Too many connections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »
Danny

Danny

04/05/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Ik heb op het forum al gezocht maar kon de oplossing niet vinden, en op google hebben mensen deze fout alleen met forums ..

Ik ben gewoon zelf een site aan het maken met Dreamweaver, en hij ken nu ineens geen verbinding meer maken met mijn database.
Het geeft de fout: "Too many connections".

Weet iemand wat ik hier aan kan doen? Moet ik elke keer met connection.php de verbinding sluiten?

Greatzzz
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 17:48:38
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

04/05/2009 17:33:00
Quote Anchor link
Als ik het goed heb, want vergeef het me (ik heb mijn eigen dedicated server en ook zodanig het gemak om alles aan te passen)

Maar als een verbinding tot stand wordt gemaakt met de mysql server, en je sluit hem niet.. heb je kans dat de verbinding voor een bepaalde tijdsbestek nog actief blijft..

Dat is mij ooit wel eens overkomen (lang geleden). .dus daarom weet ik het ook niet al te zeker meer of dit ook zo het geval was.. of dat het een andere oorzaak had.

De vraag is, kun je op een gegeven moment wel weer verbinding krijgen? en nadat je script een paar keer heeft gelopen, dat het dan weer niet lukt?

Toevoeging:

Inderdaad, althans uit het oogpunt van orde en netheid.. wat je opent, sluit je ook weer, en dat zou je zekers moeten doen om je situatie en de mogelijke aantal problemen uit te dunnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Danny

Danny

04/05/2009 17:35:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie, ik zag net dat ik er weer op kwam.
Maar toen ik 1 verbinding had gemaakt gooide hij me met refreshen gelijk weer eruit.

Ik heb nu in de connection.php de mysql_close(); functie toegevoegd, want ik zag dat ik deze niet had haha ..

Ik hoop dat het nu is voorkomen, maar dat zie ik pas als ik er weer op kan over een bepaalde tijd.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

04/05/2009 17:42:00
Quote Anchor link
Graag gedaan,

Je zou mogelijk, via phpmyadmin (en die zul je denk ik ook wel hebben).. maar dan kun je na het inloggen, klikken op "Mysql systeemvariabelen", en dan tref je allerlei waarden die zijn ingesteld..

wat staat er bij jou bij max connections , als daar 1 staat.. dan kunnen we al een voorlopige logische conclusie trekken
 
Danny

Danny

04/05/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Ik denk alleen wel dat ik het verkeerd heb gedaan, dit is nu mijn connection.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$host
= "localhost";
$dbuser = "danny";
$dbpassword = "*****";
$DBNaam = "db_naam";
$Verbinding = mysql_connect ($host, $dbuser, $dbpassword) or die("De verbinding kan niet worden gemaakt!<p>".mysql_error());
mysql_select_db($DBNaam);
mysql_close($Verbinding);
?>



Alleen volgens mij is die mysql_close niet goed, klopt dat?
krijg nu namelijk een error:


res1: Access denied for user 'danny'@'localhost' (using password: NO)


edit: er staat bij mij bij max connections: 100
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
Noppes

Noppes

04/05/2009 17:55:00
Quote Anchor link
mysql_close is altijd de laatste regel bij request!

dus
- open database
- doe je ding
- helemaal klaar
- database connectie sluiten
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

04/05/2009 17:55:00
Quote Anchor link
Ja een verbinding sluit je, pas op het moment dat er geen query's ofwel opdrachten gestuurd worden naar de database server.

Kortom als je index.php de connection.php included, dan zou je gewoon aan het eind van de index.php de verbinding moeten sluiten. doe je het zoals je het nu hebt, dan als er een query wordt verstuurd.. dan weet je al dat als de verbinding gesloten is, dat een query fout loopt.
 
Crispijn -

Crispijn -

04/05/2009 17:56:00
Quote Anchor link
nee, nu gooi je direct weer je verbinding dicht. Dit doe je of onderaan de pagina, of helemaal niet want de verbinding wordt automatisch afgesloten normaliter.
 
Danny

Danny

04/05/2009 18:05:00
Quote Anchor link
okeeh bedankt mensen, ik plaats hem dan wel onderaan mijn index.php.
alles include ik toch in het midden, ik plaats hem wel anders krijg ik dalijk weer Too many connections.

Onwijs bedankt in ieder geval! :D
 
Afra ca

Afra ca

04/05/2009 18:51:00
Quote Anchor link
Quote:
PHP.net manual:Using mysql_close() isn't usually necessary, as non-persistent open links are automatically closed at the end of the script's execution.


Heel zeldzaam geval als je probleem opgelost kan worden met mysql_close
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Danny

Danny

05/05/2009 00:28:00
Quote Anchor link
Ik ga het ff aankijken, als ik nu niet meer die error krijg vind ik het goed =)
en anders moet k wat anders verzinnen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.