webserver detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 18:22:23
Quote Anchor link
Hoi!,

Net nieuw op dit forum :P.

Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

if($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Nginx')
{
echo "Deze webserver draait op Nginx!";
} elseif($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Apache2')
{
echo "Deze webserver draait op Apache2!";
}

Alleen nu het ding is dat ik dit geprobeerd heb, And it didn't work helaas.. Hebben jullie een idee hoe ik dit zou moeten oppakken? Internet afgezocht en niets gezien, alleen maar dat het niet kan etc etc. Hoop dat ik hier een antwoord op kan krijgen! :)

greetings,
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 04:50:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2022 18:32:32
Quote Anchor link
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/04/2022 19:04:14
Quote Anchor link
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>
 
Aad B

Aad B

09/04/2022 20:42:59
Quote Anchor link
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?
Gewijzigd op 09/04/2022 20:44:42 door Aad B
 
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 23:12:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/04/2022 18:32:32:
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.


Haii, ja heb de mijne gedebugged kreeg niks op mn scherm, ik ga dit is even uitproberen, zat ik net ook te bedenken bedankt! :)


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:11:

Aad B op 09/04/2022 20:42:59:
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?



hoihoi, jaaa tuurlijk weet ik welk soort webserver software ik gebruik, gebruik momenteel nu Nginx, heb heel lang met apache gewerkt, maar wilde wat nieuws dus ja :P


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:43:

Adoptive Solution op 09/04/2022 19:04:14:
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>



Waardeer de moeite heel erg, danku :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.