undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Danny van Benthem

Danny van Benthem

14/11/2011 22:32:44
Quote Anchor link
Beste leden,

ik ben paar weken geleden begonnen met php. ik ben dan ook bezig met het bestuderen van basis boek php5.

Nu ben ik een opdracht aant het maken maar krijg steeds deze foutmelding :

"Notice: Undefined index: id in C:\xampp\htdocs\bewerk_werknemer.php on line 24
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1"


In mijn database heet de tabel werknemer_geg waar ik de velden: klantnummer, voornaam, tussenvoegsel, achternaam heb aangemaak.


Ook wanneer ik "id" verander in "klantnummer" krijg ik deze foutmelding.

"Notice: Undefined index: klantnummer in C:\xampp\htdocs\bewerk_werknemer.php on line 24
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1"

Hoop dat jullie me kunen helpen kom niet verder.

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
$host
= "localhost";
$username = "danny";
$dbnaam = "werknemers";
$foutmelding_1 = "FOUT : openen database mislukt!";
$foutmelding_2 = "FOUT : Kan juiste database niet vinden!";

$db=mysql_connect($host, $username) or die ($foutmelding_1); // of (mysql_error())
mysql_select_db($dbnaam, $db) or die($foutmelding_2); // of (mysql_error())

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query="DELETE FROM werknemer_geg WHERE klantnummer=" .$_POST["id"];
    $result = mysql_query($query, $db) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    if ($result){
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is verwijderd<br>\n");
        echo ("<a href=\"toonopscherm.php\">Terug naar het overzicht</a>");
    }
}

else{
    $query="SELECT * FROM werknemer_geg WHERE klantnummer=" .$_GET["id"];
    $result = mysql_query($query, $db) or die ("FOUT: " . mysql_error());
?>

<html>
<head>
    <title>Verwijderen: weet u het zeker?</title>
</head>
<body>
<h2>Let op: wilt u deze gegevens verwijderen?</h2>
<?php
 while(list($klantnummer, $voornaam, $tussenvoegsel, $achternaam)= mysql_fetch_row($result)){
  echo("Klantnummer = " .$klantnummer. "<br>\n");
  echo("Voornaam = " .$voornaam. "<br>\n");
  echo("Tussenvoegsel = " .$tussenvoegsel. "<br>\n");
  echo("Achternaam = " .$achternaam. "<br>\n");

}
?>


<form action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>" method="post">
    <input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
    <input type="hidden" name="id" value="<?php echo($_GET["id"]);?>">
    <input type="Submit" value="Ja, verwijderen">
    <input type="Button" value="Nee, terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
<?php
// else-blok correct afsluiten
}
?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 14/11/2011 22:51:46 door Danny van Benthem
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 03:35:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2011 22:42:51
Quote Anchor link
Zet je script a.u.b. tussen [code]-blokken. Dit is niet goed leesbaar.
Gewijzigd op 14/11/2011 22:43:32 door - Ariën -
 
Danny van Benthem

Danny van Benthem

14/11/2011 22:52:58
Quote Anchor link
Sorry wist ik niet. Gewijzigd:)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2011 23:48:43
Quote Anchor link
Bedoel je die GET in de klantnummer-query? Blijkbaar is die URL-parameter niet bekend in de URL.

Verder zitten er wat haken en ogen aan je code
- Gebruik het liefst een echo 'bla';-structuur.
- Ik mis foutafhandeling om je queries heen. or die() is niet de juiste manier.
- SQL injection is mogelijk je bent hackbaar, omdat je geen mysql_real_escape_string() gebruik om je POST en GET variabelen in je query.
 
Danny van Benthem

Danny van Benthem

15/11/2011 08:33:20
Quote Anchor link
Hoi Aar wat bedoel je precies dan met die foutafhandeling?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

15/11/2011 09:05:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On'); // aan of uit
error_reporting(E_ALL);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
="DELETE FROM werknemer_geg WHERE klantnummer= '".mysql_real_escape_string($_POST["id"])"';
?>
Gewijzigd op 15/11/2011 09:15:24 door Dirk Renes
 
Bart V B

Bart V B

15/11/2011 09:12:01
Quote Anchor link
@Dirk: je hebt een klein tik foutje gemaakt. :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
="DELETE FROM werknemer_geg
                    WHERE
                    klantnummer = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
[
/code]
Gewijzigd op 15/11/2011 09:12:51 door Bart V B
 
Tim Fendt

Tim Fendt

15/11/2011 09:13:20
Quote Anchor link
Haha bart was eerder ;)
Gewijzigd op 15/11/2011 09:13:42 door Tim Fendt
 
Dirk Renes

Dirk Renes

15/11/2011 09:15:09
Quote Anchor link
Bart V B op 15/11/2011 09:12:01:
@Dirk: je hebt een klein tik foutje gemaakt. :)

o ik zie het:-) zal het even aanpassen
Gewijzigd op 15/11/2011 09:15:54 door Dirk Renes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2011 11:02:12
Quote Anchor link
En ook wordt er met 'foutafhandeling' bedoeld, dat je alle mogelijke fouten kan onderscheppen, en met name in queries, omdat die soms niet goed uitgevoerd kunnen worden bij problemen met de database of fouten in de structuur.
Je moet dus kijken wat mysql_query terug stuurt, een geldige resource of een false.

Lees ook eens eens:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.