Uploadscript move_uploaded_file error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
Eric

Eric

01/04/2009 13:39:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!
Voordat ik mijn vraag stel wil ik graag even zeggen dat ik veel sites en fora heb afgezocht naar een oplossing, maar niet heb gevonden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Ik ben bezig met een uploadscript, welke uiteindelijk een foto-uploadscript moet worden, maar dat is een stap verder.

De pagina bestaat (zoals gewoonlijk) uit twee bestanden, upload.html met het formulier, en upload.php, met het script.

upload.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<h1>File Upload</h1>
<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data" />

<div>
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<label for="userfile">Upload a file:</label>
<input type="file" name="userfile" id="userfile" />
<input type="submit" value="Upload!" />
</div>


upload.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$uploadDir
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/upload/uploads/';

if ($_FILES['userfile']['error'])
{

    echo 'Probleem: ';
    switch ($_FILES['userfile']['error'])
    {
        case
1: echo 'Bestand te groot om te uploaden!';
        break;
        case
2: echo 'Bestand te groot!';
        break;
        case
3: echo 'Bestand gedeeltelijk geupload!';
        break;
        case
4: echo 'Geen bestand geupload!';
        break;
        case
6: echo 'Kan het bestand niet uploaden: geen tijdelijke directory beschikbaar!';
        break;
        case
7: echo 'Upload misukt: kan niet schrijven naar doel!';
        break;
    }

    exit;
}


//Kijken of het bestand het juiste type is
if ($_FILES['userfile']['type'] != 'text/plain')
{

    echo 'Probleem: upload is geen tekst-bestand!';
    exit;
}


//Bestand plaatsen!
$upfile = $uploadDir.$_FILES['userfile']['name'];

//Kijken of het bestand daadwerkelijk geupload is
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']))
{

    //Kijken of het bestand in de tijdelijke map staat
    if(!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadDir.$_FILES["userfile"]["name"]))
    {

        echo 'Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!';
        exit;
    }
}

//Bestand is niet echt geupload
else
{
    echo 'Probleem: Mogelijke file upload attack. Filename: ';
    echo $_FILES['userfile']['name'];
    exit;
}


echo 'Upload van bestand succesvol!<BR><BR>';

//Preview van geupload bestand

/*echo '<P>Voorbeeld van geupload bestand:<br/><hr/>';
echo '<img src = "' .$upfile. '">';
echo '<br/><hr/>';*/

?>


Naar mijn idee zou dit prima moeten werken, het volgende is echter het probleem:

Warning: move_uploaded_file(/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/uploads/Singleton-ding.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php47PHBp' to '/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/uploads/Singleton-ding.txt' in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49
Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!

-----

- Het CHMODden van de mappen zit goed, ookal staan ze op 777, foutmelding blijft.
- Op andere sites las ik het probleem met de home-directory enz., naar mijn idee heb ik het op de manier als hierboven staat toch maximaal opgevangen door het complete pad te gebruiken.
- Origineel had ik de regel if (!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $upfile)), dit heb ik uitgebreid naar de regel zoals hierboven in de code staat.

Heb ook verschillende dingen met htaccess en php_ini_set geprobeerd, maar vooralsnog zonder resultaat.

Wat o wat is toch het probleem?

Groeten
Eric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 03:31:47
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:45:00
Quote Anchor link
move_uploaded_file() kun je natuurlijk niet 2x aanspreken, dus daar kom je later mee in de problemen. Verder denk ik toch dat er iets niet helemaal correct is mbt rechten. Al contact opgenomen met je hoster?
 
Eric

Eric

01/04/2009 13:53:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 01.04.2009 13:45:
move_uploaded_file() kun je natuurlijk niet 2x aanspreken, dus daar kom je later mee in de problemen. Verder denk ik toch dat er iets niet helemaal correct is mbt rechten. Al contact opgenomen met je hoster?


move_uploaded_file() is mijn eigen fout inderdaad (en een stomme ^^) Ik heb zoveel zitten veranderen dat ik niet meer zeker wist of ik alles nu weer had teruggedraaid. Heb bovenstaande post even aangepast, staat nu weer zoals het hoort. (En scheelt inderdaad al 1 foutmelding)

Even over de hoster..wat moet ik aan hun voorleggen? M.a.w., wat zou ik van hun willen weten of wat zouden ze moeten veranderen? (Host overigens bij Antagonist)

Eric
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Probeer eens;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], 'uploads/'.$_FILES['userfile']['name']))
?>
 
Eric

Eric

01/04/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Warning: move_uploaded_file(uploads/Singleton-ding.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php47PHBp' to 'uploads/Singleton-ding.txt' in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49
Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Ben toch echt bang dat de rechten op de doelmap niet goed staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Doelmap rechten zullen niet voldoende zijn.
 
Ruliezz

ruliezz

01/04/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Heb je al eens gedebugt? Werkt bijvoorbeeld alleen het uploaden wel, zonder al die voorwaardens?

En kijk ff op je map wel de juiste rechten heeft.
 
Eric

Eric

01/04/2009 14:26:00
Quote Anchor link
Mensen, excuses voor het verspillen van jullie tijd!
Ik zal het even uitleggen...

Ik was er stellig van overtuigd dat de mappen waarin de geuploade bestanden terechtkomen de rechten 777 had.
Dit had ik namelijk met Dreamweaver CS4 via de FTP ingesteld.
Na jullie berichten begon ik er toch aan te twijfelen, en ging ik kijken in de filemanager van mijn account. Daar stond, je raadt het al, 755.
Na het veranderen van de rechten via de filemanager blijven de rechten wel gewoon staan, en werkt het script volledig.

Dreamweaver heeft bij mij nu toch iets aan reputatie verloren, een niet werkende functionaliteit is toch wel een beetje jammer...

Dus..sorry, en toch heel erg bedankt!

Groeten
Eric
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.