Voorlezen van tekst bij klik op afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joeri de Groot

Joeri de Groot

13/08/2008 16:45:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb een afbeelding met klikbare delen (een imagemap). Nu wil ik graag dat als ik op het luidsprekertje klik, dat ik in de afbeelding en imagemap verwerkt heb, de tekst wordt voorgelezen. Ik heb alleen geen enkel idee hoe ik dit kan aanpakken.

Ik dacht dat ik anders eventueel de voorgelezen tekst opsla als muziekbestand, en dan een muziekbestand laat afspelen als ik op het luidsprekertje klik... maar ik heb geen idee hoe je er met een href="" voor kunt zorgen dat er muziek wordt afgespeeld...

Iemand een idee???

Alvast mijn grote dank :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 10:01:24
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

13/08/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk kan je dit beter met flash oplossen. Of in ieder geval het afspelen van geluid...
Zeker als het dynamisch word (alle letters apart opnemen). Anders wordt het een JavaScript-kermis waar je niet gelukkig van wordt.
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

13/08/2008 17:17:00
Quote Anchor link
Heb absoluut geen verstand van flash, dit is dus ook geen optie voor mij... Kun je wel een href="" en dan dus dat wanneer je klikt er een muziekje afspeelt en zo ja, hoe ;)
Alvast bedankt
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/08/2008 17:20:00
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

13/08/2008 17:27:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan als het even kan gratis...
 

13/08/2008 17:32:00
Quote Anchor link
Opera kan voorlezen, en is ook nog eens een browser :-). Als je dat niet wilt deze dan?
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

13/08/2008 17:40:00
Quote Anchor link
Dat ziet er goed uit. Maar dan moet ik dat eerst opnemen, want deze kan je alleen op je pc opslaan. Het gaat erom dat bezoekers van m'n website kunnen worden voorgelezen...

Weet iemand hoe je een mp3 bestand kan laten afspelen bij klikken op een afbeelding?? ALvast bedankt!
 
--

--

13/08/2008 18:47:00
Quote Anchor link
Beetje NS-style iets? Allerlei woorden opnemen en met JS achter elkaar plakken.

De | stoptrein | van | 18 | uur | 51 | heeft een vertraging | van | 10 | minuten. |
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

14/08/2008 12:07:00
Quote Anchor link
Ben eruit. Heb een computerstem opgenomen als .wmv bestand, nu moet ik er alleen voor zorgen dat dit .wmv bestand wordt afgespeeld bij het klikken op de afbeelding.

De imagemap ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<map id="image_header" name="afb_boven">
<area shape="rect" coords="631,20,651,37" href="?????"/>
</map>


Hoe kan ik d.m.v. de href te veranderen ervoor zorgen dat bij het klikken het bestand wordt afgespeeld? Er moet verder niks in beeld verschijnen, alleen het .wmv bestand moet afspelen...

Iemand enig idee??

Alvast bedankt weer!
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan een windows media playertje moet gaan embedden (ff googlen;)).

Er is geen manier dat via <href te doen, dat gaat gewoon niet:P (daar is html ook niet voor bedoeld)
 
--

--

14/08/2008 13:56:00
Quote Anchor link
JS, OnClick?
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

15/08/2008 16:19:00
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat met JS onclick? Sorry, maar ben niet gespecialiseerd in JS ;)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

15/08/2008 19:24:00
Quote Anchor link
http://github.com/madrobby/scriptaculous/wikis/sound
?

Geen dank ;)

Je bedoelt ws ipv een WMV bestand, een WMA bestand, WMV == video, WMA == Audio
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.