Ul menu tussen 2 rounded corners

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom K

Tom K

17/02/2009 13:55:00
Quote Anchor link
Hallo ik heb nu de volgende opbouw voor mijn pagina in gedachten:
Afbeelding
Zoals je ziet is het een menu waar links en rechts ronde hoeken zitten. Nu wil ik ervoor zorgen dat het menu in het midden van de 2 ronde hoeken zit. Ik heb enkel geen idee hoe. Ik heb namenlijk nu de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div id="content">
                    <div id="right-corner"></div>  
                    <div style="clear: both;"></div>
                        <ul class="mainmenu">
                        <li><a href="#">sdk</a></li>
                        <li><a href="#">sdk</a></li>
                        <li><a href="#">sdk</a></li>
                        <li><a href="#">sdk</a></li>
                        </ul>

hierbij hoort de volgende css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
#content
{
    width: 860px;
    margin: 20px 41px 20px 41px;
     padding: 0;
    height: auto;
    background: #FFF url(' images/content_lt-round.png' ) no-repeat left top;
    
}


#content #right-corner
{
     background: #FFF url(' images/content_rt-round.png' ) no-repeat right top;
     width: 15px;
     height: 15px;
     float: right;
     margin-top:0;
     z-index: -2;
}
ul.mainmenu
{
    margin: 0 auto;
    list-style-type: none;
    height: 25px;
    background-color: #FF0;
    min-width: 100px;
    display: table;

}
ul.mainmenu li
{
    display:inline;
}
ul.mainmenu li a
{
    display: table;
}


hieruit komt het volgende:

Afbeelding

nu wil ik dat het gele gedeelte zo groot is als nodig is, dus niet 100%, maar zo groot als de breedte van de tekst die er in staat bij elkaar, en ik wil dat het daarna in het midden staat. Iemand een idee?

Tom
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom K
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 22:13:47
 
Timen kut

Timen kut

17/02/2009 14:03:00
Quote Anchor link
display:table; toevoegen en de width weghalen misschien?
 
Tom K

Tom K

17/02/2009 14:06:00
Quote Anchor link
ah sorry, ik zie dat ik code ben vergeten, ik zal hem bovenaan wijzigen
 
Mitchell

Mitchell

17/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Moet er nog tekst in die hoeken komen?
Heb je al een vaste width van het gehele menu?
 
Tom K

Tom K

17/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
er kan bij het menu geen vaste width worden opgegeven omdat het geen vaste groote heeft, je moet zoveel menu items kunne toevoegen als je zelf wilt.
 
Mitchell

Mitchell

17/02/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Dan word het lastig.
Misschien heb je hier wat aan? Daarr worden ze namelijk ook op een manier in het midden geplaatst, geen idee of dat gaat werken voor jou menu though.
 
Tom K

Tom K

17/02/2009 15:36:00
Quote Anchor link
ok het lukt nu aardig, ik heb de volgende css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
#nav{
width:100%;
text-align:center;
margin: 0;
padding: 0;
height: auto;
}

#nav ul{
width: 100%;
list-style:none;
margin:0;
padding:0;
}

#nav ul li{
display:inline;
list-style:none;
margin: 0;
padding: 0;
background-color: #DDD;
}

#nav ul li a{
background: 0;


font-size: 10px;
text-decoration: none;
line-height: inherit;
margin: 0;
padding: 0;
}


in ie7 ziet het er mooi uit, maar in ff3 zit er ruimte tussen de li's hoe krijg ik die weg?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.