Verschillende filters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/04/2012 21:23:25
Quote Anchor link
Hallo allen,

voor mijn website wil ik een soort filtersysteem inbouwen. Ik heb dus een tabel met atleten...
Volgende kolommen: Naam, Voornaam, Geboortedatum, Categorie, Geslacht

Nu afhankelijk van wat de gebruiker wenst wil ik een filter opzetten. Dus mogelijk sorteert hij enkel op Geboortedatum. Maar hij kan ook filteren op Geslacht & Categorie etc....

Ik zou dit doen met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atletenen`
WHERE id_atleet='$id_atleet'         
ORDER BY `Resultaten`.`Resultaat` DESC"


if (!empty($_GET[Filter1]) AND empty($_GET[Filter2])){
$sql1 = "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atletenen`
WHERE id_atleet='$id_atleet' AND $_GET[Filter1]='$_GET[Waarde1]'
ORDER BY `Resultaten`.`Resultaat` DESC"

}


if (!empty($_GET[Filter1]) AND empty($_GET[Filter2])){
$sql1 = "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atletenen`
WHERE id_atleet='$id_atleet' AND $_GET[Filter1]='$_GET[Waarde1]' AND $_GET[Filter2]='$_GET[Waarde2]'
ORDER BY `Resultaten`.`Resultaat` DESC"

?>


Zo zou ik het doen, maar ik ben ervan overtuigd dat er een duidelijkere, betere manier moet zijn, wie geeft me een klein zetje zodat ik hier kan bijleren ;-)

Groeten,
Olivier
}
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:40:29
 
Henk PHP

Henk PHP

25/04/2012 21:30:58
Quote Anchor link
Ik zou om te beginnen de backticks uit je queries halen, dat is vragen om problemen.

Daarnaast even de vars in je query escapen.

ORDER BY werkt zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
row, geslacht, geboorte_datum
FROM
table
ORDER BY
geboorte_datum, geslacht DESC
Gewijzigd op 25/04/2012 21:31:39 door Henk PHP
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/04/2012 21:38:59
Quote Anchor link
Hallo,

dat van die backticks wist ik niet, even opgezocht op google en inderdaad, ze worden beter niet gebruikt. Ik leer alles maar op mezelf dus tsja dat ik dat niet weet, sorry.

En escapen dan bedoel je zo ofwa?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atleten`
WHERE $_GET[Filter1]='.$_GET[Waarde1].' AND $_GET[Filter2]='.$_GET[Waarde2].'
ORDER BY `Naam` DESC"

?>

Nog een oplossing voor mijn specifiek probleem.

Groeten,
Olivier
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

25/04/2012 21:44:35
Quote Anchor link
Hij bedoelt dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM Atleten
WHERE "
.$_GET['Filter1']."='".$_GET['Waarde1']."' AND ".$_GET['Filter2']."='".$_GET['Waarde2']."'
ORDER BY Naam DESC"

?>
Gewijzigd op 25/04/2012 21:45:01 door Nick Dijkstra
 
Henk PHP

Henk PHP

25/04/2012 21:54:47
Quote Anchor link
Ja als ik je goed begrijp wil je gewoon sorteren. Dus dan gebruik je order by.

Wat je nu doet met een $_GET direct in je querie is trouwens onacceptabel (als dit online komt te staan tenminste).
Gewijzigd op 25/04/2012 23:07:11 door Henk PHP
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/04/2012 21:57:35
Quote Anchor link
Uhm zowel sorteren (op Naam, Voornaam) als filteren (Geslacht, Categorie)...

Hoe doen jullie dit dan in plaats van een $_GET variabele? Ik zet mn $_GET-variabele meestal om naar een andere variabele bv. $Naam = $_GET[Naam] en gebruik dan $Naam in de query. Is dat wel goed? Of gebruiken jullie SESSIONS variabelen, of een javascript ofzo?

Groeten,
Olivier
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

25/04/2012 21:59:23
Quote Anchor link
je moet mysql_real_escape_string() gebruiken. Dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM Atleten WHERE "
.mysql_real_escape_string($_GET['Filter1'])."='".mysql_real_escape_string($_GET['Waarde1'])."' AND
"
.mysql_real_escape_string($_GET['Filter2'])."='".mysql_real_escape_string($_GET['Waarde2'])."'
ORDER BY Naam DESC"

?>
Gewijzigd op 25/04/2012 22:00:01 door Nick Dijkstra
 
Henk PHP

Henk PHP

25/04/2012 23:09:05
Quote Anchor link
Olivier Peeters op 25/04/2012 21:57:35:
Uhm zowel sorteren (op Naam, Voornaam) als filteren (Geslacht, Categorie)...

Hoe doen jullie dit dan in plaats van een $_GET variabele? Ik zet mn $_GET-variabele meestal om naar een andere variabele bv. $Naam = $_GET[Naam] en gebruik dan $Naam in de query. Is dat wel goed? Of gebruiken jullie SESSIONS variabelen, of een javascript ofzo?

Groeten,
Olivier

Ja gebruik gewoon ORDER BY in je query dan.
Dus ORDER BY Naam DESC voor naam, ORDER BY datum DESC voor datum en ORDER BY datum, naam DESC voor allebei
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/04/2012 22:10:06
Quote Anchor link
Bedankt Simon,

dat wist ik al +-. Alleen de manier om een of meerdere filters te kiezen was ik niet zeker. Want stel ik wil eerst niet sorteren, dan enkel op naam (ORDER BY Naam DESC) en daarna sorteren op naam en geboortedatum (ORDER BY datum, naam DESC), wat moet ik dan doen.
Telkens een andere SQL-schrijven afhankelijk van de $_GET variabelen? Of is er een kortere methode.

Even een ander vraagje (moest het niet passen splits maar op):
Stel ik schik mn resultaten van de 60m (lopen) dan krijg ik:
10"45
10"80
11"10
8"60
9"08
9"20
9"41
9"60
9"70

Zoals jullie zelf wel weten, klopt dit niet. Het resultaat zou er zo moeten uitzien:
8"60
9"08
9"20
9"41
9"60
9"70
10"45
10"80
11"10

Hoe zorg ik ervoor dat de resultaten met een 1 vanvoor achteraan komen staan? Is daar een speciale functie voor?

Groeten,
Olivier
 
Henk PHP

Henk PHP

26/04/2012 22:23:44
Quote Anchor link
Hangt er vanaf hoe het in je db staat. Daarom is je data-type belangrijk.

Verder: als je vaker wilt sorten dan moet je iedere keer een nieuwe querie uitvoeren.

Tenzij je het sorteren doet via javascript, dan kan je het wel 'meteen'.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/04/2012 22:24:39
Quote Anchor link
Hoe zijn die getallen opgeslagen? Vermoedelijk als tekst?

Query: controleer of een bepaald criterium bestaat (bv sorteren op naam). Zo ja, dan voeg je dit toe aan de variabele waar je 'standaard' query (SELECT veld1, veld2, veld3, FROM tabel) staat.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/04/2012 22:27:32
Quote Anchor link
Deze resultaten zijn opgeslagen als varchar:
Resultaat(hier staan deze gegevens)
varchar(10)
latin1_general_ci

Is dit mogelijk om goed te tonen, of moet ik dit omvormen naar een getal? Niet dat het niet kan, maar het is wel ingewikkelder ;-)

Groeten,
Olivier
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/04/2012 22:31:16
Quote Anchor link
Tekst (varchar) is alles wat begint met 1 kleiner dan met 8. Als je dus wilt sorteren als getal, zul je ze ook zo moeten behandelen.
 
Henk PHP

Henk PHP

26/04/2012 22:34:33
Quote Anchor link
Het zijn toch ook getallen? Waarom zou je getallen (afstanden) opslaan als strings?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/04/2012 22:35:35
Quote Anchor link
Achja bij nader inzien zal ik alles omvormen naar getallen :-) Gaat het dan wel?
Even kijken hoever ik geraak tot 23 uur...

Een probleem! Ik heb resultaten van de 1000m die zien ze zo uit: 3'45"00 hoe maak ik daar een mooi getal van?

Omrekenen naar seconden en dan achter de komma de miliseconden? En dan in het script zelf terugrekenen (/60) naar minuten & seconden?

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/04/2012 22:39:52 door Olivier Peeters
 
Q S

Q S

27/04/2012 00:16:27
Quote Anchor link
Voor dit soort zaken wil ik sowieso de unix timestamp hebben werkt altijd om tot alles terug te rekenen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.