Voorwaardelijke opmaak

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

16/03/2021 22:21:07
Anchor link
Ik ben bezig met dingen uitvogelen in Javascript. Ik heb een applicatie gemaakt die drie getallen invoert en die dan op het scherm (via HTML) wordt geprint. Ook wordt een gemiddelde berekend en op het scherm geprint. Tot zover ben ik tevreden. Echter kom ik er niet uit als ik met voorwaardelijke opmaak wil werken. Dus dat als het resultaat van een deeltentamen kleiner dan 5,5 is dat de letterkleur van dat resultaat rood wordt. Datzelfde wil ik voor het eindresultaat. Als het eindresultaat of de afzonderlijke resultaten een 5.5 of hoger zijn dan moet de kleur groen worden.

Iemand een idee om mij op de juiste weg te helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<html>
<head>
    <title>Resultaten invoeren</title>
</head>
<body>

Resultaat eerste deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "eersteTentamen"> <br>
Resultaat tweede deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "tweedeTentamen"> <br>
Resultaat derde deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "derdeTentamen"> <br><br>

<input type = "submit" value = "Resultaten bevestigen" onclick = "berekening()"><br><br>

Resultaat eerste deeltentamen: <span id = "res1"></span><br>
Resultaat tweede deeltentamen: <span id = "res2"></span><br>
Resultaat derde deeltentamen: <span id = "res3"></span><br><br>

<b>Het eindresultaat is: </b> <span id = "eindresultaat"></span>


<script>
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        var eindResultaat = ((resultaat1 + resultaat2 + resultaat3)/3).toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
    }
</script>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:28:49
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2021 00:55:57
Anchor link
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 08:19:17
Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 17/03/2021 00:55:57:
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP


Leuk voorbeeldje inderdaad. Wel van een hoger niveau. Ik zat zelf eerder aan if-else statements te denken. Net zoals in Excel je zegmaar op zo een manier een voorwaardelijke opmaak kan geven.

Ik ga even kijken of ik dat voorbeeldje kan matchen met wat ik zou willen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:59:28
Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
let res = document.getElementById("eindresultaat");
res.innerHTML = eindResultaat;
res.style.color = eindResultaat >= 5.5 ? 'green' : 'red';
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2021 09:01:34
Anchor link
Het kan eventueel ook met alleen HTML en CSS.

Bij het HTML-element input van het type number kun je een bereik opgeven met de attributen min en max:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input min="5.5" max="10" type="number" value="5.4">


Voor de opmaak van waarden buiten het bereik van min en max kun je vervolgens de speciale CSS-selector out-of-range gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
input:out-of-range {
  color: #f44336;
}
 
Thom nvt

Thom nvt

17/03/2021 09:08:06
Anchor link
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gewijzigd op 17/03/2021 09:10:39 door Thom nvt
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 13:35:13
Anchor link
Thom nvt op 17/03/2021 09:08:06:
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.


Dankje, jouw voorbeeld is het bestuderen even waard. Ad Fundum zijn voorbeeld is wat makkelijker maar moet je maar net op die ternary komen. En ik ben het met je eens, ook wat netter.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.