Update query loopt fout ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
include 'connect.php';
function
add($string) {
    $string=mysql_real_escape_string($string);
    return $string;
}
function
strip($string) {
    $string=stripslashes($string);
    $string=htmlspecialchars($string);
    return $string;
}

$qry="SELECT * FROM ".$_GET["tabel"];
if ( !($result = mysql_query($qry)) ) {
    echo "Error: ".mysql_error();
}

else {
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        $error=0;
        $goed=0;
        while (list($key, $val) = each($_POST)) {
            if ($key != "submit_edit") {
                if (!mysql_query("UPDATE ".$_GET['tabel']." SET ".$key." = ".add($val)." WHERE id = ".$_GET['id'])) {
                    echo "Error: ".trigger_error(mysql_error());
                    $error++;
                }

                else {
                    $goed++;
                }
            }
        }

        if ($error==0) {
            echo 'Succesvol ge-update!!';
            echo '<meta http-equiv="refresh" content="2; URL=edit.php?tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" />';
        }

        else {
            echo 'Er is een error opgetreden.';
            echo '<br />Er zijn '.$goed.' Query\'s gelukt.';
        }
    }

    else {
        echo '<form action="edit.php?tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" method="POST">';
            $i=0;
            $a=0;
            $fields=mysql_num_fields($result);
            while ($i != mysql_num_fields($result)) {
                $field_names = array();
                $field_type = array();
                while ($i != mysql_num_fields($result)) {
                    $field_names[] = mysql_field_name($result, $i);
                    $field_types[] = mysql_field_type($result, $i);
                    $i++;
                }

                echo '<table style="width: auto; margin: 0px auto; margin-top: 40px;">';
                    foreach ($field_names as $field_name) {
                        $Qry=mysql_query("SELECT ".$field_name." FROM ".$_GET["tabel"]." WHERE id = ".$_GET["id"]) or die (mysql_error());
                        while ($row=mysql_fetch_assoc($Qry)) {
                            echo '<tr>';
                                echo '<th align="left" valign="top">'.$field_name.'</th>';
                                if ($field_name == "album") {
                                    echo '<td>';
                                        $qrY=mysql_query("SELECT * FROM album") or die (mysql_error());
                                        echo '<select name="'.$field_name.'">';
                                            while ($rijtje=mysql_fetch_assoc($qrY)) {
                                                if ($rijtje["id"] == $row[$field_name]) {
                                                    echo '<option value="'.$rijtje["id"].'" selected="selected">'.$rijtje["naam"].'</option>';
                                                }

                                                else {
                                                    echo '<option value="'.$rijtje["id"].'">'.$rijtje["naam"].'</option>';
                                                }
                                            }

                                        echo '</select>';
                                    echo '</td>';
                                }

                                elseif (mysql_field_type($result, $a) != "blob") {
                                    echo '<td><input type="text" name="'.$field_name.'" value="'.strip($row[$field_name]).'"></td>';
                                }

                                else {
                                    $row[$field_name]=str_replace("<br />", "\n\r", $row[$field_name]);
                                    echo '<td><textarea name="'.$field_name.'" cols="70" rows="10">'.strip($row[$field_name]).'</textarea></td>';
                                }

                            echo '</tr>';            
                        }

                        $a++;
                    }

                    echo '<tr>';
                        echo '<td><a href="index.php?page=edit&delete=ja&tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" onclick="javascript: return confirm(\'Weet je zeker dat je deze waarde wilt wissen?\')"><input type="button" class="submit" name="wissen" value="wissen"></a></td>';
                        echo "<td><input type='submit' class='submit' name='submit_edit' value='opslaan'></td>";
                    echo '</tr>';
                echo '</table>';
            }

        echo '</form>';
    }
}

?>


En de volgende errors:
Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1
Notice: Unknown table '1248025619IMG_4611' in field list in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1
Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1Er is een error opgetreden.

Hoe kan het dat hij verkeerd loopt na een aantal goed te hebben gedaan ??

Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 23
Error: 1
Notice: Unknown table '1248025619IMG_4611' in field list in /*knip*/edit.php on line 23
Error: 1Er is een error opgetreden.
Er zijn 4 Query's gelukt

Uiteraard is 1248025619IMG_4611 geen tabel en is column 'Test' in 'field list' geen kolom, maar zijn dit waarden...

ergens zit er dus een "lek" in het script...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 07:06:02
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:21:00
Quote Anchor link
Die kolommen en tabellen bestaan dus niet in je database.

Edit: Tekst hoort tussen enkele quotes te staan. Verder moet je userinput altijd beveiligen met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:22:00
Quote Anchor link
Ik had net het bericht een beetje ge-edit om het iets duidelijker te maken ;), ik had er dus ook bijgezet dat dat inderdaad geen tabellen en kolommen zijn.

Edit::
Het is geen user input, het is input wat ik zelf gebruik om dingen te wijzigen (als admin dus).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Lol lol

lol lol

19/07/2009 21:26:00
Quote Anchor link
"UPDATE ".$_GET['tabel']." SET ".$key." = ".add($val)." WHERE id = ".$_GET['id']

Volgens mij sluit jij hier de Query niet goed af.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Ik zie GET en POST staan, dat is userinput.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:30:00
Quote Anchor link
@lol: De Query word weldegelijk goed afgesloten ;)
@SanThe: Dat is input die ik zelf verstuur... via inderdaad GET en POST
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Dus jij maakt nooit fouten, je vergist je nooit en je kan feilloos typen?
Ja, dan heb je geen beveiliging nodig.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:34:00
Quote Anchor link
Tuurlijk maak ik ook fouten, ik ben namelijk ook een mens, maar ik zal het beveiligen... en nu graag weer ontopic aub....
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:37:00
Quote Anchor link
Ik vind beveiliging behoorlijk ontopic.
Maar wat werkt er nu nog niet?
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Ik zal even mijn database model erbij "pakken"...

CREATE TABLE `foto` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`album` int(11) NOT NULL default '0',
`titel` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL default '',
`naam` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL default '',
`beschrijving` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`volg_nr` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=2

Nu heb ik dus geen tabel met de naam 1248025619IMG_4611 en geen kolom met de naam Test...

Als ik de query uit voer krijg ik dus te horen dat die tabel, nog de kolom niet bestaan...

Het vage is dus dat hij er 4 goed uitvoert, en dat de vijfde hij de waarde die in het <input> field zitten gebruikt als tabel of als naam van de kolom ??

Als ik de pagina open heb ik de volgende broncode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<form action="edit.php?tabel=foto&id=1" method="POST">
    <table style="width: auto; margin: 0px auto; margin-top: 40px;">
        <tr>
            <th align="left" valign="top">id</th>
            <td><input type="text" name="id" value="1"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">album</th>
            <td>
                <select name="album">
                    <option value="1" selected="selected">Marille</option>
                </select>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">titel</th>
            <td><input type="text" name="titel" value="Test"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">naam</th>
            <td><input type="text" name="naam" value="1248025619IMG_4611.JPG"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">beschrijving</th>
            <td><textarea name="beschrijving" cols="70" rows="10"></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">volg_nr</th>
            <td><input type="text" name="volg_nr" value="0"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><a href="index.php?page=edit&delete=ja&tabel=foto&id=1" onclick="javascript: return confirm('Weet je zeker dat je deze waarde wilt wissen?')"><input type="button" class="submit" name="wissen" value="wissen"></a></td>
            <td><input type='submit' class='submit' name='submit_edit' value='opslaan'></td>
        </tr>
    </table>
</form>

De broncode klopt, alleen het updaten klopt niet....

Het vreemde is dus dat hij naam, waarde en tabel door elkaar haalt maar dit pas doet na 4 update query's...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:48:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.07.2009 21:21:
Edit: Tekst hoort tussen enkele quotes te staan.

Die missen nog steeds in de query.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Whoej, over het hoofd gezien, fouten maken is dus toch menselijk :P
Bedankt voor jullie tijd ;)
 
Afra ca

Afra ca

19/07/2009 22:01:00
Quote Anchor link
Kleine opmerking:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function add($string) {
    $string=mysql_real_escape_string($string);
    return $string;
}
function
strip($string) {
    $string=stripslashes($string);
    $string=htmlspecialchars($string);
    return $string;
}

?>


Kan wat korter :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function add($string){
    return mysql_real_escape_string($string);
}
function
strip($string){
    return htmlspecialchars(stripslashes($string));
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.