<title> veranderen</title>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:38:57
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de titel veranderen van mijn HTML, de <title> tag. Nou weet ik dat er meerdere manieren zijn:

1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//Denk even in dat ik de topic naam heb opgehaald uit de database
<?php $topic = "Ik zit vast met PHP" ?>
<html>
  <head><title>Website naam - Topic: <?php echo $topic; ?></title></head>
</html


Manier 2: de manier die ik van een artikel van onze HTML/CSS pro heb geleerd wouter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
//Denk even in dat ik de topic naam heb opgehaald uit de database
<html>
  <head>
  </head>
<body>
//Weer even denken dat ik waardes uit de DB heb gehaald
<?php $topic = "Help ik zat vast met iets";
echo '<title>'.$topic.'</title>';
?>


</body>
</html


Bij manier 2 is het zo dat de title niet in de head staat, maar wel als <title> gezien word en dus ook de pagina de titel naam krijgt. Maar wat is nou de beste manier? Manier 2 ziet er namelijk niet uit in je bron code!

Zijn er nog andere opties?

Groet, Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:32:04
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

05/09/2013 16:40:25
Quote Anchor link
Tsja, ik weet niet beter dat het altijd in de head hoort te staan.
 
Mike Koopman

Mike Koopman

05/09/2013 16:41:08
Quote Anchor link
Dan lijkt mijn manier 1 de bedoeling. Neem aan dat je bij manier 2 foutmeldingen zult krijgen bij je validatie van je HTML code
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 16:42:12
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 05/09/2013 16:40:25:
Tsja, ik weet niet beter dat het altijd in de head hoort te staan.


Jup. Zet het in je head en dat werkt het (als je data klopt..)
Gewijzigd op 05/09/2013 16:46:00 door Victor G
 
Jaron T

Jaron T

05/09/2013 16:42:41
Quote Anchor link
title hoort in de head te staan, nergens anders.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:44:15
Quote Anchor link
Is er niet bijvoorbeeld een class aan te maken die dat regelt? Dat je bijvoorbeeld in je head echo $title zet en de waarde in de body ophaald?
 
Mike Koopman

Mike Koopman

05/09/2013 16:49:27
Quote Anchor link
Als je de waarde in de body ophaalt dan komt hij nooit van ze lang zal ze leven boven in de head te staan omdat dat al is opgebouwd op dat moment. Als je ophaalt al voor je HTML tag
 
Wouter J

Wouter J

05/09/2013 16:50:30
Quote Anchor link
Quote:
de manier die ik van een artikel van onze HTML/CSS pro heb geleerd wouter:

Afbeelding
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:52:22
Quote Anchor link
Wouter, ik had eens een keer een artikel gelezen over tags en dingen. Weet even zo snel niet meer welke, als ik em zie weet ik het weer.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 16:57:13
Quote Anchor link
In de <head>.

-----

Laat me even speculeren waarom je overwoog het in de <body> te zetten:
Af en toe zetten we <script> in de <body>. Vooral dan wanneer we jQuery laden.

Eigenlijk zien we al die <script> -elementen ook allemaal liever in de <head>. Maar: dan dan duurt het langer om de pagina te laden.

HTML laadt alles van boven naar onder. Dus, als het bv. drie seconden duurt om om jQuery te laden, Zal het drie seconden langer duren vooraleer je iets zichtbaars ziet.

Als je die scripts onderaan de body zet, worden eerst alle zichtbare dingen geladen. Die scripts laden dan ook nog drie seconden, maar de pagina is ondertussen al zichtbaar; het stoort dus niet zo erg voor de gebruiker.

(als die speculatie fout is ... tja)
Gewijzigd op 05/09/2013 16:58:22 door Kris Peeters
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 17:02:56
Quote Anchor link
Kris Peeters op 05/09/2013 16:57:13:
Laat me even speculeren waarom je overwoog het in de <body> te zetten:
Af en toe zetten we <script> in de <body>. Vooral dan wanneer we jQuery laden.


Ik heb een keer een artikel gelezen van Wouter, weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Het had een bepaalde naam, weet het even niet zo snel meer... Maar goed, de antwoorden zijn duidelijk :)
 
Daniel Karst

Daniel Karst

05/09/2013 17:09:06
Quote Anchor link
Je kan op deze manier al je pagina's een eigen titel geven. Deze php code zet je helemaal boven aan je index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$page
= isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : '';
$title= array(
'page1.php' => 'title page 1'
,'page2.php' => 'title page 2'
,'page3.php' => 'title page 3'
,'page4.php' => 'title page 4 '

);
$title_page = isset($title[$page]) ? $title[$page]  : 'Main title';
?>
 
Wouter J

Wouter J

05/09/2013 17:15:24
Quote Anchor link
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 17:16:16
Quote Anchor link
@ Daniel Karst
Daar hoort nog een if(in_array()) bij.

Laat nooit iets afhangen van $_GET of $_POST zonder beveiliging.
Gewijzigd op 05/09/2013 17:16:40 door Kris Peeters
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 17:18:21
Quote Anchor link
Wouter J op 05/09/2013 17:15:24:
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)


AMEN! Dat is het! Die ga ik nooit meer vergeten.
 
Daniel Karst

Daniel Karst

05/09/2013 17:44:56
Quote Anchor link
Wouter J op 05/09/2013 17:15:24:
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)


Ik heb de beveiliging al in de index pagina zitten doormiddel van switch en break
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php $action = (isset($_GET['page'])) ? $_GET['page'] : 'home';             
        switch($action){
         case
'home':
         default:

           include 'content/home.php';
         break;
         case
'page1':
           include 'content/page1.php';
         break;
         case
'page2':
           include 'content/page2.php';
         break;
        ?>


Dus om de title op te roepen roep ik niet content/page1.php op maar gewoon page1
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 17:48:54
Quote Anchor link
Ja. Met een switch of in_array zit je goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.