Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 18:08:19
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.

Voor dit project kan dit varieren van 2 tot 200+ rows

Ik heb al vele scripts getest maar deze verandert alleen de hoogte als je zelf aan het invoeren bent , maar niet als deze uit de database komt.

Ik hoop dat het er is.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 05:56:19
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 18:22:29
Quote Anchor link
En als je op de onload van de pagina gewoon even de onchange voor de (alle) textarea('s) triggert (met zo'n "aanpassen bij veranderen" script actief)?

Met jQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(function(){ $('textarea').change() });
 
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 19:28:40
Quote Anchor link
Mijn excuus ik ben echt een beginner, hoe moet ik dat doen.

ik gebruik nu het volgende script

<script>
//AUTO TEXT EREA EXTENDER MAAR NOG STEED ENTER NODIG
var autoExpand = function (field) {

// Reset field height
field.style.height = 'inherit';

// Get the computed styles for the element
var computed = window.getComputedStyle(field);

// Calculate the height
var height = parseInt(computed.getPropertyValue('border-top-width'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-top'), 10)
+ field.scrollHeight
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-bottom'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('border-bottom-width'), 10);

field.style.height = height + 'px';

};

document.addEventListener('input', function (event) {
if (event.target.tagName.toLowerCase() !== 'textarea') return;
autoExpand(event.target);
}, false);

</script>

In de pagina
<textarea data-autoresize rows="2"></textarea>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2018 20:05:00
Quote Anchor link
Kan je aan de hand van het aantal regels (explode op new-lines en count) niet je de waarde van je rows-argument bepalen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 20:06:17
Quote Anchor link
Werkt dit dan niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
window.addEventListener('load',function(){ //na laden pagina
  var textareas = document.getElementsByTagName('textarea'); //alle textarea's
  for(var i = 0; i < textareas.length; i++) autoExpand(textareas[i]); //kietel ze allemaal
});
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

15/12/2018 21:49:45
Quote Anchor link
Hier mijn bijdrage om text uit een database in variable textareas te tonen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>

<script>
$(document).ready( function( ) {
    //alert('message');
    $("textarea").each( function( i, el ) {
        $(el).height( el.scrollHeight );
    });
});
</script>

<?php

$db
= new mysqli('127.0.0.1:3307', 'user', 'pass', 'dbase');

$query = "SELECT pid , recipetxt FROM pix LIMIT 1,5;";
echo '<p>' . $query . '</p>';

if ( $result = $db->query( $query ) ) {
    echo '<form>';
    while ( $row = $result->fetch_object() ) {
        echo '<p>' . $row->pid . ' - <textarea rows="1" cols="65" >' . htmlspecialchars($row->recipetxt) . '</textarea></p>' . PHP_EOL;
    }

    echo '</form>';
}
else {
    echo '<p>niks</p>';
}

?>


jquery script kwam ik hier tegen :

https://stackoverflow.com/questions/13085326/resize-text-area-to-fit-all-text-on-load-jquery
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/12/2018 23:23:06
Quote Anchor link
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2018 23:31:04
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 15/12/2018 23:23:06:
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?

Lijkt me een terechte vraag.

+1
 
Arie De Jong

Arie De Jong

17/12/2018 23:20:18
Quote Anchor link
Zoals ik al vermelden ben ik het een beginner.

Ik heb de mogelijkheden van de volgende forum leden geprobeerd:
Rob Doemaarwat
Adoptive Solution
Maar kreeg ze niet aan de praat


- Ariën - ik heb geen idee hoe het te laten werken.

Is er niet een werkend script die ik in de website kan plakken,
waar ik daarna een beetje mee kan gaan kijken hoe het werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2018 00:49:49
Quote Anchor link
Maar, waarom wil je dat?
Eigenlijk maakt het met een hele hoop regels straks niet uit of je moet scrollen. Of je scrollt in de textarea of in je browser zelf. Het klinkt meer een beetje dat eye-candy dan dat het echt functioneel zal zijn.

Als je vertelt wat je doel precies is, zijn er misschien wel andere ideeën die beter zijn.

En wat werkte er niet aan hun oplossingen? Ze zullen vast niet niet-werkende scripts hier plastsen, hoor.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

25/12/2018 17:09:29
Quote Anchor link
we gebruiken het om notities of ingezonden informatie op te slaan.
Heb inmiddels de oplossing gevonden in PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<div>" .  nl2br($message) . "</div><br>" ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/12/2018 18:13:33
Quote Anchor link
Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

De vraag was :

Quote:
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.


Je gevonden oplossing voegt <br /> voor \n en \r in om te voorkomen dat tekst die je eerder in een texarea hebt ingevoerd later als één lange zin op een webpagina wordt getoond in plaats van met <br /> regelomhalen.
Gewijzigd op 25/12/2018 18:18:17 door Adoptive Solution
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2018 22:36:32
Quote Anchor link
>> Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

Inderdaad ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2018 00:23:31
Quote Anchor link
Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/12/2018 15:56:11
Quote Anchor link
De vraag was dus waarschijnlijk zoiets als:
Quote:
Hoe zorg ik ervoor dat regelovergangen in een tekst uit een textarea, opgeslagen in een database, resulteren in regelovergangen in mijn HTML-document op het moment dat ik deze tekst (opnieuw) weergeef?


Het antwoord daarop is inderdaad:
Dit bereik je door regelovergangen (doorgaans een combinatie van \n (line feed) en/of \r (carriage return) - \r\n voor Windows, \n voor Unix, \r voor Mac, dus dit hangt ook af van het apparaat waarvandaan je de tekst invoert) om te zetten in HTML line-breaks (<br />). Dit is precies wat de functie nl2br() doet.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

28/12/2018 17:45:03
Quote Anchor link
De vraag is inderdaad niet geheel duidelijk,

"Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?"
Het werkt perfect
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.