Veilig uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »
Pim -

Pim -

21/08/2011 16:42:27
Quote Anchor link
Dag allemaal!
Omdat ik er niet zo heel vertrouwd mee ben, wil ik jullie vragen dit uploadscript te reviewen. Het is een methode van mijn ImageRepository en het neemt Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile als argument, dat Symfony\Component\HttpFoundation\File\File uitbreidt, dat weer SplFileInfo uitbreidt.
UploadedFile#getClientMimeType() geeft, verrassend genoeg het aangeleverde mime type.
UploadedFile#move($directory, $name) verplaatst de upload naar de definitieve locatie en geeft een Symfony\Component\HttpFoundation\File\File terug.

ImageUploadException is een reguliere exception.

$this->directory.$this->subDirectory is de uiteindelijke locatie (subdirs zijn niet toegestaan)
$this->extensions zijn de toegestane extensies

Is dit (voldoende) veilig?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
class ImageRepository
{
    /**
     *
     * @param UploadedFile $image
     * @return Symfony\Component\HttpFoundation\File\File
     */

    public function add(UploadedFile $image)
    {

        // Guess extension based on mime
        $mime = $image->getClientMimeType();
        $extension = substr($mime, strpos($mime, '/')+1);
        
        if(!in_array($extension, $this->extensions))
                throw new ImageUploadException(
                        'Bestandstype niet toegestaan. Upload een afbeelding'.
                        'met met een van de volgende types: '.
                        implode(', ', $this->extensions)
                );

        
        // Make the name safe to use
        $name = $image->getClientOriginalName();
        $name = basename($name);
        // Delete extension
        $name = substr($name, 0, strrpos($name, '.'));
        // Replace weird characters with an underscore
        $name = preg_replace('/[^a-z0-9]+/i', '_', $name);
        $name = trim($name, '_');

        // Suffix name until it doesn't already exist
        while(file_exists($this->directory.$this->subDirectory.$name.'.'.$extension))
                $name .= '_1';

        $path = $this->directory.$this->subDirectory.$name.'.'.$extension;        

        // Delete image in case of an exception
        try {
            $image = $image->move($this->directory.$this->subDirectory, $name.'.'.$extension);

            $size = getimagesize($path);

            if(!isset($size[0]) || !isset($size[1]))
                throw new ImageUploadException(
                        'De geüploade afbeelding is beschadigd'
                );

            if($size[0] != $this->allowedImageSize[0] || $size[1] != $this->allowedImageSize[1])
                throw new ImageUploadException(sprintf(
                        'Upload een afbeelding met de volgende afmetingen: %d pixels breed en %d pixels hoog',
                        $this->allowedImageSize[0], $this->allowedImageSize[1]
                ));


            return $image;
        }
catch(\Exception $e) {
            unlink($path);
            throw $e;
        }
    }
}
Gewijzigd op 21/08/2011 17:10:41 door Pim -
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:11:16
 
Pim -

Pim -

26/08/2011 22:44:32
Quote Anchor link
Bump
 
 - Diov  -

- Diov -

27/08/2011 14:14:48
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldje online?
Kunnen we testen :)
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 15:10:10
Quote Anchor link
Haha, dat lijkt me niet de ideale manier om de veiligheid te reviewen...
 
Jaron T

Jaron T

27/08/2011 15:52:21
Quote Anchor link
Quote:
// Suffix name until it doesn't already exist
while(file_exists($this->directory.$this->subDirectory.$name.'.'.$extension))
$name .= '_1';


Niet echt een veiligheidsprobleem, maar wel een 'fout' .. je moet _1 dynamisch ophogen
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 17:23:33
Quote Anchor link
Ja daar ben ik me van bewust. Ik vind het eigenlijk werk goed zo.

Toevoeging op 27/08/2011 17:23:59:

Ja daar ben ik me van bewust. Ik vind het eigenlijk wel goed zo.
 
The Force

The Force

27/08/2011 17:48:35
Quote Anchor link
Als iemand een PHP bestand upload met een "image/jpeg" mimetype dan komt hij hier doorheen. Mimetype kan volgens mij gewoon door gebruikers verandert worden en is dus niet te vertrouwen. Zie http://stackoverflow.com/questions/2242391/ensure-that-uploaded-file-is-image-in-php voor alternatieven.
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 18:01:11
Quote Anchor link
Daarom check ik toch ook de bestandsgrootte. Dat wordt daar aangegeven.
 
The Force

The Force

27/08/2011 18:32:40
Quote Anchor link
Hé ja, in dat geval niks gezegd. Ziet er veilig uit. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat mensen heel vaak gaan uploaden, maar dat zal in de meeste situaties geen gevaar vormen.
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 20:36:38
Quote Anchor link
Sowieso kan alleen de admin uploaden ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.