UPDATE MySql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:16:50
Quote Anchor link
Hallo en ja daar ben ik weer.

Ik wil een UPDATE doen richting de Dbase, echter krijgt hij alle info goed binnen, maar hij update de DBase niet.
Ik krijg alles wat ik wil, maar ergens heb ik iets over het hoofd gezien misschien?

Dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include('./dbase.php');
    session_start();
    
    $title = $_POST['title'];
    $story = $_POST['story'];
    $ID = $_POST['ID'];
    
    echo "<br>".$title."<br>";
    echo nl2br($story)."<br>";
    echo $writer."<br>";
    echo $ID;

    $sql ='UPDATE News SET Title="'.$title.'", Story="'.$story.'" WHERE ID="'.$ID.'"';
        
    header('Location: ../index.php?menu=news');
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 16:08:49
 
Jorn Reed

Jorn Reed

02/06/2022 11:23:33
Quote Anchor link
Ik zie geen uitvoer van de query. Nu is het puur een variablel met een query string.

Toevoeging op 02/06/2022 11:24:34:

Jorn Reed op 02/06/2022 11:23:33:
Ik zie geen uitvoer van de query. Nu is het puur een variablel met een query string.


Ik kan ook niet op welke manier je met de DB verbindt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/06/2022 11:26:50
Quote Anchor link
Je moet de functie mysqli_query gebruiken om de query te executen. Lees ook iets over prepared statements (PDO), want op dit moment is je query erg onveilig.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:29:27
Quote Anchor link
Hij doet alles, want als ik alles met een echo doe, dan krijg ik ook results te zien.
Hij doet ook de sql uitvoeren, maar toch verschijnt er niks in de dbase.
Hedt item wat ik aan wil passen, blijft onveranderd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/06/2022 11:32:46
Quote Anchor link
>> Hij doet alles, want als ik alles met een echo doe, dan krijg ik ook results te zien.

Goed lezen wat er wordt gezegd!!!

>> Ik zie geen uitvoer van de query.

>> Je moet de functie mysqli_query gebruiken om de query te executen.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:33:06
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 02/06/2022 11:29:27:
Hij doet alles, want als ik alles met een echo doe, dan krijg ik ook results te zien.
Hij doet ook de sql uitvoeren, maar toch verschijnt er niks in de dbase.
Hedt item wat ik aan wil passen, blijft onveranderd.


PS: dit is de dbase strutuur van News

ID
Title
Story
Writer
date

Toevoeging op 02/06/2022 11:36:23:

code nu aangepast maar nu blijft hij steken op de $sql

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include('./dbase.php');
    session_start();
    
    $title = $_POST['title'];
    $story = $_POST['story'];
    $ID = $_POST['ID'];
    
    echo "<br>".$title."<br>";
    echo nl2br($story)."<br>";
    echo $writer."<br>";
    echo $ID;

    $sql = mysqli_query('UPDATE News SET Title="'.$title.'", Story="'.$story.'" WHERE ID="'.$ID.'"');
        
    header('Location: ../index.php?menu=news');
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/06/2022 11:39:09
Quote Anchor link
Hier staat een voorbeeld:

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Bekijk het blok "Example (MySQLi Procedural)"

Eerst lezen, daarna zelf proberen.
 
Jan R

Jan R

02/06/2022 11:42:28
Quote Anchor link
JE voer nu wel de query uit maar haalt geen gegevens op laat staan uitsturen naar de ontvanger
nog te namen stappen dus
controleren of de query ok is: if($sql) {....}
Lees de gegevens indien ok mysqli_fetch_.....
stuur de uitvoer door naar de gebruiker echo ....
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:45:25
Quote Anchor link
Code is niet veel veranderd, maar nu werkt ie ineens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    include('./dbase.php');
    session_start();
    
    $title = $_POST['title'];
    $story = $_POST['story'];
    $ID = $_POST['ID'];
    
    echo "<br>".$title."<br>";
    echo nl2br($story)."<br>";
    echo $writer."<br>";
    echo $ID;

    $sql = 'UPDATE News SET Title="'.$title.'", Story="'.$story.'" WHERE ID="'.$ID.'"';
    
        if(mysqli_query($connect, $sql)) {
            echo "<br>Record Updated Succesfully";
        }
else {
            echo "<br>Error Updating record";
        }

header('Location: ../index.php?menu=news');
?>
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2022 11:46:57
Quote Anchor link
vaak is het erg verhelderend als je mysqi_error() print als het mis gaat met het uitvoeren.

a) omdat je geen verbinding hebt met de database;
b) omdat je query opbouw niet klopt (lijkt hier ok)
c) omdat tabellen of kolommen toch net anders heten;
d) omdat er een niet-escapete ' in je invoer zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!$sql) {
   echo 'fout met query: ' . mysqli_error($conn);
}

?>


Maar mogelijk is het ook zinnig om de error reporing van PHP gewoon aan te zetten: dan krijg je vast een melding over dat je eerste parameter van mysqli_query() een string is ipv een verbinding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Toevoeging op 02/06/2022 11:48:08:

Arno van Zanten op 02/06/2022 11:45:25:
Code is niet veel veranderd, maar nu werkt ie ineens


Niet veel, maar je gebruikt nu wél $connect in je mysqli_query()....

Maar zet sowieso je error_reporting aan. Dit had php je ook kunnen melden.



Toevoeging op 02/06/2022 11:49:39:

enne: gebruiker meteen bij het einde van de pagina doorverwijzen is (zeker tijdens het ontwikkelen) niet heel handig. Je ziet dan eventuele uitvoer of foutmeldingen ook niet meer. Zeker niet als ook nog output-buffering aan staat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/06/2022 12:04:03
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 02/06/2022 11:45:25:
Code is niet veel veranderd, maar nu werkt ie ineens

Daarom gaf ik je ook dat voorbeeld, en daarom is het van belang om goed te lezen. Ik krijg de indruk dat je iemand bent die alles 'snel snel' wilt doen. En dan maak je dus fouten. Fouten die je zelf kunt voorkomen/oplossen door even op je gemak een voorbeeld te bekijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2022 12:23:38
Quote Anchor link
Ik raad je aan om een goede tutorial te zoeken, en goed door te nemen wat er gebeurt.

Voor queries en databaseafhandelingen kan je hier mooie uitleg vinden:
https://github.com/arienclaij/sql-boilerplate/tree/master/mysqli
Deze zal ik de komende tijd even verder updaten.

Verder krijg ik ook sterk de indruk dat je echt van de hak-op-de-tak spring bij het maken van PHPscript. Dan loop je weer vast in basis-kennis, en een dag later loop je vast bij iets waar je wat gevorderder voor moet zijn.

Mijn advies: Zet alles waar je mee bezig bent even in de koelkast, en werk alles netjes stap voor stap af vanaf hoofdstuk 1. Steeds meer leer je PHP dan beter kennen, en elke stap die je maakt daar heb je ook profijt van bij de opvolgende hoofdstukken.

Anders loop je kans dat je veel belangrijke theorie gaat missen, en eventueel cruciale fouten gaat maken waar je laten spijt van zal hebben, zoals veiligheidslekken, of slordige code die je jezelf aanleert. Iets dat je absoluut NIET wilt.
Gewijzigd op 02/06/2022 12:28:51 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

02/06/2022 17:26:35
Quote Anchor link
Je bedoelt Read The Fine Manual? ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.