upload info

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wim

Wim

02/11/2006 11:59:00
Quote Anchor link
Iemand enig idee waarom de waardes van $name, $type en $size leeg blijven? Bij diverse voorbeelden die ik heb gezien wordt het ongeveer op dezelfde wijze gedaan, maar bij mij lijkt het niet te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if ($action=="") {
echo "
<form method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>
<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='16777216'>
<input type='hidden' name='action' value='insert'>
<input type='file' name='bindata' value=''>
<input type='submit'>
</form>"
;}

if ($action=="insert") {
$name = $_FILES[bindata][name];
$type = $_FILES[bindata][type];
$size = $_FILES[bindata][size];
echo "$name <BR>";
echo "$type <BR>";
echo "$size <BR>";
exit;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 10:35:15
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2006 12:06:00
Quote Anchor link
Je bent enctype vergeten op te geven. Zie hier.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 12:10:00
Quote Anchor link
[off-topic]
Hoe ben je aan de variabele $action gekomen? Als dat post waarde is zul je die zo op moeten halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_POST['action'] == 'insert')
?>

[/off-topic]
 
Wim

Wim

02/11/2006 12:10:00
Quote Anchor link
Bedankt! Helemaal niet aan gedacht. :S
 
Wim

Wim

02/11/2006 12:12:00
Quote Anchor link
$action, is een hidden waarde die in het formulier wordt meegegeven:

<input type='hidden' name='action' value='insert'>

Maar klopt, die moet ik eigenlijk met $_POST ophalen. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 12:21:00
Quote Anchor link
Nou, laat dat eigenlijk maar weg. Sinds php versie 4.2.0 staat register_globals standaard uit, dus tenzij dat bij jou wel aanstaat zal het niet werken.

Daarnaast zou ik register_globals gewoon lekker uit laten staan, het brengt namelijk nogal wat risico's met zich mee als er niet veilig gescript wordt. ;-)
 
Wim

Wim

02/11/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Heb ik uit staan. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.