Vaste hardcode security

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »
Arno van Zanten

Arno van Zanten

08/06/2022 16:48:09
Quote Anchor link
Ik wil graag een paar mensen beschermen, zodat deze nooit en te nimmer uit de dbase verwijderd kunnen worden, ook niet door hun zelf
Ik wil dat als een soort hardcode wegzetten in een script, op moment heb ik het opgelost met een stukje code zoals dit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

if($_GET['Name'] == 'persoon1') {
 echo you cannot delete this acount
}else{
 <
a href='index.php?menu=profile&action=delete&id=".$_GET['ID']."'>Delete</a>
if($_GET['Name'] == 'persoon2') {
 echo you cannot delete this acount
}else{
 <
a href='index.php?menu=profile&action=delete&id=".$_GET['ID']."'>Delete</a>
if($_GET['Name'] == 'persoon3') {
 echo you cannot delete this acount
}else{
 <
a href='index.php?menu=profile&action=delete&id=".$_GET['ID']."'>Delete</a>
}


?>


Ik weet dat dit opslachtig is, dus ik zoek hier een oplossing voor.
Hoe kan ik dit in een kosrter script zetten als hardcode?
Heb het geprobeerd met variabelen en merge_arry, maar dat werkte niet.
Hoe kan ik dit oplossen volgens jullie?
Wat je wilt niet dat er namen in een script naar boven komen.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 09:12:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/06/2022 17:00:01
Quote Anchor link
Of maak in de database gewoon een veld waarin staat: 'secured', en als die op 1 staat, dan mag je die personen niet verwijderen. Hardcoded dingen gaan hacken is bijna nooit de oplossing.

Anders had je ook in_array() kunnen gebruiken en alle userID's in een array kunnen gieten.

Maar goed: een databaseveld is veel handiger.
Gewijzigd op 08/06/2022 17:02:06 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

08/06/2022 17:14:56
Quote Anchor link
is ook een idee, maar ook dbases kunnen ook gehackt worden,
ik had ook arry gebruikt en die met array_merg gedaan, maar dat deed niks.
Maar ik kan die optie van jou altijd nog gebruiken, maar zie zoiets liever als een stukje hardcode.
zodat niemand de namen kan acterhalen etc...
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/06/2022 17:24:25
Quote Anchor link
In een ver verleden deed ik dit.
Met een vlag aangeven of de gebruiker uit de database of uit een array gehaald moet worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
function pc_validate( $user, $password, $db_true )
{

    if( $db_true )
    {

        // use next 2 lines to connect to database
        include ('connect-with-login.php');
        //echo '<p>Resultaat = ' . $resultaat . '</p>';
        //exit();

        return $resultaat;
    }

    else
    {
        // use next lines to use the $users array
        // md5 passwords are the same as usernames

        $users = [
        'david' => '172522ec1028ab781d9dfd17eaca4427',
        'adam'  => '1d7c2923c1684726dc23d2901c4d8157',
        'test'  => '098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6',
        ];


        if ( isset( $users[$user] ) && ( $users[$user] == md5($password) ) )
        {

            return TRUE;
        }

        else
        {
            return FALSE;
        }
    }
}

?>


En als je niet wilt dat de database gehackt wordt, zorg er dan voor dat ze er niet bijkunnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/06/2022 17:25:53
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 08/06/2022 17:14:56:
is ook een idee, maar ook dbases kunnen ook gehackt worden

FTP ook!
En anders misschien via een SQL-exploit.
Quote:
ik had ook arry gebruikt en die met array_merg gedaan, maar dat deed niks.
Maar ik kan die optie van jou altijd nog gebruiken, maar zie zoiets liever als een stukje hardcode.
zodat niemand de namen kan acterhalen etc...

Een site wil je altijd flexibel houden. Daar hoort geen hardcoded hack in.
Achterhalen kunnen ze altijd als het in de database staat, en als ze op een manier een toegang vinden.
Gewijzigd op 08/06/2022 17:27:18 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/06/2022 17:26:15
Quote Anchor link
Met in_array() zoals Ariën ook aangeeft:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (
-
   isset($_GET['Name'])
    &&
in_array($_GET['Name'], ['persoon1', 'persoon2', 'persoon3'])
) {

    // Herrie in de zaak: we gaan personen ontvrienden.
} else {
    // Geen toegang tot deze accounts.
}
?>
 
Jan R

Jan R

09/06/2022 08:44:26
Quote Anchor link
Je vermeld "niet door hun zelf"
Misschien een persoonlijk idee maar ik sta nooit toe dat een gebruiker zichzelf wist.
gewoon in het delete commando "where id<>' . $_SESSION['id'] of een equivalent toevoegen

Ik laat ook nooit toe dat een laatste beheerder verwijderd wordt.

En JaJa ik weet via de database kan natuurlijk alles :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2022 12:15:18
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 08/06/2022 16:48:09:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

if($_GET['Name'] == 'persoon1') {
 echo you cannot delete this acount
}else{
 <
a href='index.php?menu=profile&action=delete&id=".$_GET['ID']."'>Delete</a>
if($_GET['Name'] == 'persoon2') {
 echo you cannot delete this acount
}else{
 <
a href='index.php?menu=profile&action=delete&id=".$_GET['ID']."'>Delete</a>
if($_GET['Name'] == 'persoon3') {
 echo you cannot delete this acount
}else{
 <
a href='index.php?menu=profile&action=delete&id=".$_GET['ID']."'>Delete</a>
}


?>


Je verwijdert iemand op basis van ID, maar je voert een controle uit op basis van naam ... hmmm
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2022 12:18:41
Quote Anchor link
En je delete ook niet met
DELETE FROM user WHERE id = 123;

maar door

UPDATE user SET deleted = 1 WHERE id = 123;

Op deze manier is een delete-actie eenvoudig terug te draaien. En je hebt geen problemen met andere tabellen waarin de posts, bestellingen, profielen, vrienden etc staan. Die dan ofwel verweest raken (als je de foreign keys niet goed hebt ingericht) ofwel je delete query blokkeren.
(of je verwijdert alle afhankelijke data on-cascade, met als gevolg dat bijvoorbeeld je forum gesloopt wordt omdat topics de helft van de reacties missen.)
Gewijzigd op 09/06/2022 12:18:56 door Ivo P
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

09/06/2022 15:46:55
Quote Anchor link
Ivo P op 09/06/2022 12:18:41:
En je delete ook niet met
DELETE FROM user WHERE id = 123;

maar door

UPDATE user SET deleted = 1 WHERE id = 123;

Op deze manier is een delete-actie eenvoudig terug te draaien. En je hebt geen problemen met andere tabellen waarin de posts, bestellingen, profielen, vrienden etc staan. Die dan ofwel verweest raken (als je de foreign keys niet goed hebt ingericht) ofwel je delete query blokkeren.
(of je verwijdert alle afhankelijke data on-cascade, met als gevolg dat bijvoorbeeld je forum gesloopt wordt omdat topics de helft van de reacties missen.)


is niet voor een forum ;)
Gaat om een bedrijfs platform
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2022 16:34:28
Quote Anchor link
>> is niet voor een forum ;)
>> Gaat om een bedrijfs platform

En je punt is?

Echt met alle respect, je hebt nog niet heel veel ervaring met programmeren. Dat blijkt duidelijk uit je vragen en de code die je tot nu toe laat zien. Maar je bent ondertussen wel een 'bedrijfsplatform' aan het programmeren? Neem je misschien niet een heel klein beetje te veel hooi op je vork?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2022 17:09:11
Quote Anchor link
Wat Ozzie zeg, daar ga ik ook in mee. Een goede verwerking is van groot belang voor een bedrijf. Als je de opbouw en werking van een database niet beheerst, dan is het aftellen voordat er een grote f*ckup plaatsvindt die desastreus kan zijn voor binnen een bedrijf.

Ik denk dat je dit niet graag wilt horen, maar mijn dringende advies is om als beginner eerst gewoon kleine hobby-projectjes te maken. Het begint bij een simpele "Hello World", daarna wat simpele afhandeling van GET/POST, vervolgens wat uitgebreide if-else-elseif structuren en dan iets van een simpel gastenboekje, of kleinschalig forumpje. Als je zoiets kan bouwen, én weet hoe je goede databasestructuren kan maken, dan kan je verder kijken naar uitgebreide dingen.

Ik krijg nu sterk de indruk dat je van de hak op de tak gaat. Eerst een query die niet werkt, en dan later de basis van if-else die je niet goed beheerst. En laat staan dat dat je nog niet weet hoe je moet debuggen waardoor we flink moeten doorvragen en er ellenlange topics ontstaan. En gezien je nog geen beveiliging tegen SQL-injection, en controle op queries inbouwt, is de kans groot dat je data in bepaalde gevallen niet goed in je database komt te staan wat je duur kan komen te staan. Ook zou je minimaal gebruik moeten maken van transacties met ROLLBACk en COMMIT in MySQL bij het uitvoeren van queries in belangrijke situaties.

Als ik je posthistorie op PHPhulp al bekijk dan durf ik durf te wedden dat je echt nog wel een flink aantal maanden verwijderd bent om te beginnen aan een belangrijk bedrijfsplatform.

Mijn advies:
- Of je besteed het uit
- Of je stelt het uit
- Of je zoekt iets in de vorm van een klant-en-klaar opensource of een gelicenseerd product.
Gewijzigd op 09/06/2022 18:28:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.