validatie formulier vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

14/02/2017 15:20:48
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een formulier waar een php validatie opzit (dus als je nix invult dan krijg je in het rood te zien dat je de velden gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen).
Maar als je wel een gebruikersnaam en wachtwoord invult dan is het de bedoeling dat inloggen.php wordt uitgevoerd (het controleren van de gebruikersnaam en wachtwoord in de database).
En het laatste werkt niet.
Ik krijg dan de foutmelding:
Notice: Undefined index: gebruikersnaam in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 8

Notice: Undefined index: wachtwoord in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 9

in het formulier bij action staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">

ik heb bij action inloggen.php gezet maar dan werkt de validatie niet als de velden leeg zijn.

mijn vraag is: Hoe moet ik inloggen.php uitvoeren als er in de velden gebruikersnaam en wachtwoord wel iets ingevuld is? en als de velden gebruikersnaam en wachtwoord leeg zijn dat dan de rode tekst komt dat de velden ingevoerd moeten worden als op de knop wordt geklikt.

alvast bedankt

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$nameErr
= $wwErr = '';
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
$valid = true;

  if (empty($_POST["gebruikersnaam"])) {
    $nameErr = "Gebruikersnaam is verplicht";
    $valid = false;
  }

 
  if (empty($_POST["wachtwoord"])) {
    $wwErr = "Wachtwoord is verplicht";
    $valid = false;
  }

  
  if($valid){
 
  $username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
   header('Location: inloggen.php');
   exit();
  }
  
  }

?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Beheer</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet">
    
</head>

<body>
<?php
//include 'includes/header.php';
?>

<header>
    <img src="images/logo_wit.png" width="200" alt="logo"/>
</header>
<div id="main_container">

<div id="inloggen">
<p><span class="error">* verplicht veld</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">
    Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span><br /><br />
    
    Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><span class="error">* <?php echo $wwErr;?></span><br /><br />
    
    <input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</form>

</div>
</div>
</body>
</html>


inloggen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
 
include 'connect.php';
session_start();
 
$username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
if($stmt->num_rows > 0) {
      
     while($stmt->fetch()) {
     $_SESSION ['gebruikersnaam'] = $username;
     header('Location: dashboard.php');

    }
            
}

 
else {
    echo "<h3>incorrect wachtwoord of gebruikersnaam, voer opnieuw in <a href='index.php'>Klik hier</a></h3>";
    die ();//als je niks intypt en je klikt toch op de knop login dan krijg je deze melding
     }
 

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 08:17:43
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 15:51:53
Quote Anchor link
- Zet alles in één bestand. Dat is het meest logische. Je kunt wel bestanden includen waarin functies of classes staan. Immers wil je dat een gebruiker op dezelfde pagina blijft TOTDAT alles goed ingevuld is en daarna stuur je hem gewoon door.
- Begin in dat bestand met de PHP. Dit is je applicatie waarin je alles gaat regelen behalve DE OUTPUT. (zie ook mijn reactie in dit draadje). Begin daarna met de output.

- Controleer of je formulier verstuurd is met deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>
Gewijzigd op 14/02/2017 15:55:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

15/02/2017 21:44:35
Quote Anchor link
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Daarnaast doe je form afhandeling in één bestand. Of op de pagina zelf dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>

of stuur de pagina naar inloggen.php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="inloggen.php">


Ik stel voor om het tweede te doen want bij het eerste loop je tegen het probleem dat als iemand de pagina ververst met F5 het formulier opnieuw gepost wordt.

Op inloggen.php loop je daarna alles door en check je of alle velden ingevuld zijn en of alle waardes aan bepaalde voorwaarden voordoen. Als de ingevulde waardes ergens niet voldoen aan wat je wilt dan kan je een error opslaan in een $_SESSIE['error'] en dan dmv header("Location: index.php"); en een exit(); erachter de gebruiker terug sturen naar het formulier.

Onder het formulier kan je dan de error opvangen bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['error'])) {
echo $_SESSION['error'];
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2017 10:01:04 door Danny von Gaal
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/02/2017 23:00:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$username
= mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
?>


Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2017 10:41:59
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 15/02/2017 21:44:35:
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
...
* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Desalniettemin is het verstandig om alle output te escapen, zo ook form actions. Al bevat PHP_SELF geen querystring-variabelen.

Ben van Velzen op 15/02/2017 23:00:03:
Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.

Maar prepared statements in MySQLi is nogal meh.
prepare, bind_param, bind_result, store_result... Aint nobody got time fo dat :).
Als je dan toch prepared statements wilt gebruiken is PDO misschien een beter alternatief.

@topicstarter: scheid of alles in aparte bestanden, of deel het op een andere manier op in verschillende acties (tonen van formulier, verwerken van formulier etc.). De aanpak die @Frank aangeeft kan de oplossing zijn... totdat je met meer dan twee acties te maken krijgt. Dan wordt het al snel een brei met één (of zelfs meerdere) gigantisch(e) if-elseif-elseif-else statement(s).
Gewijzigd op 16/02/2017 10:43:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.