Tekstbestand in textarea includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

29/08/2005 12:24:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb laatst is een script aangevraagd waarbij ik een bepaalde tekstbestand heel gemakkelijk zonder FTP-iets kan wijzigen. Het script werd uiteindelijk dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    {

    $bestand = fopen("laatstenieuwsberichten.txt", 'w+');
    fwrite($bestand, $_POST['tekst']);
    fclose($bestand);
    }

?>

<form name="form1" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<p>
<textarea value="" name="tekst" id="tekst" size="300"></textarea>
</p>
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Verander">
</p>
</form>

Nu wil ik graag dat de inhoud van laatstenieuwsberichten.txt in de Textarea wordt gezet zodat ik niet telkens de hele inhoud hoef over te kopieren en plakken. In laatstenieuwsberichten.txt staan trouwens wel <a href=" etc. etc., dus het kan niet op een ander deel van de pagina, want dan blijven het geen codes maar worden het links en dat is niet de bedoeling...

Het lukte mij niet door te includen (-> op de makkelijkste manier in ieder geval, ik ben nog maar net un beginner)...

Hoe kan in laatstenieuwsberichten.txt includen in <textarea>?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 15:12:18
 
Jelmer -

Jelmer -

29/08/2005 12:28:00
Quote Anchor link
<textarea>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo file_get_contents('laatstenieuwsberichten.txt'); ?>

</textarea>

Zou moeten werken
 
Stefan

Stefan

29/08/2005 14:30:00
Quote Anchor link
Werkt goed =) dank :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.