Verbinding mysqli telkens opnieuw toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
Lano heeren

Lano heeren

06/01/2017 16:55:15
Quote Anchor link
Beste forum helpers/lezers,
Met onderstaande code wil ik graag een formulier laten controleren of de gebruiker al bestaat. nu had ik het zelfde formulier ook gemaakt in mysql, omdat mysqli beter is wil ik het in mysqli maken. maar met de mysqli moet ik bij elke functie mijn db.php toevoegen als ik dat niet doe krijg ik een foutmelding. vindt het raar want bij de mysql versie werkte het wel zonder telkens de db.php toe te voegen. wie kan mij helpen of kan dit niet anders?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
$mysqli
= new mysqli('localhost', 'test', 'test', 'test');
if(mysqli_connect_errno())
{

    trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli_error);
}

?>

<?php
session_start ();
include('inc/db.php'); <-----hier is de database al toegevoegd
$mysqli->set_charset("utf8");

       function
gebruiker_check($gebruikersnaam){
           include('inc/db.php'); <-----------hier moet ik het nogmaals doen ander krijg ik een foutmelding
           $sql = $mysqli->query("SELECT username FROM gevens WHERE username='$gebruikersnaam'") or die($mysqli->error);
           if($sql->num_rows == 0){
              
           $bezet1 =  'nee' ;
           }
else {
           $bezet1 =  'ja';
           }
  
           return $bezet1;
           }

          
          
          
             $gbtest = $mysqli->real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);


             if(gebruiker_check($gbtest)== 'ja'){
             $error .= "De gebruikersnaam is al ingebruik.<br />";
             }

          
?>

deze foutmelding krijg ik als ik de database niet telkens toevoeg:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in

- Ariën -:
Code-tags rechtgezet
Gewijzigd op 06/01/2017 20:38:57 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 22:56:34
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/01/2017 17:30:00
Quote Anchor link
Een variabele buiten een functie is binnen een functie niet bekend.
Die $mysqli kent ie dus binnen de functie gebruiker_check niet.
Je kunt $mysqli wel van 'buitenaf' aan de functie meegeven.

Wijzig de 1e regel van de functie in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function gebruiker_check($gebruikersnaam, $mysqli){

...

}


?>

En bij het aanroepen van de functie geef je dan behalve de gebruikersnaam ook $mysqli mee als 2e parameter.
Die 'include' binnen de functie kun je dan weghalen.
 
Lano heeren

Lano heeren

06/01/2017 18:55:48
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp Ozzie. heb je een voorbeeldje hoe ik die tweede parameter meegeef?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2017 20:40:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(gebruiker_check($gbtest)== 'ja'){


wordt dan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(gebruiker_check($gbtest,$mysqli)== 'ja'){

Verder raad ik ook aan om geen 'ja' of 'nee' te gebruiken maar true of false. Dan hoef je ook niet meer te controleren op 'ja' wat misschien ook wel eens per ongeluk 'Ja' kan zijn (wat dan niet werkt).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/01/2017 15:19:51
Quote Anchor link
Lano heeren op 06/01/2017 16:55:15:
vindt het raar want bij de mysql versie werkte het wel zonder telkens de db.php toe te voegen.

Dit komt omdat de mysql_-functies impliciet uitgaan van de huidige connectie wanneer je geen connectie-resource-parameter meegeeft.

Bij mysqli_-functies moet je het connectie-object expliciet meegeven, maar alleen als je van de proecedurele variant gebruik maakt. Indien je de object georiënteerde schrijfwijze gebruikt hoeft dit niet.

Ingeval je mysqli gebruikt zijn er meerdere redenen waarom je eigenlijk altijd de object georiënteerde schrijfwijze zou moeten gebruiken. Dit heeft, wat mij betreft, de sterke voorkeur.
 
- Roland -

- Roland -

07/01/2017 16:36:33
Quote Anchor link
ipv als 2e parameter meegeven
kun je ook IN de functie
global $mysqli ; plaatsen (misschien wat mooier)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2017 16:38:04
Quote Anchor link
Global is juist niet mooier, maar onoverzichtelijker en op nog meer punten nadeliger.
De de procedurele functies van MySQLi moet je die die extra parameter nu eenmaal meegeven. Bij de OO-versie van MySQLi (ik raad het ook aan!) is dit juist niet nodig.
Gewijzigd op 07/01/2017 16:39:12 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.