Undefined variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:13:07
Quote Anchor link
Hallo php'ers,

Ik ben met een systeem bezig zoiets als joomla, maar lang niet zo uitgebreid. Het probleem zit zo: ik heb een config bestand en een index, maar als ik vanaf de index een veriable opvraag dn geef die error en ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat weg krijg.

groet bas

ps de var ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$owes['basedate']['tabel']
Gewijzigd op 22/08/2010 22:14:31 door Bas Php
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:21:24
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:14:26
Quote Anchor link
post eens relevante code in volgorde zoals je die hebt, dan is het wat eenvoudiger om uit te leggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $ikbestaniet['naam'];
?>


ikbestaniet.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ikbestaniet
['naam'] = 'Noppes';
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'ikbestaniet.php';
echo $ikbestaniet['naam'];
?>
Gewijzigd op 22/08/2010 22:16:35 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:16:01
Quote Anchor link
config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$owes
['basedate']['tabel'] = 'dos_tekst'; //tabel
$owes['basedate']['page_id'] = 'page_id'; //page_id
$owes['basedate']['id'] = 'id'; //id
$owes['basedate']['titel'] = 'titel'; //titel
$owes['basedate']['zien'] = 'zien'; //zien
$owes['basedate']['knopzien'] = 'knopzien'; //knopzien
$owes['basedate']['tekst'] = 'tekst'; //tekst
$owes['basedate']['recht'] = 'recht'; //recht
?>

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:19:25:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $owes['basedate']['tabel'];
?>

daar komt uit:
dos_tekst
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:19:36
Quote Anchor link
dat is een totaal verkeerde aanpak:
Verwerk in je sql geen variabelen welke verwijzen naar tabel dan wel tabel velden!
Schiijf je queries dus uit op de normale manier

select page_id
, id
, titel
, zien
from dos_tekst

maar het antwoord is dat je totaal vergeet de file config te includen.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:21:20
Quote Anchor link
die staat er wel in maar die had ik niet gekopieerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
include("inc/config.php");

function
titel(){
    $txt = '';
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['id']) && isset($_GET['cd'])){
        $txt .= '&gt; Preview';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['cd'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['cd'])){
        echo $txt;
    }
}

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:22:56:

oja trouwens hoezo zou ik niet een var kunnen neer zetten in een sql??
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:24:01
Quote Anchor link
Nogmaals het is een verkeerde aanpak, zie mijn voorgaande post!

de array $owes is niet bekend binnen de functie!

Dus zal je de array bij het aanroepen van de functie moeten doorgeven
Gewijzigd op 22/08/2010 22:26:11 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:25:28
Quote Anchor link
maar anders moet ik bij elke verandering 100.000 sql queries aanpassen
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:27:47
Quote Anchor link
*insert face palm*
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:27:50
Quote Anchor link
Overdrijven is ook een vak!

Je hebt er meer plezier aan als je doet wat er geadviseerd wordt.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:32:35
Quote Anchor link
ja klopt is beetje overdreven, maar hoe doen ze dat dan bij systemen als joomla ofzo
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:39:29
Quote Anchor link
Wel als je je dat afvraags, download die bagger en bekijk het eens
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:44:12
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Aad B

Aad B

22/08/2010 22:54:26
Quote Anchor link
Hmmm, generieke PHP/SQL maken mag dus niet ?
Wat is er tegen om je tabelnaam in een variabele te zetten ?
Er zullen best wel applicaties zijn die dat doen en dan is dat niet per definitie "totaal verkeerde aanpak".
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 01:02:34
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

23/08/2010 10:03:33
Quote Anchor link
global $owes in de functie zetten...

Maar goed, ik denk dat je jouw applicatie wel kunt gaan vergelijken met Joomla.
Bagger. (beveiliging zal wel niet op orde zijn)
 
John D

John D

23/08/2010 12:22:45
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 23/08/2010 01:02:34:
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.

Dus: Bij de functie aanroep meegeven als parameter en iest zinvols returnen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 12:36:49
Quote Anchor link
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 13:02:44
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 12:36:49:
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?


Kan beiden.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 14:11:31
Quote Anchor link
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 14:43:46
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 14:11:31:
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?


Het gaat hier steeds om hetzelfde array(), dus dat even als global te definiëren lijkt mij het simpelst. Als parameter meegeven is zinvol als er verschillende array()'s worden gebruikt.
 
Chris -

Chris -

23/08/2010 14:57:53
Quote Anchor link
Overdatum puntNL op 22/08/2010 22:27:47:
*insert face palm*


Twee nutteloze reacties in één topic? Knap ;-)

Onderbouw voortaan wáárom iets een face palm is, dan help je iemand nog..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.