Verborgen map maken PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:18:00
Quote Anchor link
Hallo,

Is het mogelijk om in PHP een verborgen map aan te maken op de server?
Ik heb dit nog niet kunnen vinden..
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 14:15:18
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2008 15:22:00
Quote Anchor link
En wat is een verborgen map in php?
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:24:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk om bv via het mkdir commando een functie mee te geven dat die de map verborgen maakt.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 15:24:00
Quote Anchor link
chmod()?
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:26:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 08.04.2008 15:24:


Ik heb nu het volgende mkdir($map.'thumbs/',0777);
Nu maakt die een map aan, die 777 moet zijn want er moeten bestanden in geplaatst kunnen worden.

Echter wil ik niet dat deze map op de server voor iedereen zichtbaar is daarom wil ik er een verborgen map van maken.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2008 15:26:00
Quote Anchor link
Djimmy schreef op 08.04.2008 15:24:
Is het mogelijk om bv via het mkdir commando een functie mee te geven dat die de map verborgen maakt.

Zodat niemand er meer bij kan? Wat is het nut?
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:28:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 08.04.2008 15:26:
Djimmy schreef op 08.04.2008 15:24:
Is het mogelijk om bv via het mkdir commando een functie mee te geven dat die de map verborgen maakt.

Zodat niemand er meer bij kan? Wat is het nut?


Ik heb een fotoscript op een server, deze schrijft thumbs weg in een thumb folder. Maar deze mappen worden ook door een afdeling met FTP benaderd. Nu wil ik wel dat hun de mappen zien maar niet dat ze ook de thumb mappen kunnen zien.
En ik ZFTP kan ik ervoor kiezen om de verborgen mappen niet te laten zien.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Oke... Dus meerderen hebben toegang tot jouw FTP?

edit:
Quote:
En ik ZFTP kan ik ervoor kiezen om de verborgen mappen niet te laten zien.

Woooow ;-)!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Een fatsoenlijk FTP programma laat alles zien, ook verborgen items.
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:33:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 08.04.2008 15:30:
Oke... Dus meerderen hebben toegang tot jouw FTP?

edit:
Quote:
En ik ZFTP kan ik ervoor kiezen om de verborgen mappen niet te laten zien.

Woooow ;-)!


Nee er staat hier op mijn stagebedrijf een PC, wat ze de 'fotoserver' noemen voor marketing. Hierop staat zFTP, om deze fotos erop en eraf te kunnen halen. Nu willen die mensen ook een script om webbased door hun fotos heen te kunnen bladeren met voorbeelden. Nu zit ik dus alleen met het probleem zoals ik al omschreef dat de thumb folders in de weg zitten..

Maar mijn vraag dus, ik dit mogelijk?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Djimmy
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Via de website, dus via php, kan je zo'n map beveiligen met een .htaccess bestand.
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:37:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 08.04.2008 15:35:
Via de website, dus via php, kan je zo'n map beveiligen met een .htaccess bestand.


Maar betekend dit ook dat ze hun map niet meer zien in FTP?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/04/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Een verborgen map ziet er op een linux systeem mestal zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/.icons
/.templates
/.wine
/zichtbare_map


met een . ervoor dus. Dit is overigens alleen in filebrowsers, op de terminal en met FTP programma's zijn ze altijd zichbaar uiteraard. Wat is het nut trouwens om een map onzichtbaar te maken? Je gaat gewoon rechten bepalen met chmod() of de gebruiker wel die folder mag lezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 15:43:00
Quote Anchor link
@Jurgen: wordt Linux door meer dan 70% van de wereld gebruikt? Dacht het niet. Nee, dan zul je bij het Windowsadres moeten zijn.

@Djimmy: waarom wil je de map per sé verborgen houden? Je kunt toch ook gewoon zeggen dat ze die map met rust moeten laten?
Of je creëert via GD automatisch bij het laden van de foto's op de webpagina een thumb.
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 08.04.2008 15:39:
Een verborgen map ziet er op een linux systeem mestal zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/.icons
/.templates
/.wine
/zichtbare_map


met een . ervoor dus. Dit is overigens alleen in filebrowsers, op de terminal en met FTP programma's zijn ze altijd zichbaar uiteraard. Wat is het nut trouwens om een map onzichtbaar te maken? Je gaat gewoon rechten bepalen met chmod() of de gebruiker wel die folder mag lezen.


Ja maar het lijkt me dat die altijd op 0777 moet staan omdat PHP ook ze thumbs erin moet zetten?
En via FTP wil ik niet dat de gebruikers ze kunnen zien.
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 08.04.2008 15:43:
@Jurgen: wordt Linux door meer dan 70% van de wereld gebruikt? Dacht het niet. Nee, dan zul je bij het Windowsadres moeten zijn.

@Djimmy: waarom wil je de map per sé verborgen houden? Je kunt toch ook gewoon zeggen dat ze die map met rust moeten laten?
Of je creëert via GD automatisch bij het laden van de foto's op de webpagina een thumb.


Dat klopt maar ik wou even weten of het mogelijk was want dit scheelt een hoop problemen bij gebruikers..
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Hoezo? GD verschilt niet per browser, maar per server.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/04/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 08.04.2008 15:43:
@Jurgen: wordt Linux door meer dan 70% van de wereld gebruikt? Dacht het niet. Nee, dan zul je bij het Windowsadres moeten zijn.

@Djimmy: waarom wil je de map per sé verborgen houden? Je kunt toch ook gewoon zeggen dat ze die map met rust moeten laten?
Of je creëert via GD automatisch bij het laden van de foto's op de webpagina een thumb.


Dan zul jij nog eens goed moeten rondkijken in de webhosting buisness, dit is grotendeels redhat/centOS.

Quote:
Ja maar het lijkt me dat die altijd op 0777 moet staan omdat PHP ook ze thumbs erin moet zetten?
En via FTP wil ik niet dat de gebruikers ze kunnen zien.


Dat Apache en PHP daar rechten op hebben is goed, maar hebben andere FTP gebruikers daar rechten op nodig? Nee dus.. gewoon chmodden. Je kunt per gebruiker/groep aangeven of zij er rechten op hebben en welke rechten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Ik had het over normale bezoekers, niet van die techniekgozers...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/04/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 08.04.2008 15:56:
Ik had het over normale bezoekers, niet van die techniekgozers...


Een verborgen map bestaat gewoon niet, hij kan wel verborgen zijn in je GUI maar hij is er wel. Of iemand er in mag lezen dat regel je met rechten.
 
Djimmy

Djimmy

08/04/2008 16:01:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 08.04.2008 15:55:
Dat Apache en PHP daar rechten op hebben is goed, maar hebben andere FTP gebruikers daar rechten op nodig? Nee dus.. gewoon chmodden. Je kunt per gebruiker/groep aangeven of zij er rechten op hebben en welke rechten.


En hoe kan ik dat instellen? Ik heb nu gewoon 0777 staan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.