Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »
Remko

remko

15/02/2008 13:44:00
Quote Anchor link
ik heb een probleem.
de tekst wordt gehaald uit de database en neergezet op de pagina waar ik 'm wil hebben. maar, omdat dit nogal een grote tekst is, wil ik de tekst een bepaalde breedte en hoogte meegeven. het is in php en d.m.v. nl2br zorgt de tekst ervoor dat het gewoon met kladblok ge-edit kan worden bijvoorbeeld en toch 'enters' te zijn krijg.

hoe krijg ik mijn tekst in een borden van 1000 breed en 400 hoog? zonder dat de rest aangetast wordt. de mensen moeten het niet kunnen editen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?     //import nieuwsitem
    
$sql = "
    SELECT
        message
    FROM
        personeel_nieuws"
;
        
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        
    
        echo nl2br($row['message']);
       }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remko
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:13:03
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Zet de tekst gewoon in een div die je een bepaalde breedte en hoogte meegeeft en zet vervolgens de overflow property op 'auto'.

Een voorbeeldje van zo'n divje zie je bijvoorbeeld in dit scriptje.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 13:53:00
Quote Anchor link
Wanneer je de tekst in een <textarea> zet, wil je géén nl2br() gebruiken. Doe je dat wel, dan krijg je namelijk <br> als tekst in je textbox te zien en niet een line break. Een <texteara> vertaalt een line break (enter) namelijk zelf wel naar een correcte line break.
 
Remko

remko

15/02/2008 14:01:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.02.2008 13:53:
Wanneer je de tekst in een <textarea> zet, wil je géén nl2br() gebruiken. Doe je dat wel, dan krijg je namelijk <br> als tekst in je textbox te zien en niet een line break. Een <texteara> vertaalt een line break (enter) namelijk zelf wel naar een correcte line break.

ja, dat heb ik meegemaakt inderdaad. maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken. ik moet voor mijn baas een kladblok achtig invoer veld hebben (wat ik heb) en als hij op opslaan klikt moet het dus te zien zijn voor zijn personeel. nou lukt dat ook. alleen, hij gaat niet uit zichzelf een </br> schrijven.
het moet eigenlijk net zo letterlijk werken als waarmee ik nu dit bericht schrijf. ik kan nu vrijuit typen en dan komt het goed te staan op de site. dat moet ik hebben.
is er geen code die ik mee kan geven om borders te noteren en tevens gebruik kan maken van nl2br, maar dan zonder textarea en css?
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 14:03:00
Quote Anchor link
remko schreef op 15.02.2008 14:01:
maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken.
Dom, heel erg dom. Meer valt er niet van te zeggen.

Het is gewoon fout PUNT.
 
Remko

remko

15/02/2008 14:06:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.02.2008 14:03:
remko schreef op 15.02.2008 14:01:
maar ik wil nu eenmaal een nl2br gebruiken.
Dom, heel erg dom. Meer valt er niet van te zeggen.

Het is gewoon fout PUNT.

ja maar wat moet ik dan doen?
ik kan ook geen textarea gebruiken, want dan krijgen de gebruikers ook een soort kladblokje voor hun neus met die tekst. deze kunnen ze dan ook naar hartenlust editen en dat wil ik juist niet. 0_0

er bestaat toch wel een stukje code om het editen van een textarea tegen te gaan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door remko
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Met mijn reactie doe je verder niets? Het zou wel eens heel goed kunnen zijn wat je zoekt...

ps.
Quote:
maar dan zonder (...) en css?
Je wilt hier juist css voor gebruiken. Dit heeft namelijk alles te maken met de layout en opmaak van jouw weer te geven tekst!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Remko

remko

15/02/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 15.02.2008 14:09:
Met mijn reactie doe je verder niets? Het zou wel eens heel goed kunnen zijn wat je zoekt...

jawel, die heb ik ook al geprobeerd toe te passen. maar volgens mij staat er de hele code van de hele pagina en niet alleen dat tekstvakje.
in principe is dat wat ik bedoel, alleen zie ik niet de specifieke code voor alleen dat tekstvakje en wat er bijhoort.

ben nog n00b, dus hulp is gewenst :)
 
Frank -

Frank -

15/02/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Wat is 'een soort kladblokje' ?

In een browser gebruik je een texteara om tekst in te voeren en te bewerken. Hierbij kun je meerdere regels tonen, dat is met <input type="text" /> niet mogelijk. In een texteara kun je inderdaad editen, dat is een eigenschap van deze tag. Wanneer een user niet mag editen, toon je de boel gewoon als tekst en ben je klaar. Dán heb je wel de functie nl2br() nodig, die gebruik je om correcte html-linebreaks aan te maken.

De functie nl2br() zet de html-tag <br /> (of een variant daar op) in je tekst. Dit wil je nooit en te nimmer in je database opslaan, het verknalt de data. De data wordt hiermee onbruikbaar voor andere toepassingen dan html.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Het zijn nog geen 100 regels code, als je daar nou eens zelf mee ging spelen en uitzoeken welke regels dat tekstvak verzorgen...

Tip: een deel bevindt zich tussen de <style> tags en het andere deel staat op regel 85. Die twee delen hebben ook een bepaald woord dat overeenkomt. Zo, nu heb ik volgens mij wel voldoende gezegd...
 
Stijn

Stijn

15/02/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Anders implementeer je een editor zoals FCKeditor....

tis maar een idee en krijg je volgensmij uit wat je wilt...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2008 15:05:00
Quote Anchor link
@Stijn: als je goed leest zie je dat hij daar niet naar op zoek is. Hij zoekt alleen een manier om de reeds ingevoerde teksten weer te geven in een vak met bepaalde afmetingen...
 
Stijn

Stijn

15/02/2008 15:14:00
Quote Anchor link
ooh sorry dan heb ik het inderdaad verkeerd begrepen...
dan is de tekst in een div plaatsen inderdaad de beste oplossing..

wat bedoel je met ik krijg de hele code in het vakje?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.