Waarom werkt dit niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »
Omar M

Omar M

08/07/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik schaam me bijna omdat ik zoveel vraag. Ik heb denk ik alweer zo'n domme fout omdat ik al 3 uur bezig ben. In iedergeval dit is mijn script. Het komt uit een boek:

1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
session_start();
if(!empty($_POST))
{

$username = $_POST['username'];
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
session_register("username");
session_register("wachtwoord");
header("Location: 2.php");
}

?>



<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<form method="post" action=<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']);?>>
<input type="text" name="username" /><br />
<input type="password" name="wachtwoord" />
<input type="submit" name="Submit" value="Inloggen" />
</body>
</html>


2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_SESSION['username']))
{

echo "Welkom in het admin paneel ".$_SESSION['username']."";
}

else
{
echo "Je hebt geen toegang";
}

?>


Hij zegt steeds als ik heb ingelot op pagina 2 dat ik geen toegang hebt... Maar volgens het boek werkt het wel.

Weet iemand wat ik fout doe? Ik wil ook geen persoon worden die hier de hele tijd voor vragen komt er niks zelf kan...

MVG,
OmarM
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 09:39:49
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/07/2008 21:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
session_start();
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='post')
{

$username = $_POST['username'];
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
$_SESSION['naam']=$username;
$_SESSION['wachtwoord']=$wachtwoord;
header("Location: 2.php");
}

?>



<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Inloggen graag</title>
</head>
<body>
<form method="post" action=<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']);?>>
<input type="text" name="username" value="" /><br />
<input type="password" name="wachtwoord" value=""/>
<input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</body>
</html>


en op de tweede pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_SESSION['naam']))
{

echo "Welkom in het admin paneel ".$_SESSION['naam']."";
}

else
{
echo "Je hebt geen toegang";
}

?>


zoek de verschillen en een ander boek
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Omar M

Omar M

08/07/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Bedankt. Ik zal de code nog eens goed bekijken :D. Het boek is van een vriend dus ik zal het hem even melden :P.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/07/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Aanvulling:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$username
= $_POST['username'];
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
$_SESSION['naam'] = $username;
$_SESSION['wachtwoord'] = $wachtwoord;
?>

1) Het kopieren van de ene variabele in de andere zonder er iets mee te doen is onnodig.
2) usernamen en wachtwoorden in de sessie zetten is onnodig en gevaaarlijk.
 
Omar M

Omar M

08/07/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Nummer 2: Ik had u Tuturial gelezen ja. maar hoe zou ik hem dan kunnen doen? Het wachtwoord gewoon als een variable met bijv. md5 hash? En alleen de naam registreren in een sessie?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/07/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Nee, je hoeft alleen op het moment van inloggen de naam en het wachtwoord te checken. Daarna doe je bijvoorbeeld gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $_SESSION
['logged_in'] = true;
?>
 
Omar M

Omar M

08/07/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Hmm, ok. En dan is "Logged_in" weer een variable? Maar weer over het script van mij die werkt nog steeds niet :(. Ik ga naar 1.php voer daar me gegevens in dan ga ik naar 2 maar dan staat er dat ik geen toegang heb.. Hoe kan dit? Moet er iets aangezet worden via phpinfo();? Want ik kreeg in het begin wel zo'n melding...

MVG,
Omar
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/07/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Begint je tweede pagina wel met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    session_start ();
?>

?
 
Omar M

Omar M

08/07/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Nee, nu wel toegevoegt maar doet nog steeds niet.

http://omardm.nl/1.php
http://omardm.nl/2.php

Codes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='post')
{

$username = $_POST['username'];
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
$_SESSION['naam'] = $username;
$_SESSION['wachtwoord'] = $wachtwoord;
}

?>



<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Inloggen graag</title>
</head>
<body>
<form method="post" action=<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']);?>>
<input type="text" name="username" value="" /><br />
<input type="password" name="wachtwoord" value=""/>
<input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</body>
</html>


2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['naam']))
{

echo "Welkom in het admin paneel ".$_SESSION['username']."";
}

else
{
echo "Je hebt geen toegang";
}

?>


In iedergeval ik stop ermee. Me hoofd zit er weer helemaal vol mee. Ik ga eens wat anders doen.

Alvast bedankt

OmarM
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Omar M
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/07/2008 22:16:00
Quote Anchor link
In pagina 1 doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='post')
?>

En het moet POST zijn, met hoofdletters dus. De volledige code van pagina 1 wordt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    session_start();
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $username = $_POST['username'];
        $wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
        $_SESSION['naam'] = $username;
        $_SESSION['wachtwoord'] = $wachtwoord;
        header('Location: 2.php');
        exit ();
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Inloggen graag</title>
</head>

<body>
    <form method="post" action="<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']);?>">
    <input type="text" name="username" value="" /><br />
    <input type="password" name="wachtwoord" value=""/>
    <input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
    </form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.