verwijder xmltag inclusief inhoud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:10:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,
Ik heb een XML-string, waar ik een tag uit verwijderd wil hebben. Ik kan geen gebruik maken van SimpleXML, omdat het formaat exact gelijk moet blijven.
De oplossing is denk ik door gebruik te maken van de preg_replace functie. Maar ik ben op zoek naar het goed pattern. Ik wil dus de <tag>inhoud</tag> weghebben, helemaal dus. De inhoud van deze tag is variabel dus vandaar dat het op deze manier moet.
Ik hoop dat iemand wat inspiratie heeft :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 19:23:48
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met DOM? Dat is gemaakt voor het bewerken van XML.

XML => inlezen in DOM => bewerken => XML

Quote:
omdat het formaat exact gelijk moet blijven.
Dat is natuurlijk onzin, je opent dit topic omdat je juist niet hetzelfde formaat wilt hebben... Anders zou je niets hoeven te verwijderen.

En over verwijderen gesproken, waarom zou je een tag willen verwijderen? Het zit niemand echt in de weg, gewoon niet gebruiken en klaar is kees. Dat is nu net één van de pluspunten van XML, je kunt eenvoudig aanwijzen wat je wel en niet wilt gebruiken.

Ps. preg_replace slaat nergens op wanneer je met XML aan het werk bent, er zijn genoeg XML-functies die vele malen handiger zijn. En jouw XML intact laten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Dankje Frank, maar in dit geval heb ik toch wel gelijk. In mijn geval moet de xml die binnenkomt gelijk blijven, omdat het op andere plaatsen anders wordt gelezen, dus niet netjes door er een DOM object van te maken. Als je van een XML string een simpleXML object maakt en het weer omzet naar een string met de functie asXML() worden lege tags omgezet naar <tag/> dit is helemaal juist natuurlijk, maar nogmaals: in mijn geval moet alles gelijk blijven. Ik kan er niets aan doen, het is nu eenmaal zo.
Ik ben dus op zoek naar een pattern wat een tag inclusief zijn inhoud verwijderd.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Quote:
in mijn geval moet alles gelijk blijven.

En
Quote:
Ik heb een XML-string, waar ik een tag uit verwijderd wil hebben.

Dat gaat dus niet lukken. Je kunt onmogelijk dezelfde XML houden en ondertussen een deel van de XML verwijderen. Gaat niet.

Wanneer jij de ene XML wilt omzetten naar de andere XML, gebruik dan XSLT, dat is er voor gemaakt. De T staat voor Transformeren.

Maar geef eens een voorbeeldje of een url naar de XML, dan kunnen we even kijken hoe je snel en simpel een stuk eruit kunt slopen. En vergeet het verhaal dat de XML hetzelfde moet blijven, dat gaat niet. De structuur kan uiteraard wel hetzelfde blijven, dat kun je met XSD controleren.
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:41:00
Quote Anchor link
Ok, vergeet even helemaal het woordje XML. Ik weet wat er allemaal mogelijk is met XSD en XSLT. Maar ik het een string waarin 'toevallig' XML tags staan. Ik wil dus de string <tag>waarde</tag> weghebben uit een string.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Succes!

Blijkbaar wil je geen hulp hebben, ook goed.
 

06/03/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Je kunt toch ook met dom een node weghalen....
Verder snap ik niet waarom je niet met dom wilt gaan werken, als je raar gaat doen met regex'en enzo dan krijg je volgens mij alleen maar meer problemen.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 13:15:00
Quote Anchor link
Tja, DOM is gemaakt om XML te bewerken, het verwijderen van een node is dan ook standaard werk. Wellicht is gepruts met een regex wel een requirement, geen idee.

Jammer van de oplossing die hier ligt, maar dat is een DOM-oplossing en die wil je blijkbaar niet hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Ik vind het erg jammer dat je zo reageert. Ik heb twee keer aangegeven dat het niet kan door DOM, maar dat ik op zoek ben naar een regex. Ik snap ook wel dat dit gepruts is, maar dat is mijn probleem. Verder geen kritiek, want je hebt zeker wel kennis van zaken.
Hieronder de code die ik kan gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
        if(@simplexml_load_string($bericht)){
            if($xmlObject = new SimpleXMLElement($bericht)){
                if($agrcontent = $xmlObject->xpath('//VMA/llr')){
                    $bericht_agrid = $agrcontent[0]->AgrId;
                    $bericht_test = $agrcontent[0]->Test;
                    $bericht_combinr = $agrcontent[0]->Combinr;
                    $bericht_storing = $agrcontent[0]->Storing;
                    $bericht_vdm = $agrcontent[0]->Vdmnr;
                    $bericht_compleet = $agrcontent[0]->Compleet;
                    $bericht_deksel = $agrcontent[0]->Deksel;
                    
                    $bericht_vdmgpsloc = $agrcontent[0]->VdmGpsLoc;
                    $bericht_vdmgpsdatum = $agrcontent[0]->VdmGpsDat;
                    $bericht_vdmgpstijd = $agrcontent[0]->VdmGpsTijd;
                    
                    $bericht_mongpsloc = $agrcontent[0]->MonGpsLoc;
                    $bericht_mongpsdatum = $agrcontent[0]->MonGpsDat;
                    $bericht_mongpstijd = $agrcontent[0]->MonGpsTijd;
                    
                    $bericht_laadgpsloc = $agrcontent[0]->LadGpsLoc;
                    $bericht_laadgpsdatum = $agrcontent[0]->LadGpsDat;
                    $bericht_laadgpstijd = $agrcontent[0]->LadGpsTijd;
                    
                    $bericht_losgpsloc = $agrcontent[0]->LosGpsLoc;
                    $bericht_losgpsdatum = $agrcontent[0]->LosGpsDat;
                    $bericht_losgpstijd = $agrcontent[0]->LosGpsTijd;
                    
                    //haal de pintag uit het bericht
                    unset($xmlObject->pin);
                    
                    $bericht = (string)$xmlObject->asXML();
                    //voeg versietag toe
                    $xmlObject->addChild('ver','1.1');
                    $bericht = (string)$xmlObject->asXML();

Dis wat ik wil, maar.... het is van belang dat de tag die ik toevoeg Vooraan komt te staan en er niet achter. Denk nu niet meteen dat dit niet uitmaakt. Deze xml wordt op andere plaatsen op hele andere manieren uitgelezen, dus de plaats van een tag is wel degelijk van belang. Ik besef me dat dit de kracht van XML bijna nihil maakt, maar het is nu eenmaal zo. Verder wordt door de functie asXML de XML als echte goede XML omgezet, dus lege tags worden <legetag /> dit is juist, maar is niet wat ik wil.
Dus komop Frank, denk niet even in één richting! Dat is gewoon niet mogelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.