website attack

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »
J C

J C

15/02/2015 17:19:58
Quote Anchor link
Sinds twee dagen wordt mijn website aangevallen, waardoor het de website overbelast werd.

Je krijgt dan als foutmelding iets als: exceeded the max_connections_per_hour.

Inmiddels is dit verhoogd waardoor de website weer bereikbaar is.

Als ik de errorlog erbij pak krijg ik veel dingen als onderstaande meldingen, is hieruit op te maken dat er een grove fout in mijn script zit dat ze aan het gebruiken zijn?

Quote:
[Sun Feb 15 01:20:03.630711 2015] [:error] [pid 4543] [client #####] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'The used SELECT statements have a different number of columns' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 ***** \n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+%2f**%2fuNiOn%2f**%2faLl+%2f**%2fsElEcT+0x393133353134353632312e39,0x393133353134353632322e39,0x393133353134353632332e39,0x393133353134353632342e39,0x393133353134353632352e39,0x393133353134353632362e39,0x393133353134353632372e39,0x393133353134353632382e39,0x393133353134353632392e39,0x39313335313435363231302e39,0x39313335313435363231312e39,0x39313335313435363231322e39,0x39313335313435363231332e39,0x39313335313435363231342e39,0x39313335313435363231352e39,0x39313335313435363231362e39,0x39313335313435363231372e39,0x39313335313435363231382e39,0x39313335313435363231392e39,0x39313335313435363232302e39,0x39313335313435363232312e39,0x39313335313435363232322e39,0x39313335313435363232332e39,0x39313335313435363232342e39,0x39313335313435363232352e39,0x39313335313435363232362e39,0x39313335313435363232372e39,0x39313335313435363232382e39,0x39313335313435363232392e39,0x39313335313435363233302e39,0x39313335313435363233312e39,0x39313335313435363233322e39,0x39313335313435363233332e39,0x39313335313435363233342e39,0x39313335313435363233352e39,0x39313335313435363233362e39,0x39313335313435363233372e39,0x39313335313435363233382e39,0x39313335313435363233392e39,0x39313335313435363234302e39,0x39313335313435363234312e39,0x39313335313435363234322e39,0x39313335313435363234332e39,0x39313335313435363234342e39,0x39313335313435363234352e39,0x39313335313435363234362e39,0x39313335313435363234372e39,0x39313335313435363234382e39,0x39313335313435363234392e39,0x39313335313435363235302e39,0x39313335313435363235312e39,0x39313335313435363235322e39,0x39313335313435363235332e39,0x39313335313435363235342e39,0x39313335313435363235352e39,0x39313335313435363235362e39,0x39313335313435363235372e39,0x39313335313435363235382e39,0x39313335313435363235392e39,0x39313335313435363236302e39,0x39313335313435363236312e39,0x39313335313435363236322e39,0x39313335313435363236332e39,0x39313335313435363236342e39,0x39313335313435363236352e39,0x39313335313435363236362e39,0x39313335313435363236372e39,0x39313335313435363236382e39,0x39313335313435363236392e39,0x39313335313435363237302e39,0x39313335313435363237312e39,0x39313335313435363237322e39,0x39313335313435363237332e39,0x39313335313435363237342e39,0x39313335313435363237352e39,0x39313335313435363237362e39,0x39313335313435363237372e39,0x39313335313435363237382e39,0x39313335313435363237392e39,0x39313335313435363238302e39,0x39313335313435363238312e39,0x39313335313435363238322e39,0x39313335313435363238332e39,0x39313335313435363238342e39,0x39313335313435363238352e39+and+'0'='0--


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.338818 2015] [:error] [pid 4542] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(/**/sElEcT 1 /**/fRoM(/**/sElEcT count(*),/**/cOnCaT((/**/sElEcT(/**/sElEcT /**' at line 10' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****): include_once('***o...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+'


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.597517 2015] [:error] [pid 4526] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'Duplicate entry '!~!ABC145ZQ62DWQAFPOIYCFD!~!1' for key 'group_key'' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****: include_once('***...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+and(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+and+'1'='1
Gewijzigd op 15/02/2015 21:14:59 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 00:06:01
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/02/2015 17:38:03
Quote Anchor link
Als ik het zo zie dan hebben ze een sql injectie gebruikt.
 
J C

J C

15/02/2015 17:41:21
Quote Anchor link
Dat dacht ik eerst ook, maar het stukje zou volgens mij veilig moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$mainqry    ="
                        SELECT
                                website_titel,
                                website_naam,
                                website_inhoud  
                        FROM
                                website
            ";
                                
if (!isset ($_GET['pagina']) || $_GET['pagina'] == '')
    {                                
$mainqry     .="            WHERE
                                website_id=201
            ";
    }                                    
else            
    {                      
$mainqry     .="         WHERE
                                website_id BETWEEN  200 and 299
                        AND
                                website_naam='".mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])."'
            ";
    }
    
    $mainsql = $connection->query($mainqry);
    


IS er hier uit te halen of ze er ook in zijn gekomen?
Gewijzigd op 15/02/2015 17:41:42 door J C
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/02/2015 17:42:32
Quote Anchor link
Iemand probeert je site te hacken met SQL-injectie. Als dat in een fatal error eindigt, is dat niet zo'n probleem; je moet je meer zorgen maken over de injecties die wél slagen en die je daardoor niet als error voorbij ziet komen.

Als /medewerkers/ alleen voor medewerkers toegankelijk is, zou ik die directory snel even dichttimmeren met een whitelist van vertrouwde IP-adressen in .htaccess. Dat is de snelste oplossing. (Je voorbeelden noemen slechts één kwaadaardig IP-adres, maar er kunnen meerdere IP-adressen worden gebruikt.)

Daarna eens controleren of je ergens gevoelig bent voor SQL-injectie.
 
J C

J C

15/02/2015 17:46:02
Quote Anchor link
Bedankt, ik was al bezig alles overzetten naar het nieuwe php en daarmee alle scripts te controleren.
Maar dat heeft dus vanaf nu prioriteit nummer 1.

Ik kan uit de database niet halen dat er iemand is ingelogd.
Dit wordt namelijk wel bijgehouden.

We hebben best wel wat medewerkers, die ook via hun telefoon inloggen op de website.
Ik zal eens kijken of ik al die ipadressen kan gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 19:31:13
Quote Anchor link
$connection->query($mainqry);
<-- -->
mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])

???

Gebruik je overal (nog) de mysql-extensie?
En als je dan toch een wrapper hebt, waarom maak je dan geen shorthand voor mysql_real_escape_string()?
$connection->escape() leest toch wat prettiger. Ik zou het ook $db noemen, en niet $connection.

Het zou ook logischer zijn dat als je van een wrapper gebruik maakt, ook alles in deze wrapper zit.

Daarnaast, weet je zeker dat de bovenstaande query je parten speelt?
Tevens, is je character encoding overal hetzelfde? Dit is namelijk van cruciaal belang voor de correcte werking van _real_escape_string() functionaliteit en daarmee dus ook voor het voorkomen van SQL-injectie.

En ook: het escapen van je (SQL) output alleen is soms niet genoeg. Soms moet je je input ook filteren.
Als je een numerieke waarde verwacht in $_GET['whatever'], controleer hier dan op. Als deze waarde vervolgens niet numeriek is, zou je de query niet eens uit moeten voeren.
 
J C

J C

15/02/2015 19:46:18
Quote Anchor link
Ik ben nu alles aan het omzetten naar mysqli en probeer meteen dit soort dingen te tackelen.
Door de jaren heen zijn die basis bestanden een beetje verwaterd.
Het is me ook niet helemaal meer duidelijk waarom ik dit zo heb gedaan.

ik heb er nu dit van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
if(isset($_GET['pagina'])){
$pagina = $_GET['pagina'];
}
else
{
$pagina = 'home';
}

$qry    ="
    SELECT
            website_titel,
            website_naam,
            website_inhoud  
    FROM
            website
    WHERE
        website_id
            BETWEEN  200 and 299
    AND
        website_naam=?
            ";

    $statement = $connection->prepare($qry);
    $statement->error;
    $statement->bind_param('s', $pagina);
    $statement->execute();
    $result = $statement->get_result();
    $maintekst = $result->fetch_assoc();  
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:17:38
Quote Anchor link
Wellicht wil je je oorspronkelijke bericht ook anonimeseren.

Hier zitten nu nog remote IP's in (die trouwens van nederlandse origine lijken te zijn :)) en de URL van je website.

Waarschijnlijk wil je juist nu niet nog meer mensen hebben die aan jouw poort(en) gaan voelen wel?
Gewijzigd op 15/02/2015 20:18:12 door Thomas van den Heuvel
 
J C

J C

15/02/2015 20:25:40
Quote Anchor link
Dat ip adres had hij eerder moeten bedenken. Voordat hij aan mijn website begon te rommelen.
We hebben een behoorlijk vermoeden wie er achter zit. Namelijk degene die al maanden probeert via het inlog scherm probeert in te loggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:35:09
Quote Anchor link
Misschien gebeurt dit via een website die een even goede beveiliging had als die van jou.
 
J C

J C

15/02/2015 20:36:53
Quote Anchor link
Als dat werkelijk zo zou zijn, dan is het nog steeds zijn eigen schuld.

Maar gezien het ipadres en zijn geschiedenis op onze website vermoed ik wat anders.
Gewijzigd op 15/02/2015 20:37:38 door J C
 
- wes  -

- wes -

16/02/2015 09:04:38
Quote Anchor link
Als je het IP van iemand hebt die dit doet , waarom deze niet excluden van je gehele site?
 
J C

J C

16/02/2015 10:02:59
Quote Anchor link
hoe doe ik dat? In de htacces?
 
Ivo P

Ivo P

16/02/2015 10:10:53
Quote Anchor link
Allow from all
Deny from 111.222.333.444

Evt hoofdletter gebruik even checken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.