet nodig. In je CSS kan je aangeven dat een new-line gewoon als 'enter' gepakt wordt.

Ook is je interpunctie niet goed. Je mist namelijk punten.

Jouw code, zoals het wel hoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include "thema.php";
?>

<h2>Helaas...</h2>
<p class="pagina_error">Beste, Bezoeker
De opgevragen pagina is niet gevonden.
Mogelijk is deze verwijderd of er wordt aan gewerkt.
Onze excuses voor het ongemak.

M.v.g.,

Het UG team</p>


Toevoeging op 28/08/2012 10:37:50:

Die CSS-code die je nodig hebt: white-space: pre; op p.pagina_error.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/08/2012 10:41:26
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 28/08/2012 10:35:53:
... Ook zijn al die <br>'s niet nodig. In je CSS kan je aangeven dat een new-line gewoon als 'enter' gepakt wordt....


Hoe doe je dat?

(never mind)
Gewijzigd op 28/08/2012 10:41:56 door Kris Peeters
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 10:43:19
Quote Anchor link
Die CSS-code die je nodig hebt: white-space: pre; op p.pagina_error.



En je weet wel hoe je CSS toevoegt aan je pagina?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 10:55:16
Quote Anchor link
Gebruik dan op z'n minst white-space: pre-line.

Ik vind dit sowieso geen aanrader, want als je je code netjes wilt houden (door in te springen) dan levert dit onjuiste resultaten op. Gewoon <br> gebruiken als je een regeleinde wil forceren.
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 11:14:41
Quote Anchor link
@Eddy,

Daarom vroeg ik ook waarom hij <h> tags gebruikte voor dit soort meldingen. Aangezien het header tags zijn, en niet voor teksten. Vandaar mijn verbetering door de <p> en de class voor zijn andere kleur.

Als hij een groter font wil en bold, kan dit gewoon eenvoudig aangepast worden in de .pagina_error class. Natuurlijk weet ik dat jij dit weet, is meer ter info voor de TS.

@Ozzie,

Mee eens, ik gebruik white-space eigenlijk alleen maar voor lappen tekst in een div. Zodat hij daar netjes nieuwe linebreaks maakt, en binnen de div's blijft. Ik zou voor dit gedeelte, ook voor </br> gaan.
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 11:17:04
Quote Anchor link
pre-line; is inderdaad een nette optie!
Even niet nagekeken, maar uit het hoofd gezet.

Of je <br> gebruikt of niet kan voorkeur zijn. Ik gebruik het vaak niet omdat je met tekst-editors soms wel en soms geen <br> krijg.
Je kan ook nl2br() gebruik voor dit.


Marktplaats op Chrome/Opera iemand???
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 11:31:15
Quote Anchor link
Chris NVT op 28/08/2012 11:14:41:
Ik zou voor dit gedeelte, ook voor </br> gaan.

Of voor <br> of voor <br />.

</br> bestaat niet ;-)
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 11:51:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2012 11:31:15:
Chris NVT op 28/08/2012 11:14:41:
Ik zou voor dit gedeelte, ook voor </br> gaan.

Of voor <br> of voor <br />.

</br> bestaat niet ;-)



LOL, ja copy/paste vanuit het script van de TS haha. Ik had beter moeten lezen!!!
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 12:15:45
Quote Anchor link
<br /> is toch xhtml?
Bij gewoon html (html 4 of 5) is het gewoon <br>.

http://stackoverflow.com/questions/1946426/html-5-is-it-br-br-or-br
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 12:17:26
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 28/08/2012 12:15:45:
<br /> is toch xhtml?
Bij gewoon html (html 4 of 5) is het gewoon <br>.

http://stackoverflow.com/questions/1946426/html-5-is-it-br-br-or-br


Klopt helemaal, normaal gebruik je in reguliere HTML alleen maar <br>, echter beide werken maar <br> is correct volgens de HTML standaard. Sommige auto_filling editors zoals Dreamweaver maken er standaard <br /> van.
 
Menno Huizinga

Menno Huizinga

28/08/2012 14:17:26
Quote Anchor link
Owke er is een beetje een vergissing mijn <h2></h2>
is voor de pagina oftewel een css waar de tekst op staat

Toevoeging op 28/08/2012 14:34:09:

Chris NVT op 28/08/2012 08:02:15:
Dat is omdat je nu een <h> in een <h> zet, waarom zou je dat willen?

Je opent in HTML de <h2> tag, vervolgens ga je in die <h2> tag een <h6> tag openenen.

Kun je duidelijk uitleggen wat je nu precies wil bereiken? En waarom je 2 <h> tags gebruikt over de zelfde tekst?

Tevens zet je dit soort stukken tekst tussen <p> tags, aangezien het een paragraaf is. Nu kun je dus een class maken in je css en die aan de <p> meegeven en daar je kleur aanpassen.

CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.pagina_error { color: #FF0000; }


PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include "thema.php";

echo '<p class="pagina_error">Beste, Bezoeker<br>
<br>
De opgevragen pagina is niet gevonden<br>
Mogelijk is deze verwijderd of er wordt aan gewerkt<br>
Onze excuses voor het ongemak<br>
<br>
MVG,<br>
<br>
Het UG team</p>'
;
?>


Zo zou het moeten werken zoals je het wilt, mits ik goed begrijp wat je wil. Nu wordt deze tekst rood.

Tevens raad ik je aan om echo's tussen enkele quotes ' te zetten, dan hoef je niet continu te gaan escapen wanneer je HTML in je php echo's gebruikt.


Beste,


Deze code werkt goed maar hoe boeg ik in deze vorm meer text toe in een andere kleur?
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 15:25:36
Quote Anchor link
@Menno,

Je maakt meerdere classes aan, waar je de kleur aanpast.

Bijvoorbeeld

.pagina_error { color: #FF0000; }
.pagina_warning { color: andere kleur hier; }
.pagina_succes { color: andere kleur hier; }
etc.

En zo kun je dus een verschillende class geven aan verschillende type meldingen.

En dat pas je dan zo toe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
include "thema.php";

if ($query == false) {
echo '<p class="pagina_error">Beste, Bezoeker<br>
<br>
De opgevragen pagina is niet gevonden<br>
Mogelijk is deze verwijderd of er wordt aan gewerkt<br>
Onze excuses voor het ongemak<br>
<br>
MVG,<br>
<br>
Het UG team</p>'
;
}
else {
echo '<p class="pagina_succes">Beste, Bezoeker<br>
<br>
De invoer is met succes uitgevoerd!<br>
MVG,<br>
<br>
Het UG team</p>'
;
}

?>


Wordt het uitgebreider en heb je meer verschillende meldingen, kun je eens gaan kijken naar een switch statement en verschillende cases.
Gewijzigd op 28/08/2012 15:29:50 door Chris PHP
 
Menno Huizinga

Menno Huizinga

28/08/2012 15:32:20
Quote Anchor link
Dankjewel dit is precies wat ik nodig had
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.