tijd, tips?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:04:56
Quote Anchor link
Ola,

Ik wil een bepaalde actie ondernemen, maar alleen op een bepaald tijdtip, bijvoorbeeld in de eerste 3 minuten van ieder half uur. Dus tussen 10.00 en 10.03 en tussen 10.30 en 10.33. En dan weer tussen 11.00 en 11.03 en tussen 11.30 en 11.33 enz. en dat 24 uur per dag. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Iemand misschien tips wat de beste manier is om de tijd te berekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 19:44:06
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:08:26
Quote Anchor link
Kan allemaal met javascript
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:10:47
Quote Anchor link
Uh, mij lijkt eerder een cronjob van toepassing

Je kiest je 'tijdsinterval' en controleert dat met PHP. Met een paar if-statements moet je dan wel redelijk accuraat een script kunnen uitvoeren. Ik heb cronjobs zelf gebruikt voor automatisch backups maken en emailen naar mezelf.
Gewijzigd op 16/12/2013 10:12:47 door Albert de Wit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:11:05
Quote Anchor link
Thanks Kris, maar ik wil het gewoon met PHP doen. Als iemand tussen 10.00 en 10.03 mijn site bezoekt, dan wil ik dat er een bepaalde actie wordt getriggerd.

Toevoeging op 16/12/2013 10:15:20:

@Albert, goed punt... maar ik wil het graag in PHP zelf doen. Ik ben vooral benieuwd wat de beste manier is om die tijdsintervallen te bepalen, dus hoe bepaal je of je in de 3 eerste minuten van het hele of het halve uur zit?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

16/12/2013 10:23:34
Quote Anchor link
Je voert je php script uit via een cronjob. In jouw geval ( qua wat je omschrijft ), is dit exact wat je nodig hebt.

Cronjob is gewoon "taakbeheer" Jij wilt een actie uitvoeren om een bepaalde tijd. Wat voor actie dat is, is aan jou.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:28:18
Quote Anchor link
Ja, maar nogmaals dat is niet wat ik zoek. De situatie is niet altijd geldig (moeilijk uit te leggen) maar een cronjob kan ik in dit geval niet toepassen. Ik moet het dus echt in PHP oplossen. Heeft iemand tips?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 10:35:57
Quote Anchor link
Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:38:41
Quote Anchor link
Uh Ozzie, wat is de bedoeling. Wat probeer je te bereiken? En wat Aar zegt, wat als je dan geen bezoekers hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:47:07
Quote Anchor link
>> Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?

Dan wordt de actie dus niet uitgevoerd :)

Mijn website gebruikt services. Normaal pluk ik deze uit de cache. Stel dat ik de cache verwijder dan moeten de services opnieuw worden aangemaakt. Dit gaat normaal gesproken uiteraard gewoon goed, maar het zou kunnen dat het een keer fout gaat. Als de services niet zijn ingeladen, kan de rest van m'n applicatie niks. In dit uitzonderlijke geval wil ik een error boodschap op het scherm tonen en de applicatie stoppen. Echter, ik wil natuurlijk ook mezelf waarschuwen (anders heb ik niet in de gaten dat er iets mis is) door een e-mail te sturen. En om dit laatste gaat het dus. Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails. Op deze manier (door alleen op bepaalde tijdstippen e-mail te versturen) kan ik dat enigszins controleren. Dat is de gedachte erachter.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:47:25
Quote Anchor link
Gaat dit om de server of om jouw bezoekers?


Moet er om 10:40:00 iets veranderd worden aan de database of zo?
Of moet er iets op het scherm verschijnen van wie ook op jouw site zit?

"een bepaalde actie" is te vaag

Ozzie PHP op 16/12/2013 10:47:07:
Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails.


Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB
Gewijzigd op 16/12/2013 10:51:14 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/12/2013 10:51:28
Quote Anchor link
Je kunt loggen wanneer dat "dingetje" is uitgevoerd. Als vanaf 10:04 blijkt dat het dingetje voor het tijdvak 10:00 - 10:03 niet werd uitgevoerd, voer je het alsnog uit.

Voor databasedingetjes kun je de Event Scheduler gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:55:35
Quote Anchor link
>> Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB

Zoals ik al zei... als mijn services niet kunnen worden geladen, kan ik verder niks. Ook geen database call maken. Daarom wil ik het op deze manier doen.
 
Wouter J

Wouter J

16/12/2013 10:57:56
Quote Anchor link
Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 10:59:33
Quote Anchor link
Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Vervolgens kun je een cronjob maken die bepaald of de timestamp in dat bestand langer dan X tijd eenheden in het verleden ligt. Alleen dan verstuur je een email. Als je niet veel bezoekers hebt kan het zijn dat je iets meer emails krijgt, maar dan had je het maar sneller op moeten lossen.

Beantwoord die vraag, daarna hebt je recht om de volgende code te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ((date('i') % 30) < 3)
{

  //
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:04:39
Quote Anchor link
>> Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?

Geen idee? Een configuratie-bestand wat corrupt is of niet kan worden geladen? De yaml parser die niet werkt? In de praktijk zal het vrijwel nooit voorkomen, maar als het gebeurt wil ik er wel op zijn voorbereid en ervan op de hoogte worden gebracht. Als ik geen mail stuur naar mezelf, dan heb ik niks in de gaten.

>> Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Is een optie, maar ik denk dat voor dit specifieke geval in mijn situatie mijn optie net zo handig is, zo niet handiger.

>> if ((date('i') % 30) < 3)

Euh, oké... dat is waarschijnlijk wat ik zoek... maar wat doe je hier precies :-s
De minuten ophalen dat snap ik, maar daarna..?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:04:56
Quote Anchor link
uh.... gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$time
= date('i');
if (($time >= 30 && $time <= 33) || ($time >= 0 || $time <= 3)){
    echo 'dinges';
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:08:10
Quote Anchor link
>> uh.... gewoon

Oké.. das inderdaad vrij gewoon :)

Ben nog wel benieuwd naar wat Dos daar doet in zijn code?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 11:13:03
Quote Anchor link
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:14:49
Quote Anchor link
>> Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.

Euh...? :-s Kun je dat iets verder uitleggen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:15:20
Quote Anchor link
- Aar - op 16/12/2013 11:13:03:
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.


Ja maar dan word bijvoorbeeld de 31ste minuut niet goedgekeurd. Terwijl de 30ste t/m 33ste minuut het moeten doen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 11:33:18
Quote Anchor link
% is de modulo operator.
Om heel simpel uit te leggen wat het doet: het haalt zo vaak mogelijk de waarde rechts (30) van de waarde links af (date('i')).

Om 18:5 zal gelden (date('i') % 30) === 5.
Om 21:40 zal gelden (date('i') % 30) === 10

Als je pseudo code wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function modulo($left, $right) {
    while ($left > $right)
    {

        $left -= $right;
    }


    return $left;
}
Gewijzigd op 16/12/2013 11:34:44 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.