user input tijdens where vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 18:47:57
Quote Anchor link
Ik ben een releatieve leek en kan nergens op internet antwoord op deze vraag vinden.
Als ik informatie uit een database opvraag via
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=1";
dan komt keurig de info van id1 in beeld.

Maar eigenlijk wil ik de bezoeker zelf kan aangeven van wie hij de informatie wil zien.
Hij kent alle ID's
Ik zou denken dat er dan toch iets mogelijk is in de trant van
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=(VRAAG: WELKE ID WILT U ZIEN)";

Al onderzoekend denk ik dat het via een kleine omweg moet.
Eerst een fomuliertje en dan een resultaat gebruiken.
Dus iets als:

<!-- begin form -->
<form method=post>
<ul>
<li">
<label class="formFieldQuestion">
ID
</label>
<input class=mainForm type=text name=id id=id size='50' value=''>
</li>
<li class="mainForm">
<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
</li>
</form>
<!-- end of form -->
En dan lager op dezelfde html-pagina:
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=$id";

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:42:55
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 18:53:43
Quote Anchor link
Als je een formulier via de post methode verstuurt, komen de ingevoerde waarden in de $_POST array terecht. Het betreffende id kun je dus uitlezen met behulp van $_POST['id'].

Voordat je deze waarde in een query gebruikt, zul je in het geval van een id (dat een integer is) nog wel moeten controleren of dat ook daadwerkelijk het geval is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(ctype_digit($_POST['id']) {
  // Gebruik $_POST['id'] nu veilig in een query
}
?>
Gewijzigd op 30/05/2010 18:54:09 door Joren de Wit
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 19:21:33
Quote Anchor link
Beste Blanche PHP,
Bedankt voor je snelle reactie.
Toch zit er ergens nog een fout. komma, haakje of andere want het werkt nog niet.
Hier de hele code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
/*    
Vanaf hier de kode om iets op te halen uit de database
*/

?>



<!-- begin form -->
<form method=post>
<ul>
<li">
<label class="formFieldQuestion">
ID
</label>
<input class=mainForm type=text name=id id=id size='50' value=''>
</li>
<li class="mainForm">
<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
</li>
</form>
<!-- end of form -->

<?php
if(ctype_digit($_POST['id']) {
// Gebruik $_POST['id'] nu veilig in een query
}
?>



<table border="1">

<?php

/* Verbinding met de MySQL database maken.*/

$db = mysql_connect("localhost" , "deb3986_E8Mthwor" , "MNfTjun33Oed0") or die (mysql_error());

/* Selecteer de database waarop de query gedraaid moet worden.*/

mysql_select_db("deb3986_E8Mthwor", $db);

/* Uitvoeren van de query.*/


$sql = "SELECT *  FROM `students`  WHERE id=$_POST['id']";



/* Het resultaat van de query in een array variabele stoppen, zodat

we deze later uit kunnen lezen.*/


$result = mysql_query($sql);
?>


Gebruik tags om je code leesbaar te houden.[/edit]
Gewijzigd op 30/05/2010 19:24:59 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 19:27:29
Quote Anchor link
Ja, je kunt ook niet simpelweg die regels in je script kopiëren. Je zult er wel iets meer mee moeten doen. Zo zul je je query uiteraard binnen dat if statement moeten plaatsen, anders heeft het geen nut. Verder zul je ook wel moeten controleren of er een formulier verzonden is, anders zullen de $_POST variabelen echt niet bestaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // Er is een formulier verzonden
}
?>
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 20:48:22
Quote Anchor link
Sorry Blanche,
Ik geloof dat ik toch net niet genoeg snap om jouw opmerking te kunnen uitvoeren.
Ik denk namelijk dat er niet echt gepost owrdt. Er hoeft toch niets opgeslagen te worden in een database? Het ingevoerde gegeven wordt direct gebruikt.
Ik heb wat zitten hanesen met jouw opmerkinge maar blijf foutmeldingen krijgen.

Doe ik een bot verzoek als ik je vraag mijn kode aan te passen?

Alvast bedankt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 21:06:30
Quote Anchor link
Dat is geen bod verzoek, maar mijn reactie zou dan zijn: 'wat heb je ervoor over?' ;-)

Je kunt natuurlijk ook een andere weg inslaan en wat meer PHP kennis opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar deze PHP beginnershandleiding...
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 21:29:16
Quote Anchor link
Oké je hebt gelijk en dan leer ik er ook meer van.
Kan je me nog een hint geven?
Kan het wel in één html pagina kombineren of heb ik altijd twee pagina's nodig?
Eén waarin ik een vraag aan de bezoker stel en één waarin het resultaat te zien is?
En dat dan met een tussentijdse opslag in een database?
 
Afra ca

Afra ca

30/05/2010 22:08:55
Quote Anchor link
Uiteraard kan dat. Maar het is van groot belang voor zowel jezelf als anderen (bijv. mensen hier op het forum) dat je even de moeite neemt om de beginnershandleiding (link door Blanche gepost) gaat doorwerken. Het is zeker niet verkeerd bedoeld, maar zoals het nu lijkt heb je nog totaal geen idee hoe de structuur van php werkt. Dan kunnen wij wel paar voorbeelden geven maar zolang je geen idee hebt wat het doet heb je er weinig aan. Nogmaals, niet verkeerd bedoeld, en iedereen wordt er vrolijk en blij van :)
Gewijzigd op 30/05/2010 22:09:23 door Afra ca
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 22:58:16
Quote Anchor link
Bedankt allebei, en hiermee mag dit item afgesloten worden en ga ik verder met studeren!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.