trigger_error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 11:41:11
Quote Anchor link
Ola vrienden,

Een tijdje geleden had ik iets gedaan wat me wel slim leek. Op diverse plekken in mijn code gebruik ik trigger_error(). Hiermee kun je een error triggeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($er_gaat_iets_gruwelijk_fout === true) {
  trigger_error('De poppen aan het dansen!', E_USER_ERROR);
}

?>

Omdat ik de functienaam trigger_error best belachelijk lang vond, heb ik een eigen functie gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function error($message, $level) {
  trigger_error($message, $level);
}

?>

Nu heb ik dus een aantal weken geleden overal trigger_error gewijzigd in error en het werkt perfect, nou ja... bijna dan. Alles werkt, alleen kwam ik er net pas achter dat de error informatie niet meer klopt. Het bestand en het regelnummer zijn nu van mijn eigen error functie in plaats van het bestand waar ik de error trigger.

Dus in mijn log staat:

[26-Jun-2013 11:27:18 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: 'De poppen aan het dansen! in
/home/pad/naar/bestand/met/eigen/functies.php on line 30

Terwijl het dus zoiets zou moeten zijn:

[26-Jun-2013 11:27:18 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: 'De poppen aan het dansen! in
/home/pad/naar/bestand/waar/het/misgaat.php on line 100

Iemand misschien een idee of/hoe ik dit kan fixen?

(Mocht het niet duidelijk zijn wat ik bedoel, laat het dan even weten dan probeer ik het nog duidelijker uit te leggen.)
Gewijzigd op 26/06/2013 13:26:12 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 22:46:50
 
- Raoul -

- Raoul -

26/06/2013 11:46:56
Quote Anchor link
Is het niet beter/mooier om een exception te gooien?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 11:49:37
Quote Anchor link
Dat kan, maar is nu even niet aan de orde. Ik wil graag weten of dit probleem is op te lossen, en zo ja... hoe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2013 12:50:17
Quote Anchor link
error('De poppen aan het dansen in '.__FILE__.' op line '.__LINE__, E_USER_ERROR);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 13:26:02
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, maar dan krijg ik dubbele file en regelmeldingen ;)
Ik zoek iets handigers.
 
- Raoul -

- Raoul -

26/06/2013 13:54:16
Quote Anchor link
Je zou dan je eigen error handler moeten schrijven.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/06/2013 14:00:49
Quote Anchor link
Dit werk wel zo ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function error($message, $level) {
    $error = debug_backtrace();
    switch ($level) {
        case
E_ERROR:
        case
E_CORE_ERROR:
        case
E_COMPILE_ERROR:
        case
E_USER_ERROR:
            $error_type_str = "Fatal error";
            break;
        case
E_RECOVERABLE_ERROR:
            $error_type_str = "Catchable fatal error";
            break;
        case
E_WARNING:
        case
E_CORE_WARNING:
        case
E_COMPILE_WARNING:
        case
E_USER_WARNING:
            $error_type_str = "Warning";
            break;
        case
E_PARSE:
            $error_type_str = "Parse error";
            break;
        case
E_NOTICE:
        case
E_USER_NOTICE:
            $error_type_str = "Notice";
            break;
        case
E_STRICT:
            $error_type_str = "Strict Standards";
            break;
        case
E_DEPRECATED:
        case
E_USER_DEPRECATED:
            $error_type_str = "Deprecated";
            break;
    }

    echo '<br /><b>' . $error_type_str . '</b>: ' . $message . ' in <b>' . $error[0]['file'] . '</b> on line <b>' . $error[0]['line'] . '</b><br />';
      @
trigger_error($message, $level);
}

?>


Het geeft in ieder geval dezelfde message als de normale PHP error handler voor error('De poppen aan het dansen!', E_USER_ERROR);

Toevoeging op 26/06/2013 14:04:22:

Als je dat in een error handler zou zetten zou het zo ongeveer zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
set_error_handler(function($level, $message, $errfile, $errline, $errcontext ) {
    $error = debug_backtrace();
    var_dump($error);
    switch ($level) {
        case
E_ERROR:
        case
E_CORE_ERROR:
        case
E_COMPILE_ERROR:
        case
E_USER_ERROR:
            $error_type_str = "Fatal error";
            break;
        case
E_RECOVERABLE_ERROR:
            $error_type_str = "Catchable fatal error";
            break;
        case
E_WARNING:
        case
E_CORE_WARNING:
        case
E_COMPILE_WARNING:
        case
E_USER_WARNING:
            $error_type_str = "Warning";
            break;
        case
E_PARSE:
            $error_type_str = "Parse error";
            break;
        case
E_NOTICE:
        case
E_USER_NOTICE:
            $error_type_str = "Notice";
            break;
        case
E_STRICT:
            $error_type_str = "Strict Standards";
            break;
        case
E_DEPRECATED:
        case
E_USER_DEPRECATED:
            $error_type_str = "Deprecated";
            break;
    }

    echo '<br /><b>' . $error_type_str . '</b>: ' . $message . ' in <b>' . $error[1]['file'] . '</b> on line <b>' . $error[1]['line'] . '</b><br />';
});

?>


Ik heb nog even alle error codes toegevoegd, ze komen direct uit de PHP source :).
Gewijzigd op 26/06/2013 14:11:17 door Koen Vlaswinkel
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2013 14:06:37
Quote Anchor link
Het lijkt mij veel te veel moeite voor alleen het verkleinen van de functie. Maar gebruik wat koen voor script gaf en maak dan een eigen error handler om te voorkomen dat je die dubbele informatie krijgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function error_handler($level, $message) {
    echo $message;
}


set_error_handler('error_handler');
?>


Of doe het allemaal in de error handler: [..code..] gebruik koen's error handler maar :)
Gewijzigd op 26/06/2013 14:07:24 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 20:09:27
Quote Anchor link
Wouter J op 26/06/2013 14:06:37:
Het lijkt mij veel te veel moeite voor alleen het verkleinen van de functie.

Ja, dat kun je wel zeggen :-/ Dit was nou ook niet helemaal wat ik in gedachte had. Maar goed, ik kan weer even aan de slag zullen we maar zeggen. Bedankt voor het opzetje!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/06/2013 09:28:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/06/2013 11:41:11:
...Omdat ik de functienaam trigger_error best belachelijk lang vond, ...


Ik vind dat niet. De functienaam vertelt ook perfect wat het doet.
Een functie error() doet dat niet; dat kan van alles betekenen.

Ik vind een langere functienaam trouwens ook geen goed argument.
In deze tijden van copy/paste en editors die auto completen, vind ik een duidelijke naam veel belangrijker dan het ontwijken van een aantal karaters typen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2013 12:13:26
Quote Anchor link
Kris, dat mag je uiteraard vinden. Ik vind error() wat prettiger. Ieder z'n ding zullen we maar zeggen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.