WBR-tag invoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 19:06:25
Quote Anchor link
Ik heb op mijn website (www.zunflappie.nl) soms lange woorden als Werkplaatshandboek en/of reclamemateriaal.
Nu passen die woorden niet altijd netjes op 1 regel. Ze moeten dan afbreken.

Met CSS's "word-wrap" kan je wel heel wat voor elkaar krijgen, maar dan breekt het soms verkeerd af.
Bijvoorbeeld als werkplaatsha-ndboek.
Dat wil ik niet.

Ik heb nu deze PHP-functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function hyphen($string == '')
    {

    $string = str_replace("Werkplaatshandboek", "Werkplaats<wbr>handboek", $string);    
    $string = str_replace("Reclamemateriaal", "Reclame<wbr>materiaal", $string);        
    
    return $string;
    }

?>


Omdat het een zachte hyphen toegevoegd.
&shy; werkt niet zo goed in alle browsers als <wbr> wat staat voor word-break.

Maar dit is natuurlijk geen doen zo. Nu heb ik als voorbeeld nog maar 2 woorden, maar is dit makkelijk (en niet te veeleisend van de server) beter te doen?
Ik weet dat er in het Nederlands wel regels voor zijn, maar die zijn eigenlijk onmogelijk te implenteren.
Iemand een beter idee?

PS: ik heb al gezocht op hyphen php function etc, maar daar kwam niets zinnigs uit.

Toevoeging op 05/01/2013 11:28:09:

Niemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:00:09
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

06/01/2013 01:22:01
Quote Anchor link
Zoek eens op "afbreekregels Nederlands". Ik geloof dat er een webservice is die dat regelt.
Maar ik vind het een interessant probleem, waar ik me heel vroeger in verdiept heb. Na wat zoeken vond ik het oude programma uit december 1992. Het was geschreven in C, dus niet bruikbaar voor dit doel. Maar ik vond het leuk om het om te werken naar PHP. Hier is het.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/**
 * string breekaf(string)
 * breekt een string af in lettergrepen volgens Nederlandse regels.
 * Een Nederlandse lettergreep bestaat uit drie delen waarvan de eerste
 * en de laatste mogen ontbreken:
 * 1: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * 2: een klinkergroep
 * 3: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * Copyright Ivo Breeden 1992, 2013
 * Mutatie: 2013-01-06
 * Betere resultaten worden verkregen door de string van achter naar
 * voor te interpreteren. Dan volgt een betere beslissing of een
 * medeklinkergroep een beginmedeklinkergroep is of een
 * eindmedeklinkergroep.
 */

function breekaf($inwoord) {
  // De lettergroepen zijn achterstevoren.
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen beginnen

  $REbeginmkl = 'rhcs|hcs|rps|rts|ls|ms|lk|rf|uq|rk|nk|wk|rg|rb|rp|lp|ps|lv|rv|ns|lc|wz|hc|rw|ht|rd|ts|rt|wt|b|d|g|h|c|f|p|j|v|w|x|z|t|s|k|l|m|r|n';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar bepaalde klinkergroepen bevatten
  $REklinker = 'wuee|iaa|wuo|ieo|ioo|swu|wua|ji|uu|ei|ue|ee|ie|aa|eo|ua|iu|uo|wu|oo|a|i|e|y|u|o';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen eindigen
  $REeindmkl = 'tsgr|tsfr|tsr|str|twr|tsn|thc|tsd|tsg|tbm|sgn|hcs|td|tl|gr|sm|st|tm|sl|tb|tg|dg|sk|dl|kl|fl|ts|sr|tp|dn|kr|tr|sp|hc|gn|dr|kn|tn|sn|f|x|d|t|b|s|g|p|r|n|m|k|l';
 
  $inwoord    = strrev($inwoord); // draai de input string om
  $lucifers = array();            //matches zouden de Britten zeggen
  $uitwoord = '';                 //resultaat
  $teststring = '';               //om te controleren of $inwoord heel gebleven is
  // preg_match ook achterstevoren

  $status = preg_match_all("/($REeindmkl)?($REklinker)($REbeginmkl)?/iu",
    $inwoord,
    $lucifers);
  if ($status == 0) { //geen match of false
    $uitwoord = $inwoord; //niet af te breken
  } else {    //match gevonden
    $eerstekeer = true;
    foreach ($lucifers[0] as $tmp) {
      if ($eerstekeer) {
        $uitwoord = $tmp;
        $teststring = $tmp;
        $eerstekeer = false;
      }
else {
        $uitwoord .= '>rbw<'. $tmp; //nog steeds achterstevoren
        $teststring .= $tmp;
      }
    }
  }

  //Als niet alles is herkend, geef dan het oorspronkelijke woord
  if ($teststring != $inwoord) {
    $uitwoord = $inwoord;
  }

  return strrev($uitwoord);
}


echo breekaf('werkplaatshandleiding') . "\n";
echo breekaf('Werkplaatshandboek') . "\n";
echo breekaf('Reclamemateriaal') . "\n";
echo breekaf('Onderdelencatalogus'). "\n";
echo breekaf('buitenboordmotor') . "\n";
echo breekaf('kilometerteller') . "\n";
echo breekaf('onderhoud') . "\n";
echo breekaf('A.N.W.B.')  . "\n";
?>

Output:
werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>lei<wbr>ding
Werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>boek
Re<wbr>cla<wbr>me<wbr>ma<wbr>te<wbr>ri<wbr>aal
On<wbr>der<wbr>de<wbr>len<wbr>ca<wbr>ta<wbr>lo<wbr>gus
bui<wbr>ten<wbr>boord<wbr>mo<wbr>tor
ki<wbr>lo<wbr>me<wbr>ter<wbr>tel<wbr>ler
on<wbr>der<wbr>houd
A.N.W.B.

Deze afbreekroutine is verre van volmaakt. Dat blijkt al uit het afbreken van "Reclamemateriaal". Maar misschien heb je er wat aan, en misschien kun je het verbeteren.

Toevoeging op 06/01/2013 14:58:06:

Ik heb de source net vervangen. Het bleek een enorme verbetering te zijn om de woorden achterstevoren (strrev()) te analyseren. De source wordt er niet duidelijker van maar het resultaat gaat er erg op vooruit. Ik denk dat de afbreekroutine nu meer dan 90% goed resultaat geeft.
Ik hoop dat je er zo wat mee kunt.
Gewijzigd op 06/01/2013 14:55:10 door Ivo Breeden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.