verwerken namespace

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »
Ben Zn

Ben Zn

09/11/2022 16:43:58
Anchor link
Lezen van een feed met namespace (althans, ergens gelezen dat dit zo heet)
Ik verwerk datafeeds.
De feed waar het nu om gaat bevat o.a.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<productHeader>
<totalHits>781</totalHits>
</productHeader>
<products>
<product groupingId="sku1119401" language="nl">
<ns2:name>Apple Magsafe-lichtnetadapter 60w</ns2:name>
<ns2:description>Dit is de originele lichtnetadapter van Apple.</ns2:description>
<ns2:productImage>https://assets.mmsrg.com/isr/166325/c1/-/ASSET_MMS_96100452/fee_786_587_png</ns2:productImage>
<ns2:categories>
<ns2:category name="Originele Apple Mac-accessoires"/>
<ns2:category name="Computer" id="14" tdCategoryName="Computer hardware and software"/>
<ns2:category name="Computer- & laptop-accessoires"/>
</ns2:categories>
<ns2:fields>
<ns2:field name="advertiser_id">1119401</ns2:field>
<ns2:field name="category_path">Computer</ns2:field>
</ns2:fields>
<ns2:model>Apple Magsafe-lichtnetadapter 60w</ns2:model>
<ns2:brand>Apple</ns2:brand>
<ns2:shortDescription>Dit is de originele lichtnetadapter van Apple, geschikt voor MacBook en 13" Pro.</ns2:shortDescription>
<ns2:ean>0885909377817</ns2:ean>
<ns2:sku>1119401</ns2:sku>
<offers>
<offer id="f25125d2-4215-4510-b771-3c933f782134" sourceProductId="1119401" modifiedDate="1667919904832" dateFormat="epoch">
<ns2:feedId>23777</ns2:feedId>
<ns2:productUrl>https://pf.tradedoubler.com/click?a(1985635)p(262336)product(23777-1119401)ttid(3)url(https%3A%2F%2Fwww.mediamarkt.nl%2Fcatentry%2F1119401%3Futm_source%3Dtradedoubler%26utm_medium%3Daff-comparison%26utm_term%3D1119401)</ns2:productUrl>
<ns2:programName>MediaMarkt</ns2:programName>
<ns2:programLogo>http://hst.tradedoubler.com/file/262336/logos/mm_logo_200x70.gif</ns2:programLogo>
<priceHistory>
<ns2:price currency="EUR" date="1667919904832" dateFormat="epoch">89.99</ns2:price>
</priceHistory>
<ns2:inStock>263</ns2:inStock>
<ns2:availability>in stock</ns2:availability>
<ns2:deliveryTime>Voor 12:30 besteld, vandaag in huis</ns2:deliveryTime>
<ns2:shippingCost>0.00</ns2:shippingCost>
</offer>
</offers>
</product>


Hoe kan ik nu de diverse zaken zoals name en model e.d. binnen lezen.
Als die ns2 er niet zou staan (zoals in de overige datafeeds die ik verwerk) dan vul ik $title als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$titel=$xml->product[0]->name;


Hoe gaat dit nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$titel=$xml->product[0]->ns2:name;

werkt niet en aangezien ik niet zo thuis ben in PHP weet ik niet hoe ik dit wel kan doen.
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:07 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 13:34:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2022 16:47:05
Anchor link
Heb je al gekeken naar xpath?
Hier een mooi voorbeeld:
https://stackoverflow.com/questions/16412047/parse-xml-namespaces-with-php-simplexml

Verder wil ik je graag vragen om je code tussen code-tags te plaatsen. Dan blijft het topic goed leesbaar.
 
Ben Zn

Ben Zn

09/11/2022 18:52:03
Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar krijg daar een foutmelding op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$ns2Fields = $xml->product[0]->children('ns2', true);

echo "name: " . (string) $ns2Fields->name . "\n";
echo "description: " . (string) $ns2Fields->description . "\n";
echo "shippingCost: " . (string) $ns2Fields->shippingCosts . "\n";


Nogmaals, ik ben niet zo goed thuis in PHP maar heb door zelfstudie wel enkele websites gemaakt m.b.v. PHP.
Ik dacht n.a.v. die verwijzing dat het zo goed zou moeten zijn.
Ik krijg nu: aantal_ddaff = 1PHP Fatal error: Call to a member function children() on a non-object in /home/younk/domains/alledagdeals.nl/public_html/admin/cronjobs/tradedoubler-velden.php on line 23
'line 23' is de 1e regel met inhoud: $ns2Fields = $xml->product[0]->children('ns2', true);
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:19 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2022 19:15:26
Anchor link
Zou je code-tags willen gebruiken?
Alvast bedankt.
 
Ben Zn

Ben Zn

10/11/2022 12:14:14
Anchor link
bedoel je met kleuren?
Ik ga kopiëren en plakken en dan komt het zoals ik hierboven heb neer gezet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2022 12:49:18
Anchor link
Ja, gebruik daarvoor aub de code-tags.
 
Ben Zn

Ben Zn

10/11/2022 13:27:39
Anchor link
Kan ik dan een bestand (met een screenshot) invoegen, want als ik knip en plak dan komt het hier zonder opmaak.
Of is daar een andere manier voor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2022 13:58:14
Anchor link
Zie deze pagina uit de F.A.Q.
Ik heb dit nu voor je gedaan, maar graag voortaan zelf hieraan denken. Bedankt!
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:49 door - Ariën -
 
Ben Zn

Ben Zn

14/11/2022 11:31:41
Anchor link
Geen idee wat je nu veranderd hebt.
Ik heb overigens nog geen antwoord op mijn vraag en ook nog steeds geen oplossing gevonden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2022 11:43:48
Anchor link
Ik heb de code tussen tags gezet. Kijk maar. Het is nu overzichtelijker.

Verder is het een kwestie van geduld tot een antwoord komt, we zijn hier allemaal vrijwillig.

Toevoeging op 14/11/2022 12:59:52:

Heb je dit al gezien?
https://stackoverflow.com/questions/13508658/php-fatal-error-call-to-a-member-function-children-on-a-non-object
Gewijzigd op 14/11/2022 11:46:00 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/07/2023 09:48:48
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.