Unexpected T_IF probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar groen

mar groen

03/06/2010 13:42:06
Quote Anchor link
mijn inlog php/mysql script heeft problemen

hij wilt echt niet werken en krijg steeds errors

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
unexpected T_IF, expecting ',' or ';'


de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?PHP
include "config.php";
session_start();

$user = strip_tags($_POST['username']);
$password = md5(strip_tags($_POST['password']));

if(empty($username) || empty($password)) die('Vul alle waarden in op <a href="login.php">het formulier</a>.');

$db = mysql_connect($host,$username,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database, $db);
echo "connection succes!"
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '$user' and pass = '$pass'")) == 1){
   $_SESSION['login'] = 'yes';
   header('location: index.php');
};


else
{

?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC
    "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
    <title>Loginsysteem in php</title>
    </head>
    <body>
    Sorry, maar deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet toegestaan.
    </body>
    </html>
<?PHP
};
?>


weet iemand het antwoord? wat is er mis??

Onduidelijke titel aangepast ("een probleem" zegt niets), code in [.code] tags geplaatst.[/modedit]
Gewijzigd op 03/06/2010 14:13:06 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 03:33:26
 
Alfred -

Alfred -

03/06/2010 13:46:12
Quote Anchor link
Achter een } hoort géén ;
 
- Mark -

- Mark -

03/06/2010 13:46:18
Quote Anchor link
er horen geen ; achter } te staan. Zie regel 16 van het eerste blok en 3 van het tweede blok.
 
Jelle -

Jelle -

03/06/2010 13:47:30
Quote Anchor link
En er hoort wel een ; achter echo "connection succes!" regel 12
 
Chris -

Chris -

03/06/2010 14:15:39
Quote Anchor link
Mar, je topicstart aangepast omdat de titel onduidelijk was. Tevens de code in code-tags geplaatst zodat deze leesbaarder is. Onderstaand zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
include "config.php";
session_start();

$user = strip_tags($_POST['username']);
$password = md5(strip_tags($_POST['password']));

if(empty($username) || empty($password)) die('Vul alle waarden in op <a href="login.php">het formulier</a>.');

$db = mysql_connect($host,$username,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database, $db);
echo "connection succes!";
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '$user' and pass = '$pass'")) == 1){
   $_SESSION['login'] = 'yes';
   header('location: index.php');
}

else
{

?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC
    "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
    <title>Loginsysteem in php</title>
    </head>
    <body>
    Sorry, maar deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet toegestaan.
    </body>
    </html>
<?php
}
?>


Let er overigens op dat mysql is verouderd, en dat de opmaak niet netjes is ;-)
 

03/06/2010 14:18:59
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 03/06/2010 14:15:39:
Let er overigens op dat mysql is verouderd, en dat de opmaak niet netjes is ;-)


Dat is het dus niet. Niet zoals http_post_vars. Mysql blijft gewoon eerst nog wel een tijdje in php zitten.
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 15:01:05
Quote Anchor link
ik heb het veranderd nu krijg ik dit

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at checking.php:1) in checking.php on line 3
connection succes!
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by checking.php on line 15


tevens zou ik zeggen waar dit voor is:

voor een game payment system zodat men pro versies voor hun game kan maken via een paypal gateway vanaf mijn site
Gewijzigd op 03/06/2010 15:03:48 door mar groen
 

03/06/2010 15:06:03
Quote Anchor link
Die waarschuwing zegt toch al genoeg?
Vertaal hem eens.
Kijk eens op de lijnen die genoemd zijn.
Zie ook headers en session_start.
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 15:17:52
Quote Anchor link
dan nog kom ik er niet uit de session is nodig om te zien of iemand ingelogt is.

maar hoe fix ik dit

ik heb nergens anders header code gebruikt
en er is maar 1 session start. die zet login naar true als het gelukt is. en anders zegt jij dat login mislukt is.

dus wat is er mis
Gewijzigd op 03/06/2010 15:24:19 door mar groen
 
Synaps Framework

Synaps Framework

03/06/2010 15:24:37
Quote Anchor link
Door op de linkjes van Dhr. Karl te klikken. Dan zul je lezen waarom je die errors krijgt.
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 16:42:08
Quote Anchor link
ik heb alles gelezen.

ik kom er echt niet uit
de een zegt verwijder je temp. maar ik heb geen files in mijn temp.

de ander zegt check het.. ja zeg als jullie het weten leg het dan alstublieft uit.

ik snap er geen bal van nu.
 
Chris -

Chris -

03/06/2010 16:43:39
Quote Anchor link
Kijk voor witregels. Session_start zal geheel bovenaan moeten staan, nog voor enige andere "output". Kijk dus of er voor de <?php witregels staan, en of er in config.php iets wordt geplaatst. Geef anders een link zodat we het kunnen bekijken in de browser.
 

03/06/2010 16:49:15
Quote Anchor link
Zoals de waarschuwing aangeeft heb je al content verstuurd vóór je een header probeert te versturen. Session_start is ook afhankelijk van headers.
Je werkt via het http protocol, er wordt dan verwacht dat je juist headers voor je content verstuurd. De headers zijn zegmaar de adresgegevens op een envelop met een brief erin. De brief is dan de content.
Let dus op dat er géén spatie, enter, tekst, html of whatever voor een session_start of header zit (dat is content).
Eventueel kan je ook je code vanuit de ene editor, in bijvoorbeeld kladblok plakken en dan opslaan. Let er dan dus weer op dat er niks voor <?php zit en ook binnen php geen content verstuurd (met echo o.i.d.). Een editor zoals dreamweaver plaatst namelijk vóór <?php een BOM karakter, en dat is dus ook content.
Gewijzigd op 03/06/2010 16:49:54 door
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 16:50:23
Quote Anchor link
www.gmforce.co.cc

ik geloof dat het nu werkt.
dank u voor uw uitleg
Gewijzigd op 03/06/2010 16:54:02 door mar groen
 

03/06/2010 16:54:10
Quote Anchor link
Gebruik en , niet <code> en </code>.
Lees ook even mijn vorige bericht.
En let ook op sql injecties. Gebruik mysql_real_escape_string.

Druk effe op quote knopje als je wilt zien wat ik bedoel. Phphulp's ubbparser vind ignore niet ignore.
Gewijzigd op 03/06/2010 16:56:47 door
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 16:59:39
Quote Anchor link
ojee nu werkt de login niet goed.

hij controleerd alleen de username.. niet de pass

dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '$user' and pass = '$pass'")) == 1){

   $_SESSION['login'] = 'yes';
   echo 'logged in succes! </br>';
   echo 'klik  <a href="index.php">HIER</a> om verder te gaan';

}

else
{

?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC
    "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
    <title>login failed</title>
    </head>
    <body>
    your login has been failed go back and try again <b><a href="login.php">go back</a>.</b>
    </body>
    </html>
<?php
}
?>


hij checkt alleen username niet de pass.? waar zit de fout?

Code in [.code] tags plaatsen, niet in [.quote] tags ;-)[/modedit]
Gewijzigd op 03/06/2010 20:05:06 door Chris -
 
- SanThe -

- SanThe -

03/06/2010 17:03:11
Quote Anchor link
Denk aan sql-injection.
Zie mysql_real_escape_string().
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 18:32:38
Quote Anchor link
ik snap em een beetje maar weet niet hoe ik dit moet toepassen op mijn script?
 
K i p

K i p

03/06/2010 20:01:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ( $user ) . "' and pass = '$pass'")) == 1){[/code]
 
Mar groen

mar groen

04/06/2010 12:29:30
Quote Anchor link
het fixt nog steeds die fout niet

hij checkt de pass niet.. alleen de username.

hij stop de sessie NOOIT .. dus als ik wil uitloggen met dit script weigert hij dienst en ik blijf ingelogd..

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_SESSION['login'] == 'yes')
{

    
    #delete the value of $_SESSION['login']
    unset($_SESSION['login']);
    
}


else
{

    echo '<p class="error">Je kan niet uitgelogd worden als je ingelogd bent.</p>';
    
}

?>


dus dan is mn script dus KAPOT... he ,.. ***

weet iemand hoe ik het ook de pass laat controleren en hoe de sessie geindigt word of uitgelogt word. alvast bedankt

jullie kunnen het ook zelf proberen

www.gmforce.co.cc/login.php die verwijst na login naar Checking php die de gegevens checkt

en index.php checkt of the sessie zegt of je ingelogt ben. dus ben je ingelogt zegt hij succesvol ingelogt en ben je niet ingelogt verwijst hij naar login.

www.gmforce.co.cc/logout.php hoort je uit te loggen maar dat gebeurt dus niet..
Gewijzigd op 04/06/2010 13:42:29 door mar groen
 

04/06/2010 14:09:14
Quote Anchor link
Kijk eens naar var_dump (en lees eerst wat php.net (die link dus) te zeggen heeft, voordat je het gaat gebruiken en voordat je gaat vragen wat je er mee moet).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.