Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Ronnie Vos

Ronnie Vos

21/01/2018 19:41:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg de volgende melding: Notice: Undefined index: actie in /home/voslicht/public_html/verzoekserver/login/index.php on line 64

Wie weet hoe ik het op kan lossen hier onder het stukje code wat daar bij hoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_GET['actie'] == "status")


Ben al aan het googelen geweest maar kom er nog niet uit.
Gewijzigd op 21/01/2018 19:43:15 door Ronnie Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:29:09
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 19:59:52
Quote Anchor link
Stel je roept index.php aan zonder ?actie=whatever .... dan bestaat $_GET[‘’actie’] feitelijk niet. Rest assure... het is slechts een notice.
Gewijzigd op 21/01/2018 20:00:46 door Nick Vledder
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2018 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 20:28:02
Quote Anchor link
Toevoeging op 21/01/2018 20:41:24:

Nick Vledder op 21/01/2018 20:28:02:
EDIT Wss ontstaat er al een notice bij de isset. Heb je bovenstaande code getest?


EDIT: werkt idd met isset, geen notice te zien...
Gewijzigd op 21/01/2018 20:42:02 door Nick Vledder
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 21:37:49
Quote Anchor link
Nick Vledder op 21/01/2018 19:59:52:
het is slechts een notice.

Dat zijn echt de grootste K-klussen die d'r zijn: een probleem opsporen in een website waarbij de originele programmeur dacht "O, het is slechts een notice". Een notice is ook een melding dat er iets "niet helemaal goed gaat" (niet conform de verwachting), en dus gewoon een fout (maar dan net iets minder - we noemen het een slordigheid). Zelf zet ik altijd error_reporting(E_ALL) en dan een set_error_handler(...) die alles gewoon naar een Exception gooit. Dan is het tenminste duidelijk dat er *iets fout gaat* (anders hobbelt PHP veels te lang door, met allemaal halve waarheden; mi het grootste nadeel van PHP)

* schuim rond mond wegvegen doet *
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 21:44:14
Quote Anchor link
True. Ik zie liever een notice die ik begrijp dan het @-teken in code :-).
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 22:48:36
Quote Anchor link
O ja, het @-teken, nog zo'n "geweldige uitvinding". Dat wordt zo wijdverbreid misbruikt dat ik moet bekennen dat mijn errorHandler niet in alle gevallen een Exception gooit (anders kan ik dat hele Composer maar meteen links laten liggen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
  public function errorHandler($error_no,$message,$filename,$line_no,$context = null){
    if(error_reporting()) throw new \ErrorException($message,$error_no,0,$filename,$line_no);
    elseif($this->_initialized) $this->log->info($message,$filename,$line_no);
  }

Dus een Exception als de error ook gereport mocht worden (dus niet onderdrukt met @), en anders (wel onderdrukt) een info melding in het log (dan is het in ieder geval geen show-stopper, maar wordt je er wel op geattendeerd).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:12:15
Quote Anchor link
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS. Beter is om in PHP && te gebruiken. Dit vanwege de precedence van operatoren, er gebeuren anders misschien hele vervelende dingen. Dit wordt op een gegeven moment gewoon een grote clusterf*ck, al helemaal als je && en and door elkaar gebruikt.

Overigens is het gebruik van @ wel in sommige gevallen zinnig, namelijk als je wéét dat er dingen fout kunnen gaan, maar niet de notice/error wilt, maar tevens dat je dan vervolgens hier op acteert door middel van een (directe of indirecte) foutafhandeling. Dit moet je niet verwarren met @ als het onder-het-tapijt-veeg-symbool want daar is het dus overduidelijk niet voor bedoeld, tenzij je misschien een struisvogel bent en/of je je opvolger op voorhand haat en een miserabel leven toewenst.

Overigens gaat de constructie A && B hierboven dan goed omdat PHP zich bedient van lazy evaluation. Dit houdt in dat als je de constructie A && B hebt, en A is false, dan kan dit nooit iets opleveren wat true is (false && whatever is altijd false), en om die reden zal 'ie dus ook niet struikelen over $_GET['actie'] == 'status' (ondanks het feit dat $_GET['actie'] niet bestaat, maar daar heb je dus in het eerste deel al een controle op uitgevoerd). De inspectie van B wordt in dat geval overgeslagen. "Oh A is false, ok we zijn klaar."

(Dus nu is ook de reden waarom de isset()-constructie werkt duidelijk en bekend)

Op eenzelfde (lazy) wijze wordt bij A || B nooit B gecontroleerd als A true is, immers true || whatever is altijd true.

EDIT: en zoals wordt aangehaald in de reacties van het gelinkte topic: als er mogelijk verwarring is over wat bij elkaar hoort, gebruik dan ( haken om dingen te groeperen ).
Gewijzigd op 22/01/2018 00:22:26 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:21:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:12:15:
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS.


Onzin. Ik heb er nog nooit enig probleem mee gehad. Gebruik, indien nodig, gewoon haakjes om de volgorde van afhandelen te bepalen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:32:50
Quote Anchor link
Had mijn bericht net ge-edit.

Het is een keuze. Op het moment dat je met meerdere mensen code ontwikkelt zul je hier sowieso afspraken over moeten maken.

Ik ben van mening dat je bij logische operatoren beter af bent met symbolen dan de geschreven teksten and en or, omdat er in dat geval sneller verwarring kan ontstaan met andere zaken (denk bijvoorbeeld aan namen van constanten en variabelen). En ook is dan de binding met andere operatoren anders. Haakjes helpen natuurlijk altijd. Maar die zou je dan met and en or ook in de meest triviale gevallen moeten gaan gebruiken. Dat zou niet mijn voorkeur hebben.

Zolang je maar ergens argumenten voor hebt en je hier zelf vrede mee hebt (en je anderen die met jouw code moeten werken ook kunt overtuigen wellicht) maakt het mij niet zoveel uit wat je gebruikt, maar ik vind "heb er nog nooit enig probleem mee gehad" niet zo'n sterke :p. Is zoiets als "heb nog nooit mijn autogordels omgehad en heb nog nooit een ongeluk gehad".

Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat? Of er in ieder geval iets onlogisch gebeurt? Dat zou mij niet motiveren om and en or te verkiezen boven && en ||.

Ik moet er niet aan denken dat ik een lap code zou moeten debuggen en dat er dan na een half uur zoiets uitrolt, ik zou dat probleem op voorhand uit de weg gaan door die constructie in eerste instantie niet te gebruiken.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:38:48 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:42:20
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
"heb er nog nooit enig probleem mee gehad"

In ongeveer 35 jaar.

Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat?

In al die gevallen gebruik ik altijd haakjes.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:58:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 22/01/2018 00:42:20:
In ongeveer 35 jaar.

Dit klinkt als een misleidend/vals argument. Dit is ongeveer hetzelfde als zeggen "ik ben het zo gewend". Dat rechtvaardigt niet een bepaalde aanpak.

Je geeft ook zelf aan dat je dan extra haken gebruikt, of liever gezegd moet gebruiken. Lijkt mij niet erg praktisch.

Maar als je het zo wil doen, doe je ding.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2018 09:45:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>

( of met && )

kan ook genoteerd worden als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(filter_input('actie', INPUT_GET) == "status")
{
}

?>


Daarbij kun je eventueel ook nog extra filters toepassen.
Bestaat $_GET['actie'] niet, dan zal deze functie false opleveren. Ook als actie bijvoorbeeld een mailadre s moet zijn, en het niet kan zijn qua syntax, zal de functie false opleveren.

Dit is wat korter dan met isset() te werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.