welke php/html editor gebruiken jullie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »
Robin bon

robin bon

14/10/2012 22:18:02
Quote Anchor link
Ik ben al lange tijd op zoek naar een goede php/html editor incl. ftp uploader.

Heeft er iemand een idee of wat gebruiken jullie?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 20:42:06
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

14/10/2012 22:22:23
Quote Anchor link
Notepad++ icm de ftp plugin/filezilla!
 
Wouter J

Wouter J

14/10/2012 22:30:17
Quote Anchor link
3x hetzelfde plaatsen is niet handig en tevens hebben we hier een zoekfunctie, dit is al zo vaak gevraagd....
 
Victor Php

Victor Php

14/10/2012 22:32:03
Quote Anchor link
Okee, hier nog een keer mijn bericht:

Zinvol, 3x hetzelfde bericht plaatsen.

Adobe Dreamweaver of notepad ++ in combinatie met FileZilla.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/10/2012 01:47:31
Quote Anchor link
Coda 2 voor de mac gebruikers.
 
Kees Schepers

kees Schepers

15/10/2012 08:14:11
Quote Anchor link
Ik zou vi gebruiken!

Of gewoon goed zoeken en een aantal editors uitproberen, want het is toch allemaal persoonlijk :)
 
Chris PHP

Chris PHP

15/10/2012 08:41:06
Quote Anchor link
Ik gebruik (los) Filezilla, hierin staan alle FTP accounts van mijn klanten en wordt wekelijks geexport en een backup gemaakt.

Tevens heb ik veel Dreamweaver gebruikt, echter vind ik zelf notepad++ en/of Netbeans ook heel goed werken. En deze zijn uiteraard gratis!
 
Stefan WM

Stefan WM

15/10/2012 08:46:29
Quote Anchor link
Ik gebruik netbeans, je hebt meerdere versies en als je alleen php gebruikt zou ik ook de light editor nemen. De full version kan nog al eens lang laden of zwaar zijn voor je pc en start een hoop onnodige processen als je het niet gebruikt.
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 09:08:15
Quote Anchor link
Vim (of vi zoals kees zegt) of InType of Aptana waarbij mijn voorkeur voor 1 van de eerste 2 is.
 
Jaron T

Jaron T

15/10/2012 10:46:59
Quote Anchor link
netbeans als je wat professioneler te werk wilt gaan dan notepad++
 
Roel -

Roel -

15/10/2012 11:12:41
Quote Anchor link
Ik heb dit topic ook al een aantal keer voorbij zien komen.
Dit keer zie ik het door de vingers, maar gebruik voortaan de zoekfunctie even:
http://www.phphulp.nl/zoeken/editor/
 
Roy -

Roy -

15/10/2012 15:35:53
Quote Anchor link
Sublime Text 2! Waarom? Jeffrey Way legt dat graag uit: https://tutsplus.com/course/improve-workflow-in-sublime-text-2/

Ik kan niet meer zonder!
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 16:49:09
Quote Anchor link
Roy, en toch is Jeffrey way weer teruggestapt naar het goede oude Vim! Wat weer het bewijs is dat alles per persoon anders is.

Waarom ik zelf voor Vim heb gekozen i.p.v. ST2:
- ST2 bevat de zogeheette Vintage mode, wat een slechte kopie is van de motor achter Vim.
- ST2 bevat te veel functies die je toch niet gebruikt
- Vim werkt via de console en is daardoor makkelijk te integreren in het command prompt. Ook heeft het gVim wat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt in het command prompt te zitten.
- Vim is lightweight en heeft aan de buitenkant niet zoveel features, maar na wat leren ontdek je dat het enorm kracht is en je bijna alles kunt doen.
- Vim is krachtiger dan ST2 en gratis
 
Robin bon

robin bon

15/10/2012 17:12:42
Quote Anchor link
Oké bedankt.
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 17:34:20
Quote Anchor link
Wouter J op 15/10/2012 16:49:09:
Roy, en toch is Jeffrey way weer teruggestapt naar het goede oude Vim! Wat weer het bewijs is dat alles per persoon anders is.

Waarom ik zelf voor Vim heb gekozen i.p.v. ST2:
- ST2 bevat de zogeheette Vintage mode, wat een slechte kopie is van de motor achter Vim.
- ST2 bevat te veel functies die je toch niet gebruikt
- Vim werkt via de console en is daardoor makkelijk te integreren in het command prompt. Ook heeft het gVim wat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt in het command prompt te zitten.
- Vim is lightweight en heeft aan de buitenkant niet zoveel features, maar na wat leren ontdek je dat het enorm kracht is en je bijna alles kunt doen.
- Vim is krachtiger dan ST2 en gratis


Wouter kun je mij even uitleggen hoe ik verbind met FTP via Vim? Een soort van VIM FTP plugin, heb overal zitten zoeken en vind niks. Heb al een directory tree gevonden, maar verder kom ik niet...

Is er trouwens ook een manier om functie's van classes te autocompleten?
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 17:49:27
Quote Anchor link
Quote:
Is er trouwens ook een manier om functie's van classes te autocompleten?

Auto completen, wat is dat? Is dat dat als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class A
{
    public function foo()
    {

        // ...
    }
}


$a = new A;
$a->f|
?>

(waar | de cursor is) je dan als suggestie foo() krijgt? Vim heeft ingebouwde omnicomplete:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
/* @var $a A */
$a = new A;

$a->|
?>

En dan klik je op Ctrl+X Ctrl+O en dan krijg je een lijst met methods die bij die functie horen.

Die eerste regel is niet heel erg mooi en dus is er een plugin geschreven die dat automatisch doet: phpcomplete.vim
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 20:21:58
Quote Anchor link
Hmmm.. bedankt! Werkt die plugin ook voor classes die in andere mappen staan?
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 20:24:20
Quote Anchor link
Weet ik niet, ik gebruik dat nooit.
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 20:39:19
Quote Anchor link
Nope.. blijkbaar niet. Dan heeft PHPComplete namelijk niet zoveel zin/nut, je gaat nooit al je classes in één bestand gooien
 
Willem vp

Willem vp

16/10/2012 02:12:56
Quote Anchor link
- Raoul - op 15/10/2012 17:34:20:
Wouter kun je mij even uitleggen hoe ik verbind met FTP via Vim?

Als je gebruik maakt van Take Command (cmd.exe-vervanger, zie jpsoft.com) dan kun je vrijwel elk commando op de command line gebruik laten maken van een ftp/tftp/sftp/ftps/http/https-verbinding:

gvim sftp://user:pass@host/path/to/file

Als je verwacht de verbinding vaak te gebruiken, zou je er een sessie voor kunnen openen:

iftp sftp://user:pass@host
gvim sftp:/path/to/file
(en als je helemaal klaar bent:) iftp /c

Eventueel zou je de usernames en passwords nog in een config-file kunnen zetten zodat je die niet steeds hoeft in te tikken.

Enige nadeel is dat Take Command iets van 100 dollar kost, maar ik gebruik het intussen al een jaar of 20 (als je de voorlopers 4DOS, 4OS2 en 4NT meetelt) en ik zou echt niet meer zonder kunnen.

Een goed (maar ook niet gratis) alternatief vind ik overigens UltraEdit. Die heeft wel ingebouwde FTP-support.
 
- Raoul -

- Raoul -

16/10/2012 08:10:48
Quote Anchor link
Ik draai op Linux helaas...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.