unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 10:50:43
Quote Anchor link
hallo
ik ben net begonnen met php en kom nu het volgende probleem tegen
ik ben een webwinkel aan het maken en heb het al een hel stuk klaar
ik kan artikelen toevoegen afbeeldingen uploaden
maar nu wil ik een artikel verwijderen met de daar bij behorende afbeelding
het artikel gaat wel weg maar de afbeelding blijft staan
ik heb een map genaamd image waar dea fbeeldingen op de server staan
de link in de database verwijderd ook behalve dus de afbelding

code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            
            $Afbeelding = $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
            unlink("image/".$Afbeelding);
            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>


ik weetr dat de fout ergens zit in de waarde van $afbeelding maar ik kom er niet uit.
wie van de php goeroes helpt mij hier mee

bvd richard

Code in de code-tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 21/10/2010 12:14:03 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:42:00
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

21/10/2010 11:27:02
Quote Anchor link
Wat krijg je terug in de echo van $afbeelding? En wat geeft hij voor een error?
 
Paul R

Paul R

21/10/2010 11:51:13
Quote Anchor link
varriabelen buiten quotjes halen zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=".$artikelid;
 
John D

John D

21/10/2010 12:13:52
Quote Anchor link
Wie is owner van de afbeelding ? Heb je de afbeelding ook ge-upload met/via de webwinkel of heb je die met ftp ge-upload ? In het laatste geval heeft de webwinkel (php cq het apache proces) geen rechten om de unlink (=delete) uit te voeren. Check dus ownership en rechten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/10/2010 12:22:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Afbeelding
= $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
?>


Hoe heb je het opgeslagen?
$pad, klinkt als een bepaalde locatie. Ik vermoed ook dat daar de mapnaam al instaat die je later in unlink ook weer probeert te gebruiken. Alleen zie ik niet waar je $pad vult, bestaat die wel?

Daarnaast vraag ik me af of je het bestandstype inclusief . opslaat, want dat is niet erg logisch. (overigens is bestandstype technisch wat anders dan een extensie, een type is bijvoorbeeld : afbeelding, een extensie is dan jp(e)g oid.)

Als je voor je unlink eens een echo "image/".$Afbeelding; plaatst, wat krijg je dan te zien?
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 13:25:00
Quote Anchor link
hoi bedankt voor de reakties tot zover

ik krijg momenteel deze melding terug

Warning: unlink(image/../afbeeldingen59) [function.unlink]: No such file or directory in /var/www/vhosts/rdjong2edu.cursistennet.nl/httpdocs/artikel_wissen.php on line 32
../afbeeldingen59
OK, het artikel is verwijderd!
ik heb de afbeelding via een formulier opgstuurd dus met de rechten zit het wel goed
 
John D

John D

21/10/2010 13:30:06
Quote Anchor link
unlink(image/../afbeeldingen59
extensie .jpg ofzoiets vergeten of probeer je een directory weg te gooien ?
let ook op upper- en lowercase karakters, dat is strict namelijk.
Gewijzigd op 21/10/2010 13:31:00 door John D
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 14:45:10
Quote Anchor link
Jij zegt dat alle afbeeldingen in de map 'image' staan. Met unlink(image/../afbeeldingen59) ga je weer uit de map 'image' en dat klopt dus niet.
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 19:39:03
Quote Anchor link
het probleem is opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            // ik had hier de te veel code staan die verwijderd

            unlink("image/".$rij['Afbeeldingnaam']);

 

            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>
Gewijzigd op 21/10/2010 19:40:46 door richard de jong
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.