Vraag m.b.t het includen van een contactformulier in een CMS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anne

anne

29/09/2008 11:44:00
Quote Anchor link
Beste phpers.

Ik ben bezig met een eigen CMSsysteempje te ontwikkelen.
Nu stuit ik op een probleem.
Mijn pagina's worden zo opgehaald:
?paginaid=1&subid=2 (als voorbeeld)

Maar.. nu heb ik een contactformulier die ik dus bijvoorbeeld heb geinclude bij pagina 1. Daar zit een Verzendbutton op. Als ik op verzenden klik moet het dus wel meegegeven worden dat hij op ?paginaid=1 zit. Maar hoe doe ik dat met een
Form action?

Ik heb het volgende al geprobeerd.:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo "".$_SERVER['PHP_SELF']."?paginaid=".$_GET['paginaid']."&subid=".$_GET['subid'].""; ?>" method="post" id="cForm">


Dit zou dus betekenen dat ik in de form action het paginaid meegeef.
& de andere waarden die van belang zijn voor het contactformulier.

Bij mij werkt dat niet, en geeft hij alleen de waardes van het contactformulier
mee (En dus niet de waardes van de pagina). Wat doe ik fout? En hoe zou ik dit kunnen oplossen?

Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Anne
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:37:39
 
- -

- -

29/09/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Je zou het kunnen proberen met action="" (leeg dus), maar weet het niet zeker...
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2008 11:58:00
Quote Anchor link
Met $_SERVER["REQUEST_URI"] heb je alles in een.
 
Anne

anne

29/09/2008 12:01:00
Quote Anchor link
Heb ik ook geprobeerd;) maar werkt ook niet echt.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2008 12:04:00
Quote Anchor link
anne schreef op 29.09.2008 12:01:
... maar werkt ook niet echt.

En waarom niet?
print_r($_GET);
Daarmee zie je wat er wel en wat er niet goed gaat.
 
Anne

anne

29/09/2008 12:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<form action="<?php echo $_SERVER["REQUEST_URI"]; ?>" method="GET">
<table>
    <tr>
        <td> Uw naam: </td>
        <td align="right"> <input type="text" name="naam" style="width:200px;"/> </td>
    </tr>
    <tr>
        <td> Uw email adres: </td>
        <td align="right"> <input type="text" name="email" style="width:200px;"/></td>
    </tr>
    <tr>
        <td> Uw vraag: </td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2"> <textarea name="vraag" cols="50" rows="7"></textarea> </td>
    </tr>
    <tr>
        <td>&nbsp;  </td>
        <td align="right"> <input type="submit" name="submit" value="Verzend bericht" /> </td>
    </tr>

</table>
<br /><br />
</form>

<?php
}
?>


Dit is mijn contactformulier. Het wordt op dezelfde pagina afgehandeld.
Maar het script wordt dus geinclude door het CMSsysteem.
 
Rens nvt

Rens nvt

29/09/2008 12:11:00
Quote Anchor link
advies: method="post" gebruiken... dan worden er ook geen dingen meer toegevoegd aan de url die je opgeeft bij je action van het formulier.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2008 12:17:00
Quote Anchor link
En een GET heeft veel minder capaciteit omdat er een character limit aan zit.
 
- -

- -

29/09/2008 12:17:00
Quote Anchor link
action="" method="post"
 
Anne

anne

29/09/2008 12:51:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt! Het werkt!;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.