weeknmr uit maand halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 09:29:34
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb naast mijn kolom van datum een kolom met weeknummers

dus bv

datum weeknmr
20100726 26
20100727 26

Nou zou ik graag een query maken dat ik van een bepaalde maand de bijbehorende weeknummers ophaald, dus bv

maand januari : week 1, 2 , 3 en 4

Doel is om vervolgens met deze weeknummers weer verder te werken...

Iemand suggesties ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 16:04:06
 
Mark L

Mark L

01/08/2010 09:41:43
Quote Anchor link
Met Datepart kun je - in gebruik met 'wk' - het weeknummer opvragen. Dit hoef je dus niet apart op te slaan.

Een SQL-query zou kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   DATEPART(wk, datum) as weeknr
FROM
   tabel
WHERE
   datum BETWEEN '2010-01-01' AND '2010-01-31'
GROUP BY
   weeknr


Dit is trouwens ook in PHP te doen. Eigenlijk hoef je voor jouw verhaal alleen de eerste én het laatste weeknummer te weten. Dan moet je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $startWeek
= date('W', mktime(0, 0, 0, 1, 1, 2010));
    $eindWeek = date('W', mktime(0, 0, 0, 1, 31, 2010));
?>


Maar SQL is toch vaak beter met Datum-functies.
 
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 10:26:27
Quote Anchor link
Hoi Mark,

Bedankt voor je reactie !

Het lastige is denk ik alleen dat ik geen begin en eind datum van die maand hebt.
Ik heb alleen de maandnummer, dus ik kan de hele maand seleceteren...maar kan ik daar dan ook de weeknummers uit pulken ?
 

01/08/2010 10:31:01
Quote Anchor link
Mark L op 01/08/2010 09:41:43:
Met Datepart kun je - in gebruik met 'wk' - het weeknummer opvragen. Dit hoef je dus niet apart op te slaan.


Dat is iets van microsoft database. Hij gebruikt mysql.
Verder moet hij eens dat achterlijke formaat weg doen en die datum opslaan als een echte datum, zoals eerder vermeld.
Dan kan hij gewoon gebruik maken van de mysql functie week.
 
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 11:20:43
Quote Anchor link
@ KArl : wat bedoel je nou met achterlijk formaat ? Het is gewoon een dateveld
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2010 11:42:35
Quote Anchor link
dateveld?

DATE of DATETIME
 
Mark L

Mark L

01/08/2010 11:46:58
Quote Anchor link
@ Karl.
Oh. Had 't even opgezocht op google, maar ik had SQL ingetypt. Kan dus idd zijn dat het Microsoft is. Verder niet naar gekeken. Bedankt voor de info! :)

John van der Linden op 01/08/2010 10:26:27:
...
Het lastige is denk ik alleen dat ik geen begin en eind datum van die maand hebt.
Ik heb alleen de maandnummer, dus ik kan de hele maand seleceteren...maar kan ik daar dan ook de weeknummers uit pulken ?

Je hebt alleen een maandnummer? Dus Januari is dan dus 1. Ik zie het probleem niet. Januari duurt 31 dagen, Februari 28 (als jaar%4 === round(jaar%4), dan 29), Maart 31, April 30, Mei 31... etc.
Je kunt de begin en einddata dus zelf invullen. Ook kun je doen +1 maand...
 
Lars Groot

Lars Groot

01/08/2010 12:14:43
Quote Anchor link
Inderdaad, gebruik gewoon Datetime();
Met PHP vul je die zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Hiervoor de MySQL verbinding starten!
mysql_query("UPDATE tabel SET veldmetdatetime=NOW() WHERE veld='Dit'");
// Of een insert:
mysql_query("INSERT INTO tabel (veldmetdatetime) VALUES(NOW())");
?>


Je leest het zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Hiervoor de MySQL connectie starten!
$res = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(veldmetdatetime) AS datum FROM tabel WHERE veld='dit'");
$sel = mysql_fetch_array($res);

echo 'De tijd is: '.date("H:i", $sel['datum']);
?>


Succes,

Lars
 
Milo S

Milo S

01/08/2010 12:35:39
Quote Anchor link
Als je nu je datums opslaat zoals het hoort, datetime of date. Dan kan je met de functie WEEK() van mysql zo je weeknummer opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$qry
= "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            WEEK(datum) AS weeknummer,
            DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%y %H:%i') AS newdate
        FROM
            tebelnaam
        ORDER BY
            veld1
        ASC"
;

if($sql = mysql_query($qry))
{

    // Goed, maar nog wel even meer controles inbouwen.
    $rec = mysql_fetch_assoc($sql);
    
    echo 'Op de dag '.$rec['newdate'].' zit je in week '.$rec['weeknummer'];
}

else
{
    echo 'Fout in query.';
}

?>


Dit iets wat je bedoelt?
 
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 12:43:01
Quote Anchor link
date veld dus..oke, bedankt allemaal....gaat er even mee aan de slag !!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.